Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

#egyetem
2015.04.22.

Tanulás külföldön: ha megérkezett az egyetem válasza

Az évnek általában ez az az időszaka, amikor az egyetemek kiküldik a leveleket, amelyben megadják a felvételhez szükséges követelményeiket. Az előző részben ezekről beszéltünk. Most pedig a döntéshez és a felkészüléshez szeretnénk tippeket és ötleteket adni.

#fontossági sorrend
2015.04.20.

Fontossági sorrend: hol is kezdjem?

Hogy is van? Bevezetés, tárgyalás, befejezés? Vagy fordítva? Tényleg, és miért nem jó, ha a végéről kezdjük? Egyszerűbb lenne úgy olvasni egy könyvet, ha a befejezéstől kezdenéd? Vagy megoldani egy számtanpéldát úgy, hogy tudod a megoldást?

#érettségi 2015
2015.04.17.

Érettségi tippek kamasz szerkesztőinktől: Simon Anna

Engem nagyon megviselt az érettségi időszak, úgyhogy megértelek, ha rád tör néha az "ötperc", a kétségbeesés, és a "hagyjukafenébe" érzés. Érettségi előtt mindenki ingerültebb és kialvatlanabb az átlagosnál. Jobbat nem tudok mondani, csak azt, hogy lelki szemeiddel lásd a „Sikeresen felvételt nyert..” kezdetű sms-t és a nyarat, amikor kipihenheted az érettségi fáradalmait. Kitartást kívánok, pár tanáccsal próbálok én is hozzájárulni a pontjaidhoz.

#dolgozat
2015.04.13.

Tuti tippek a dolgozatok sikeres megírásához

Izzadsz, a ceruzád végét rágod, remeg a gyomrod, miközben a tanár a feladatlapokat osztja? Rengetegen (köztük a felnőttek is) izgulnak, ha tudásukról kell számot adniuk.

#táplálkozás
2015.04.09.

Ételek, amik segítenek koncentrálni

A helyes táplálkozás biztosítja, hogy agyunk megfelelően működjön. Az alábbi ételek segítenek abban, hogy a nap minden percében képes legyél összpontosítani.

#érettségi
2015.04.08.

Tedd próbára tudásod: gyakorold a törit!

Közeleg az érettségi, ezért nem árt egy kis gyakorlás! Íme, a 2014-es közép- és emelt szintű történelemérettségi feladatai és hivatalos megoldókulcsai. Ellenőrizd, hogy jól válaszolnál-e, ha ma lenne a vizsga!

#iskola
2015.03.20.

Öt tipp céljaid megvalósításához

Mindenkinek vannak céljai, álmai, ám sokszor nehéznek tűnhet az, hogy milyen utat válasszunk, hogyan kezdjünk neki a megvalósításnak. Összegyűjtöttük a legfontosabb tanácsokat ahhoz, hogy a kitűzött céljaidat meg tudd valósítani.

#zaklatás
2015.03.11.

Zaklatás az iskolában

Cikizés, kiközösítés, rosszindulatú pletykálás, veréssel fenyegetés, verbális agresszió - egyre gyakoribb, mindennapossá váló jelenségek az iskolai közösségekben.

#iq
2015.02.22.

Az IQ tinikorban változhat

A tinédzserek mentális képessége gyorsabb ütemben javulhat vagy gyengülhet, mint azt eddig gondolták - mutatta ki egy kutatás. Egészen eddig az volt az általános nézet, hogy az IQ-nk szintje statikus, nem változik az élet folyamán.

#tanulási zavar
2015.02.04.

Tanulási nehézségek

Utálod a matematikát? Nehezen megy a számolás? Esetleg gondod van a fogalmazással és emellett pocsékul írsz? Nem szereted a technika órát, mert ott sokat kell ollót és más eszközöket használni? Állandóan rád szól a tanár, hogy figyelj oda, ne izegj-mozogj? Lehet, hogy mindennek nyomós oka van!

#középkor
2015.01.29.

10 ok, amiért a középkor mégsem volt olyan sötét

Azt hiszem, hogy az emberiség történelme során a legsötétebb időszak a Krisztus után 476-1000-ig tartó időszak volt. Ezt az időszakot a köznyelv még mindig a sötét középkorként emlegeti, holott a járványok és az éhínségek mellett rengeteg korszakalkotó felfedezés, találmány született.