Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

#felvételi
2011.07.22.

Nem oda vettek föl, ahova szerettem volna

A felvételi eredmények sokaknak kedveztek, idén arányaiban több diák jutott be a felsőoktatásba. De az sem mindegy, hogy ki hova került be. Mit tegyünk, ha nem abba az intézménybe vagy szakra kerültünk, ahova a legjobban szerettünk volna?

#felvételi
2011.07.21.

Mi dönti el a felvételi ponthatárokat?

A felsőoktatási felvételi eljárásban a ponthatárokat az országos államilag támogatott hallgatói létszámkeret, az adott intézmény kapacitása, valamint maguk a jelentkezők is befolyásolják választásaikkal és megszerzett pontszámaikkal.

#külföld
2011.06.25.

Ha szeretnél külföldön tanulni…

Ha úgy érzed, hogy megfelelő jelölt vagy, és megvan mind a kedved, mind az elszántságod ahhoz, hogy külföldön tanulj, akkor már csak a programot kell kiválasztanod, valamint jelentkezni rá.

#zaklatás
2011.06.17.

Már rettegsz a következő tanévtől?

A tanév végével szinte minden diák örül annak, hogy többet nem kell tanulnia, gürcölnie. Mások annak örülnek, hogy végre nyaralhatnak, a Balatonban megmártózhatnak. És megint mások annak örülnek, hogy megszabadultak az osztálytársaiktól…

#diákmunka
2011.06.13.

A 10 legjobb részmunkaidős állás tiniknek

Olyan munkát keresel, ami gazdagítja a lelkedet és elindíthat egy életre szóló karrier útján? Oké, talán nem. Valószínűleg csak le szeretnéd magad kötni, és pénzt akarsz keresni. Sose félj! Rengeteg módja van ennek, és valószínűleg sok olyanról is szó lesz, ami még csak fel sem merült eddig.

A szóbeli matematika érettségiről
#szóbeli érettségi
2011.05.18.

A szóbeli matematika érettségiről

Nagyon elszúrtad a matek írásbelidet? Le vagy törve? Aggodalomra semmi ok, még javíthatsz! Bánkódás helyett koncentrálj az előtted álló feladatra, hogy a legtöbbet hozhasd ki magadból! Az alábbiakban megpróbálunk segíteni, hogy tudd, mi vár Rád!

#zaklatás
2011.05.07.

Bajos csajok a suliban

A középiskola komoly kihívás lehet sok lány számára. Ebben az életkorban nagyon nehéz beilleszkedni.

#iskola
2011.04.30.

Igazságtalan a tanárod? Cseréld le egy vizsga erejéig!

Veled is előfordult már, hogy rossz magaviselet miatt egyessel, vagy szinte megoldhatatlan feladatokkal teli röpdolgozattal büntette a tanár az osztályt? Mindez komolyan kihat az év végi jegyedre, s akár a továbbtanulásodra is!

#beilleszkedés
2011.03.29.

Beilleszkedési tippek

A beilleszkedési vágy mindenkiben él, hiszen kívülállónak lenni, a sorból kilógni majdnem egyet jelent a magányossággal. Nehéz azonban megtalálni az arany középutat személyiségünk megtartása és a közösségnek való megfelelés között.

#zaklatás
2011.03.25.

Öngyilkos lett az iskolai zaklatás áldozata

Egy 14 éves lány fölakasztotta magát a temetőben, mert osztálytársai folyamatosan zaklatták, kiközösítették őt. A szülők mit sem sejtettek az egészről, ráadásul a győri iskola pszichológusa sem észlelt depressziós tüneteket a tinin. Lássuk, mit tehetsz, ha valaki veszélyben van!

#egyetem
2011.03.22.

Így működnek a diplomagyárak: mennyibe kerül, mire jó a hamis bizonyítvány?

Néhány nap alatt bármilyen diplomáról tökéletes másolatot készítenek a szolgáltatásaikat nyíltan hirdető „diplomanyomdák”: egy-egy olcsó, mégis valósághű másolatért mindössze ötven dollárt, vagyis tízezer forintot kell fizetni. Bár hivatalosan csak "szórakoztató célokra" lehet használni a megvásárolt okleveleket, a cégek - a biztonság kedvéért - orvosi diplomát soha nem készítenek.

#tanulási zavarok
2011.02.22.

Ha nehezen megy a tanulás

Régen lustasággal vagy butasággal vádolták az iskolában rosszul teljesítő diákokat. Időközben kiderült, hogy a lustaság mellett a kamaszok tanulási nehézségei is okolhatók a nem megfelelő teljesítményért.