Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

#érettségi
2012.04.25.

Érettségiző sztárok

Rég volt, szép volt. Így is emlékezhetnének az érettségire azok az énekesek-zenészek, akik a Kamaszpanasz mikrofonja elé kerültek. A Vad Fruttik legénységét, a P.A.S.O. frontemberét és az Anna and the Barbies énekesnőjét faggattuk a felkészülésről, az álmatlan éjszakákról és természetesen a vizsgákról.

#vizsga
2012.04.24.

Hamis érettségik: még a tablóra is felkerülhetsz

Virágzik az érettségi-bizonyítványokkal való illegális kereskedelem. Van, aki félmillió forintot kér a hamis bizonyítványért, de olyan is akad, aki tizedennyiért is árusít okleveleket.

#érettségi
2012.04.24.

Idegen nyelvek az érettségi vizsgán

Most már annyira kevés a felkészülési időd, hogy tudnod kell, hol tartasz a vizsgaanyag elsajátításában. Tarts próbaérettségit, és tudd meg, hogy mennyire ismered az angol, a német, a spanyol, a francia vagy a latin nyelvet!

#érettségi
2012.04.23.

Érettségi: szigorodhatnak a szabályok

Az érettségin az elégségeshez a jelenlegi 20 százalék helyett 25 százalékos eredményt kellene elérni a 2013/2014-es tanévtől, előre hozott érettségit csak három tantárgyból lehetne tenni, és ezentúl pszichológiából is lehetne érettségizni - áll az oktatási államtitkárság javaslatában.

#kötelező olvasmány
2012.04.23.

Kötelező olvasmányok: sok vagy kevés?

Mit szólnál hozzá, ha tanévenként csupán 1250 oldalnyi irodalmi művet adna fel a tanár a középiskolában? Ez azt jelentené, hogy két könyvet és némi verset kellene magadévá tenni kötelező jelleggel. Azért ennyire nem rózsás a helyzet.

#érettségi
2012.04.20.

Történelem érettségi: mérd fel a tudásod!

„Könyves Kálmán nagy király volt, de Mátyás Király…” ez már nagyon elcsépelt szöveg, és régen sem vált be. A történelem érettségi feladatsora nem enged teret a mellébeszélésnek. A 2010-es és a 2010-es történelem érettségi megoldással.

#érettségi
2012.04.18.

Érettségi matematikából: még nincs veszve semmi!

Idén május 8-án kerül sor a matematika érettségire. Sokak számára ez az a tantárgy, amitől a leginkább félnek. A vizsga időpontja vészesen közeleg, ezért érdemes átgondolnod, hogy a maradék felkészülési idődben mivel foglalkozol.

#diák
2012.04.18.

Állástalan fiatalok: keressük a kiutat!

Diákból álláskereső. Sok fiatal néz szembe ezzel a problémával. Átlagosan 4-5 hónap alatt találnak munkát az álláskeresők, de mit tehetünk akkor, ha ezután sem alkalmaznak minket? Megpróbálunk segíteni.

#érettségi
2012.04.16.

Készülj velünk a magyar érettségire!

Már csak alig három hét van az érettségiig, ideje tesztelni a tudásod, hogy megtudd, hogyan boldogulsz az érettségi feladatokkal magyar nyelv és irodalomból. Itt megtalálod a tavalyi és a két évvel ezelőtti érettségi feladatokat, és azok megoldásait.

#szerencse
2012.04.13.

Péntek 13: háromszor egy évben

Szerencsére idén túl vagyunk már egy péntek 13-án, ma van a második, és lesz még egy július 13-án. Három péntek 13-a egy éven belül balszerencsét hoz, vagy csak ártalmatlan babonáról van szó?

#lopás
2012.04.05.

Ne hagyd őrizetlenül a cuccodat!

Nincs annál bosszantóbb, mint amikor meglopnak! Amikor az irataidat, a pénzedet, a kabátodat vagy éppen a cipődet már hiába keresed a strandon egy jó úszás után vagy a szórakozóhely ruhatárában indulás előtt.

#egyetem
2012.04.03.

Egyre többen puskáznak az egyetemeken

Angol egyetemisták tízezreit kapták puskázáson az egyetemi vizsgák, a zárthelyik és a házi dolgozatok esetében, a tendencia egyre csak nő.

#vakáció
2012.03.28.

Hogyan vakációzhatsz ingyen?

Nem vagy benne biztos, hogy megengedhetsz magadnak egy vakációt vagy csak olcsón szeretnél utazni? Noha a nyár még arrébb van, az alábbi lehetőségeknél nem árt időben lépni! Olvass tovább, és böngészd át ezeket az ötleteket, melyeket követve ingyen vakációzhatsz!

#kötelező olvasmány
2012.03.26.

Ötezer oldal kötelező olvasmány

Olvasni jó, csak nem mindegy, hogy mit. A legtöbb diáknak nem azzal van a baja, hogy olvasnia kell, hanem azzal, hogy megmondják neki, hogy mit KELL. Ez így volt mindig is, azért ez ne vegye el a kedvedet a későbbi olvasástól sem. Néha az a KELL is hasznos és különös élményt nyújthat. Olvasni jó, bármit is olvasol.

#diákmunka
2012.03.23.

Diákmunka: egész évben jól jöhet a fizetés

Számos változással kell szembenézned, ha diákmunkát szeretnél vállalni az idén. A legfontosabb, hogy minden megkeresett forint után 16 százalékos személyi jövedelemadót kell fizetned, ezt levonják a fizetésedből.