Vágyak, felvilágosítás

#Vágyak #felvilágosítás

218 db cikk a témában

+18 Az oldal nyíltan foglalkozik a szexualitással, megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.
#szex
2011.06.18.

Normális, ha szexre vágyom 14 évesen?

A szexualitás kialakulása egy élethosszig tartó folyamat, amit igazából már születésünk előtt elkezdünk. A szexualitásunk és ennek fejlődése mindig különböző szakaszokban van.

#anorexia
2011.06.08.

Anorexia és szex: a kettő együtt nem megy

Az anorexiások nagy többségénél a nemi élet mondhatni feledésbe merül, a kóros soványság ugyanis negatív hatással van a szexualitásra. Ennek több oka is lehet.

#virtuális szex
2011.05.28.

A virtuális szex merevedési zavart okoz?

Egy kanadai felmérés szerint az ottani egyetemisták 87 százaléka él a virtuális szex lehetőségével, telefonon vagy interneten keresztül. Vajon hogyan hat a technika ilyen fokú beszivárgása a személyes kapcsolatokra?

#óvszer
2011.05.15.

18 alatt nincs óvszer?

Egy kisboltban akadt meg véletlenül a szemem a szokásosan kezdődő, de számomra meglepően végződő feliraton: „18 éven aluliakat nem szolgálunk ki alkohollal, dohányáruval és szexuális termékekkel”.

#szüzesség
2011.04.14.

Amit a szüzességről tudnod kell

Amikor serdülőkorba lépsz, találkozol egy új szóval: „szüzesség”. De lehet, hogy nem világos neked, hogy mit is jelent ez pontosan. Azt, hogy „szűz”, gyakran használjuk arra az illetőre, aki még nem létesített senkivel szexuális kapcsolatot. Valójában nincs egyetlen, egyértelmű meghatározás arra, hogy mi is a szüzesség.

#szexuális orientáció
2011.04.07.

Szexuális orientáció

A hormonális és testi változások nyomán a pubertáskorban felerősödnek a szexuális energiák, a kamaszokat a nemiséggel kapcsolatos gondolatok, fantáziák, kérdések fokozottan foglalkoztatják.

#szex
2011.03.31.

Teherbe lehet esni az erotikus tévézéstől?

Egy tanulmány szerint azok a tinilányok, akik sok szexuális tartalommal találkoznak tévén keresztül, nagyobb eséllyel lesznek terhesek, és a tinifiúk is nagyobb eséllyel válnak apává. Íme néhány indok, amiért nem érdemes tévézni.

#szüzesség
2011.03.24.

Úgy érzed, te vagy az utolsó szűz a világon?

„A péniszem petyhüdt lesz és használhatatlanná fog válni”. Gyerünk! Ki is mondta ezt? Melyik filmben? Igen-igen, Kevin az Amerikai Pitében. Tulajdonképpen az egész film arról szól – bár szerintem nincs olyan ember, aki ne hallott volna róla -, hogy 4 fiatal az érettségi előtt el akarja veszíteni a szüzességét.

#szex
2011.03.18.

Működőképes-e a kapcsolat szex nélkül?

Egy, a magyarok szexuális életéről készült felmérés szerint a fiatalok kevesebb, mint ötöde gondolja úgy, hogy szex nélkül is működőképes egy kapcsolat. Egyre többen vannak azok, akik nem találnak kivetnivalót abban, ha szakítás után még szexuális kapcsolatot létesítenek az ex-szel, vagy mások előtt szeretkeznek.

#homoszexualitás
2011.03.12.

Homoszexualitás, homofóbia, álházasság

Napjainkban is heves viták tárgyát szokta képezni az azonos neműek egymás közötti testi-lelki barátsága, amely a társadalomból mindig is elutasító, eltaszító reakciót váltott ki. Számos kutatás volt már e témában, de konkrét okot - hogy valaki miért vonzódik az azonos nemű társához -, még eddig nem tudtak felmutatni.

#fogamzásgátlás
2011.02.28.

A fogamzásgátlás és fajtái

Ha nemi életet élsz, vagy csak szeretnél, el kell gondolkodnod azon, hogy melyik fogamzásgátló módszert választod. A problémát az jelenti, hogy a módszerek nem mindegyike alkalmazható a kamaszok körében.

#szex
2011.02.17.

Milyen legyen az első szex?

Azt szeretnéd, hogy az első alkalom különleges legyen, de rengeteg kérdés, aggodalom forog a fejedben? Segítünk!

#férfi fogamzásgátlás
2011.02.16.

Férfi fogamzásgátlás

A születésszabályozás ma már mindenki előtt ismert fogalom. Legyen szó fiatalról, idősebbről, férfiról vagy nőről, mindenki egyaránt érzékeli ennek a szónak a fontosságát. De amíg a lányoknak számtalan lehetőségük van hogy megvédjék magukat, a fiúknak sokkal beszűkültebbek a lehetőségeik.