Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

#adakozás
2015.01.28.

Online nyelvi tesztért ingyen rizs a rászorulóknak?

A Világélelmezési Program 2007 októberében hozta létre a Freerice nevű játékot, melyen keresztül játékosok ezrei tudnak több millió embert élelemmel ellátni. Egy helyes kérdés megválaszolásával 10 darab rizsszem jut el egy éhező országba a nélkülözőknek.

#középiskola
2015.01.27.

Túlélni a középiskolát

Ha új iskolába kerülsz, új közösséget, új szokásokat, új barátokat, új tanárokat találsz. Ha te is ebben a cipőben jársz és szeretnéd túlélni, 3 alapvető dologra kell odafigyelned.

#közösségi média
2015.01.22.

Milyen hatással van a Facebook a jegyeidre?

A számos forrást felhasználó OnlineEducation.net felmérése szerint a Facebook és a Twitter használatából előnyt is lehet kovácsolni – néha. Ám azoknak a tanulóknak az esetében, akik egyszerre használják a Facebookot és próbálnak tanulni, a multitasking egy jeggyel rosszabb átlagot eredményez, mint a koncentráló társaiknál.

#gimnázium
2014.11.12.

Irány a középiskola!

A középiskola nagyban más, mint az általános. Az általános iskolában kisebbek az osztályok, barátságosabb légkör.

#külföldi iskola
2014.10.30.

Miért érdemes külföldön tanulni?

Gondoltál már arra, milyen lenne külföldön tanulni? Világot látni, új emberekkel megismerkedni és közben nyelvet tanulni? A jó hír, hogy van rá lehetőséged: léteznek olyan nyári, féléves vagy egy évig tartó programok, melyeket kimondottan középiskolásoknak találtak ki.

#tanulás
2014.10.17.

Tanulj meg tanulni!

A tanulást lehet tanulni? Vannak olyan trükkök, melyek segíthetnek neked a tanulást könnyebbé, esetleg gyorsabbá tenni. Tanulási stílusunkban különbözünk. Te melyik kategóriába tartozol?

#honvágy
2014.10.14.

7 részmunkaidős állás egyetemistáknak

Egyetemistáknak való részmunkaidős állást keresel? Ha igen, akkor tudnod kell, hogy számos remek lehetőség áll előtted. Sok munka ezek közül működhet az egyetemi időbeosztásoddal együtt is. Néhányat pedig még a campus területén is megtalálhatsz.

#középiskola
2014.09.09.

Sokkol a középiskola? Túlélési tippek

Nincs mindenki felkészülve a középiskola kihívásaira. Valójában a legtöbb diák nagyon is elbátortalanítónak találja a sok házi feladatot, a sokkal nehezebb tantárgyakat, a felsőoktatásra felkészítő tanfolyamok, és a magasabb elvárások kombinációját, különösen az iskola kezdetekor. Ha ebben a helyzetben találod magad, jó, ha tudod, hogy semmilyen értelemben nem vagy egyedül és tenni is tudsz ellene! Számos olyan tanulási trükk és lehetőség létezik, amely segít, hogy a jegyeidet az eddigi szintre hozd és ott is tartsd őket!

#sport
2014.09.05.

Egészségfejlesztés az egyetemen

Több mint 800 hallgató csatlakozott augusztusban a SportPont Programhoz, amelyen keresztül számos sportolási lehetőséghez juthatnak felsőoktatási tanulmányaik alatt - közölte a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség.

#ösztöndíj
2014.08.27.

Tanulj külföldön: nyár vége

Vége az érettséginek és már szinte mindenki tudja, hogy mennyi pontot szerzett és hogy melyik egyetemen vagy főiskolán folytatja a tanulmányait.

#cél
2014.08.26.

Iskolaváltás: menjek vagy maradjak?

A tanév elején felmerülhet benned a kérdés, hogy ugyanott folytasd-e a tanulmányaidat, ahol eddig tanultál. Mikor vegyük fontolóra az iskolaváltást? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe?

#érettségi
2014.05.30.

Érettségi Angliában

Kamasz szerkesztőnk, Gyarmati Anna jelenleg Angliában tanul, és éppen a magyar érettségihez hasonló, úgynevezett A-level vizsgáival "küzd". Élményeiről és tapasztalatairól kérdeztük.

#példakép
2014.05.28.

Kamasz példaképek: Chrisztofer és a kempo

Buzas Chrisztofer, a Rózsaszentmártoni Móra Ferenc Általános Iskola hatodikos tanulója évek óta kitartóan küzd a sikerért a kempo nevű sportágban. Néhány nappal ezelőtt a lisszaboni kempo világbajnokságon a magyar csapat tagjaként egy arany és egy bronz érmet szerzett. A sport szeretetéről, a kitartásról, a családról és az iskoláról faggattuk Christofert.

#érettségi
2014.05.27.

KamaszPanasz érettségi-körkép

Hogy sikerült az érettségid? Erre a kérdésre kerestük a választ a KamaszPanasz idén érettségiző tagjai között.