Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

#kollégium
2010.09.15.

Mit ne vigyünk kollégiumba, albérletbe?

Ha nyakunkon a pakolási láz kollégiumba vagy albérletbe költözés előtt, hirtelen az tűnhet a legjobb megoldásnak, hogy bedobálunk mindent a kocsiba, ami kezünk ügyébe esik. Íme egy lista arról, hogy mit nem kell elvinni most még a szálláshelyre.

#munka
2010.08.26.

Kevés a szakember. Miért akar mindenki diplomás lenni?

Még a gazdasági válság és a növekvő munkanélküliség közepette is könnyen találnának munkát Olasz- és Franciaországban a villanyszerelők, vízszerelők, szabók, cipészek, cukrászok, pékek, mégis kevés fiatal jelentkezik szakmunkásképzésre. Mindenki diplomát akar ugyanis.

#érettségi
2010.07.26.

Érettségi 2010 - Romlott az átlag

Idén is a matematika okozta a legnagyobb nehézséget az érettségizőknek, a májusi középszintű érettségin újfent nem érték el a diákok a hármas átlagot – derült ki a 2010-es érettségi eredmények napokban nyilvánosságra került adataiból.

#iskola
2010.07.25.

Fél órával később az iskolába

Ha csak egy fél órával is később kell bemenni reggel az iskolába, javulhat a diákok tanulási kedve, ébersége és motivációja, és nőhet a heti átlag alvással töltött idejük is, állítja egy új tanulmány.

#nyári munka
2010.07.22.

Nyári munka: fontos a jó megjelenés

Nyári munkán gondolkozol? A mostani nyáron ez bizony egyike a legfontosabb kérdéseknek. Pontosabban nem is ez, hanem az, hogy hogyan tudunk megfelelő nyári munkát találni. Ugyanis jelenleg a gazdasági válság miatt nagyon nehéz bármiféle állást is találni a felnőtteknek is, nem hogy még a diákoknak.

#idegen test
2010.07.16.

Amire gyerekfelügyeletkor vigyázni kell - lenyelt tárgyak veszélyei

Lehet idegentest az orrban, garatban, a gyomor-bélrendszerben, a légutakban, a fülben és a nemi szervekben. A gyermekek sok csodára képesek, de ez nem csak remek képességeikre vonatkozik, hanem találékonyságukra, ötletgazdagságukra is. Ezért találkozhatunk számos idegentesttel a kicsik szervezetében. Ha kistesóra vigyázol, vagy gyerekcsőszködésre adtad a fejed, íme néhány jó tanács!

#poronty
2010.07.05.

Keress zsebpénzt porontyfelügyelettel!

Pénz! Egyet jelent a szabadsággal, érettséggel, felelősséggel! A legtöbb tini számára a nyári szünet a legjobb időszak a pénzkeresésre, hiszen nyakadba szakadt a szünidő, a barátokkal kevesebbet tudsz találkozni, mert mindenki máshol nyaral, de azért jól jön egy kis pénz mozira, fagyira, fesztiválra. A gyermekfelügyelet az egyik legnépszerűbb nyári munka, itt megtudhatod, milyen követelményeknek kell megfelelned.

#tanulás
2010.07.05.

Aki többet tanul, egészségesebb

Talán meglepő, de egészségi állapotunk, közérzetünk nem csak a nemünktől és a korunktól függ, de a képzettségünktől is.

#gyerekcsősz
2010.06.29.

Lefekvés - Gyerekcsősz tippek

A gyerekcsősz legnehezebb dolga kétségtelenül az esti lefektetés. A gyerkőc hallani sem akar az ágybabújásról, nyűgös, a szüleit akarja, vagy csak kijelenti, hogy egyáltalán nem álmos, és még egy kicsit játszana, tévézne, számítógépezne stb. Az alábbiakban néhány hasznos tippel szolgálunk az esti lefektetési procedúra megkönnyítésére.

#vakáció
2010.06.28.

Vakációzz otthon!

Nincs pénzed nyaralni menni az idén? Semmi gond! Otthon is igazán jól érezheted magad! A legfontosabb, hogy tudd: a nyaralás lényege az, hogy kiszakadj a megszokott mindennapi ritmusból, valami mást, szokatlant csinálj! Tehát, beszéld meg szüleiddel, hogy kiveszel pár nap „szabadságot”, kikapcsolod a telefonod (hiszen ha valahol messzi külföldön lennél sem hívnál senkit!) Felejtsd el a fűnyírást és minden olyan dolgot, amit nyaralás közben sem tennél!

#barát
2010.06.22.

Baráti kapcsolatok, klikkek

A baráti kapcsolatok életünk fontos részei. A család is meghatározó közeg, de ez nem választott a szó mindennapi értelmében. A barátainkat választjuk: már az óvodában, a játszótéren is. Azért, mert jó együtt a másikkal, mert jól lehet játszani, próbálgatni önmagunkat, beszélgetni együtt mindenről.

#verseny
2010.06.18.

A legjobb fiatal fordítókat keresi az EU

Idén negyedik alkalommal indítja újra az Európai Bizottság a Juvenes Translatores elnevezésű fordítási versenyt, melyben az Európai Unió valamennyi tizenhét éves középiskolás tanulója részt vehet.

#mezőgazdasági munka
2010.06.15.

A mezőgazdasági munka veszélyei

A biztonsági előírásokat sokan úgy gondolják, hogy csakis azoknak kell tudniuk, akik különféle tanyákon és a mezőgazdaságban dolgoznak. A valóság azonban más, gyakorlatilag mindenkinek hasznos lehet pár alapvető dolgot tudni, erről az igen népszerű iparágról, ahol nyárról-nyárra fiatalok tömkelege dolgozik.