Suli, munka, koncentráció

#Suli, munka #koncentráció

44 db cikk a témában

#dolgozat
2015.04.13.

Tuti tippek a dolgozatok sikeres megírásához

Izzadsz, a ceruzád végét rágod, remeg a gyomrod, miközben a tanár a feladatlapokat osztja? Rengetegen (köztük a felnőttek is) izgulnak, ha tudásukról kell számot adniuk.

#iq
2015.02.22.

Az IQ tinikorban változhat

A tinédzserek mentális képessége gyorsabb ütemben javulhat vagy gyengülhet, mint azt eddig gondolták - mutatta ki egy kutatás. Egészen eddig az volt az általános nézet, hogy az IQ-nk szintje statikus, nem változik az élet folyamán.

#középiskola
2014.09.09.

Sokkol a középiskola? Túlélési tippek

Nincs mindenki felkészülve a középiskola kihívásaira. Valójában a legtöbb diák nagyon is elbátortalanítónak találja a sok házi feladatot, a sokkal nehezebb tantárgyakat, a felsőoktatásra felkészítő tanfolyamok, és a magasabb elvárások kombinációját, különösen az iskola kezdetekor. Ha ebben a helyzetben találod magad, jó, ha tudod, hogy semmilyen értelemben nem vagy egyedül és tenni is tudsz ellene! Számos olyan tanulási trükk és lehetőség létezik, amely segít, hogy a jegyeidet az eddigi szintre hozd és ott is tartsd őket!

#tanulási zavar
2013.10.09.

Tévhitek a tanulási nehézségekkel kapcsolatban

Az autisták korlátozott képességekkel rendelkeznek? A figyelemhiányos hiperaktivitás zavarban szenvedő diákoknak tanulási nehézségeik vannak? Aki egyszer speciális oktatásban vesz részt, abban is marad? A sajátos nevelési szükségletű gyerekek által tanult tananyag sokkal egyszerűbb? Most kiderül!

#suli
2012.11.26.

Dolgozatírási tippek

Ülsz, rágod a ceruzádat, miközben pillangók repkednek a hasadban mikor a tanárod elkezdi osztani a dolgozatkérdéseket? Sok ember - természetesen a felnőtteket is beleértve - rettegnek a dolgozatírástól. Az alábbi cikkben igyekszem olyan tanácsokat, tippeket adni, amik segítségével sikeresen megírhatsz egy dolgozatot úgy, hogy nem rettegsz közben.

#kötelező olvasmány
2012.10.02.

Kötelező olvasmányok: emlékszel?

Elolvastad nyáron a kötelező olvasmányokat? Emlékszel még arra, hogy mi történik bennük? Vészesen közeleg a számonkérés és ellenőrzés időszaka. Segítünk felkészülni.

#tanulás
2012.05.05.

Hangulat és fittség: ez is fontos az érettségi előtt

A tanuláshoz és a jó teljesítményhez testi és lelki felkészültségre van szükség. Az érettségi és az év végi vizsgák idején érdemes erőt gyűjteni és átgondolni, hogy hogyan is tudunk hatékonyan tanulni.

#matematika
2011.11.18.

Félsz a matektól?

A matektól való félelem legyőzésének kulcsa nem feltétlenül a számolási képességek fejlesztésében, hanem inkább a negatív érzések kezelésében rejlik. Egy új tanulmány szerint a legtöbb rossz érzés (szorongás, félelem, aggodalom, teljesítménykényszer) gyakran eltereli a koncentrálóképességet a konkrét feladatról.

#tanulási zavarok
2011.02.22.

Ha nehezen megy a tanulás

Régen lustasággal vagy butasággal vádolták az iskolában rosszul teljesítő diákokat. Időközben kiderült, hogy a lustaság mellett a kamaszok tanulási nehézségei is okolhatók a nem megfelelő teljesítményért.

#téli szünet
2009.12.23.

Vicces ötletek a téli vakációra

Az utolsó dolog, amit az ünnepek alatt csinálni szeretnél, hogy végigalszod, és csodálkozol mikor ment el az idő. Ha nem vagy elég szerencsés az „igazi” vakációhoz, talán nehéz lehet kitalálni mit is kezdj magaddal. Engedd, hogy ez a lista olcsó és vicces tevékenységekkel az útmutatód legyen a téli vakációhoz.

#tanulás
2009.10.30.

Tanulással a feledékenység ellen

A hosszú éveken át tartó tanulás csökkentheti a demencia (elbutulás) kialakulásának valószínűségét az idősebbeknél – derült ki a Cambridge-i Egyetem egyik tanulmányából.

#iskola
2009.05.06.

Mitől lesz jobb jegyed?

Vezető szakemberek szerint hagyni kéne, hogy a diákok különböző szerekkel turbózhassák agybeli képességeiket és besegítsenek tanulmányi előmenetelükbe.