Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

#tanulási zavar
2013.10.09.

Tévhitek a tanulási nehézségekkel kapcsolatban

Az autisták korlátozott képességekkel rendelkeznek? A figyelemhiányos hiperaktivitás zavarban szenvedő diákoknak tanulási nehézségeik vannak? Aki egyszer speciális oktatásban vesz részt, abban is marad? A sajátos nevelési szükségletű gyerekek által tanult tananyag sokkal egyszerűbb? Most kiderül!

#ellenőrző
2013.09.30.

Elhagytam az ellenőrzőmet, mit tegyek?

Nemrég vettem észre, hogy nem találom az ellenőrzőmet. Kerestem már mindenhol. A szüleimnek és az osztályfőnöknek sem merem megmondani - Válogatás a Szakértő válaszol rovat kérdéseiből.

#felvételi
2013.09.13.

Hogyan légy sikeres a főiskolán?

Biztosan nagyon büszke vagy az eddig elért eredményeidre. Fontos, hogy tudd, az, ahogy hozzáállsz az első néhány hétben a főiskolai feladataidhoz, nagy mértékben meg fogja határozni a tejles főiskolai léted alakulását. Néhány jó tanáccsal szeretnénk segíteni a kezdést.

#egyetem
2013.08.09.

Pótfelvételi: minden, amit tudnod kell róla

Nem vettek fel egyik megjelölt szakra sem? Nem szeretnél egy évet kihagyni a továbbtanulásban, de nem tudod, hogy mit tegyél? Ne ess kétségbe, van megoldás: a pótfelvételi.

#egyetem
2013.08.06.

Segítség a sikeres felvételihez

Kedves gimnazisták! Tudom, itt a nyár, és senki sem akar suliról vagy érettségiről hallani, de előbb utóbb mindenkinek eljön az utolsó év. Én a Felvételi Előkészítő Bizottság tagja vagyok, és azért írok, mert minden év szeptemberében egy éves történelem és irodalom kurzust indítunk. (x)

#diákmunka
2013.08.02.

Diákmunkát keres Vanda

A cím akár egy álláskereső hirdetés szövege is lehetne, de nem az. Igaz, Vanda még nem találta meg a megfelelő állást, egy hónapra tervezi, hogy diákmunkát vállal, aztán szeptemberben ismét iskolába megy.

#pótfelvételi
2013.07.24.

Akarsz ingyen tanulni? Ilyen lehetőséged is van!

Ma kiderül, hogy sikerült-e a felvételid, és bekerültél-e a választott egyetemre, főiskolára. Ha esetleg nem sikerült, megosztunk veled néhány hasznos tanácsot. Nem érdemes szomorkodni, lehet, hogy jobb is így, kapsz egy kis időt, hogy átgondold, hogyan tovább.

#érettségi
2013.07.18.

Érettségihez szükséges közösségi szolgálat: akár a nyári szünetben is

Az érettségi megszerzéséhez nélkülözhetetlen, 50 órás közösségi szolgálat a nyári szünetben is elvégezhető, ha éppen most van rá időd és nem vállalsz diákmunkát. Naponta összesen 3 óra számolható el közösségi tevékenységként. Az érdeklődésednek megfelelően különféle tevékenységek közül választhatsz. Mi két szolgálatnál jártunk.

#nyelv
2013.06.28.

Hogyan tanulhatsz angolul ingyen?

Nem feltétlenül kell pénzt kiadnod egy-egy nyelvi kurzusért, az interneten ma már számos oldal kínál ingyenes nyelvórákat. Játszva is fejlesztheted a nyelvtudásod. Összeszedtük a legnépszerűbb oldalak listáját.

#érettségi
2013.05.10.

Ma van a németérettségi

A reggeli fontosságáról, egy lovaglóiskoláról és egy fahíd újjáépítéséről is kaptak szöveget a diákok a középszintű németérettségi első, szövegértést vizsgáló részében. Több feladattípus szerepel a tesztben: van, amelyiknél a megadott cikk alapján kérdésekre kell válaszolni, máshol a kérdéseket és a válaszokat kell párosítani, és a szövegről szóló állításokat kell kiegészíteni.

#érettségi
2013.05.08.

Történelemérettségi: a nem hivatalos megoldások

Alkotmányosság, határon túli magyarok, nyilas mozgalom, Európai Unió, kisebbségek, a demokrácia gyakorlásának formái - ezek a témák is előkerültek a középszintű töriérettségi első, rövid feladatokból álló részében.