Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

#tanulás
2012.10.12.

Nemzetközi diákként Angliában: első benyomások

Cikksorozatom apropója, hogy egy évet Angliában, azon belül is Brightonban töltök diákként. Semmiképpen sem szeretném a cserediák szót használni, ugyanis nem vagyok az. Nem programmal vagy szervezettel jöttem, hanem egyedül, ugyanis - bár ezt nem reklámozzák -, de mégis lehetséges.

#aradi 13 vértanú
2012.10.06.

Tegnap hősök kellettek, ma mártírok - Kik voltak az aradi vértanúk?

Az aradi vértanúk azok a magyar honvédtisztek voltak, akiket a szabadságharc bukása után az 1848–49-es szabadságharcban játszott szerepük miatt Aradon végeztek ki. Bár az Aradon kivégzett honvédtisztek száma tizenhat, a nemzeti emlékezet mégis elsősorban az 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom honvédtisztet nevezi így, gyakran használva a tizenhárom aradi vértanú, illetve az aradi tizenhármak elnevezést is.

#kötelező olvasmány
2012.10.02.

Kötelező olvasmányok: emlékszel?

Elolvastad nyáron a kötelező olvasmányokat? Emlékszel még arra, hogy mi történik bennük? Vészesen közeleg a számonkérés és ellenőrzés időszaka. Segítünk felkészülni.

#Charlotte Bronte
2012.09.27.

A történelem 10 legbefolyásosabb nője

A listán szereplő hölgyek nemcsak szépségük, hanem történelmi jelentőségük, a korukban élő férfiakra gyakorolt hatásuk alapján lettek rangsorolva. Csak már nem élő személyek kerülhettek a listára, hogy a történelmi kategóriába illőek legyenek.

#nyelvtanulás
2012.09.06.

Nyelvparádé segít a nyelvtanulásban

Az ország csaknem ötven pontján szerveznek nyelvi és kulturális programokat a nyelvtudás hete alkalmából szeptember 7. és 15. között, a programsorozat nyitórendezvénye a nyelvparádé lesz péntektől vasárnapig a Millenárison.

#iskola
2012.09.01.

Ki számít iskolaérettnek?

A jelenlegi kormányzat szigorítaná az iskolaérettségi vizsgálatokat, emellett bevezetné a nulladik évfolyamot is az általános iskolában. De ki mondja majd meg, hogy melyik gyerek lesz nulladikos?

#ókori Róma
2012.08.29.

10 mítosz az ókori Rómáról

Manapság, a tudásunk nagy része az ókori rómaiakról a filmekből származik. Ilyen film például a Gladiátor, vagy a Spartacus. Sajnos az információk, amiket ezekből a filmekből kapunk nem hitelesek teljes mértékben, ugyanis a filmekben elferdíthetik a valóságot. Lássuk, mi az igazság, ez itt a top 10 mítosz a rómaiakról.

#tanulás
2012.08.23.

Tanulás külföldön - Életre szóló élménnyel gazdagodhatsz

Mindig is arról álmodoztál, hogy menő helyeken sok érdekes embert ismersz meg, miközben egy, vagy akár két idegen nyelvet is tanulsz? Nem számít, hogy melyik országban élsz, elrepülhetsz Venezuelától kezdve Japánon át Ghánáig, mindenhova.

#iskolakezdés
2012.08.20.

Az iskolakezdés migrént okozhat?

A gyerekek több mint egyharmada szenved visszatérő fejfájásoktól, melyek havonta többször jelentkeznek. Ezek többsége tenziós fejfájás, mely nem jelentkezik szédüléssel és hányingerrel.

#felvételi
2012.07.24.

Felvettek? Tudj meg minden információt!

Fontos dátum a mostani a felvételizőknek: nyilvánossá váltak a szeptemberben induló felsőoktatási képzések felvételi ponthatárai. Most kiderül, sikerült-e bejutnod a kiválasztott egyetem vagy főiskola képzésére.

#börtön
2012.07.13.

12 évesen javítóintézetbe? Szigorodik a Btk.

Emlékeztek még arra a 12 éves fiúra, aki az egyik fővárosi aluljáróban terrorizálta a járókelőket? Vagánykodott, agresszíven viselkedett, üvöltözött, majd odáig fajult a cseppet sem szórakozató viselkedése, hogy megszúrt egy másik fiatalt. Őt akkor nem lehetett felelősségre vonni, jövőre azonban már a 12-13 évesek is felelnek tettükért.

#felvételi
2012.07.08.

Egyetem: hogyan éld túl?

Már önmagában az egyetem kérdése is eléggé összezavarhat, lehet, hogy egészen más városban van, mint ahol eddig éltél. Mindentől és mindenkitől távol leszel, amit és akit eddig ismertél, és rengeteget kell majd tanulnod. Összegyűjtöttük neked a legfontosabb dolgokat, amit meg kell tanulnod, még azelőtt, hogy elmennél az egyetemre. Így könnyebbé teheted a beilleszkedést és könnyebben szokhatsz hozzá az új helyzethez.

#nyár
2012.06.28.

Hogyan telnek a nyári szünet első napjai? Videó!

Végre van időnk meglátogatni a barátokat, strandra járni, sportolni, vagy utazni. Kinek mivel telnek a nyári szünet első napjai? - a KamaszPanasz szerkesztői erre voltak kíváncsiak. A válaszokat itt hallhatjátok.

100 ötlet a nyári szünidőre
#nyár
2012.06.17.

100 ötlet a nyári szünidőre

Végre elékrezett várva várt jutalom, a megérdemelt pihenés időszaka. Tudod már, hogy mivel töltöd a szabadidődet? Még nem? Íme, 100 ötlet, amivel feldobhatod a szünidőt!