Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

#nyelv
2015.07.20.

Sziasztok, hi vagy hello? Azaz nyelvében él a nemzet

A nyelv változása annak minden alkotóelemére kihat: a kiejtésre, az írásmódra, a nyelvtanra, a fordításokra, a kommunikációs mintákra, de leginkább a szókincsre. Egyes szavak elavulnak, eltűnnek, másoknak a jelentésük vagy hangulatuk változik meg, de a legáltalánosabb, hogy a gazdasági-társadalmi fejlődés a szókincs fejlődését eredményezi.

#diákmunka
2015.06.29.

Hogyan jelentkezz az első munkádra?

Életünk minden helyzetében meg kell tapasztalnunk az "első" élményt, és így nincs kivétel az állásokkal kapcsolatban sem. Szeretnénk pár tippet adni ahhoz, hogy hogyan is szerezd meg az első állásodat.

#intelligencia
2015.06.23.

Az intelligencia mérése

Kíváncsi voltál már arra, hogy vajon neked mekkora az IQ-d? Hogyan lehet megállapítani valakinek az intelligenciáját?

#önvédelem
2015.06.20.

Hogyan védd meg magad? Tippek és tanácsok

Nem árt, ha meg tudjuk magunkat védeni, hiszen sok olyan helyzetbe kerülhetünk, ahol szükségünk lesz rá. Egy buliból hazafelé, az utcán, és sokszor csakis egyedül magadra számíthatsz.

#nyár
2015.06.08.

Hamarosan itt a nyári szünet!

Kitartás! Már csak egy hét van hátra az idei tanítási időszakból. Ezt követően összesen 1 millió 267 ezer diák számára kezdődik meg a várva várt, két és fél hónapos szünidő.

#suli
2015.05.26.

Hogy tanuljak a témazáróra?

Pénteken matek témazáró, töri felelés és angol szódoga. Ismerős a helyzet? Itt az idő, hogy bepánikolj? Nyugi, van néhány módszer, melyek segítségével egyszerre akár három teszten is jól tudsz teljesíteni.

#szerelem
2015.05.25.

Tetszik az osztálytársam...

Kedves doktornő! Azért fordulok magához, mert talán ön az egyetlen, aki segíteni tud nekem. Ebben a tanévben jött egy fiú osztálytársunk, aki nagyon aranyos. Közvetlen és beszédes, az egész osztály oda van érte, és nekem nagyon tetszik.

#vizsga
2015.05.02.

Tippek, hogy ne szúrd el a vizsgát

Ha elolvasod, megtudod, hogy miért nem megy át sok ember a vizsgákon, még ha készül is rá. Mikor veheted biztosra, hogy rossz jegyet kapsz?

#tanulás
2015.04.28.

Energia: melyik ételből igen és melyikből nem?

Az érettségi időszak közben sokaknak van szükségük az energiára. Az éjszakázós tanulás, a kora reggeli kelés… A vége mindig az lesz, hogy minél több energiához szeretnél jutni. Na de milyen formában is a legjobb ez neked és a testednek?