Szülőknek

#Szülőknek

578 db cikk a témában

#gyerek
2015.10.09.

9 tipp a tini terhesség megelőzéséért

A mai kislányok gyorsabban felnőnek és éretté válnak, mint ahogyan az Ön idejében volt. Ma már nem a babázás a divat, hanem a tévében látottak utánzása: divatos öltözködés, ékszerek, smink viselése. Legalábbis kívülről így tűnik.

#dohány
2015.10.02.

Beszélgetés a dohányzásról a gyerekkel

„A minap megláttam a 11 éves lányomat, hogy néhány társával együtt szívják-fújják a cigarettát. Semmit nem fognak fel ezen szerek egészségre gyakorolt káros hatásairól?”

#Médiapédia
2015.09.25.

A gyerekek kezét fogni kell!

Médiapédia címmel szervezett konferenciát a Családháló szeptember 18-án annak érdekében, hogy minél többen megismerhessék azokat a veszélyforrásokat, amelyek az internethasználat során fenyegetik a fiatalokat.

#online világ
2015.09.16.

Veszélyben a gyermekem?

A világháló és a közösségi oldalak hatása a gyermekekre, fiatalokra. A Családháló.hu Médiapédia címmel konferenciát rendez 2015. szeptember 18-án 11.00 órai kezdéssel a Művészetek Palotájában. Szeretettel várunk mindenkit!

#kapcsolat
2015.09.13.

A szülők hatása a gyermekek későbbi kapcsolataira

Amikor a gyermek szorongást él át, keresi a gondozóját, szülőjét. Ahogyan ezeket a pillanatokat kezeljük, megalapozzuk gyermekink önbizalmát, a kapcsolatba vetett hitét. Hiszen ha a gondozó elérhető ezekben a helyzetekben (szülő vagy bármilyen fontos személy, gondviselő), az azt jelenti a gyerek számára, hogy a világ biztonságos és számíthatok másokra. Ez azonban nem minden gyermek számára elérhető és későbbi kapcsolataira is hatással lehet.

#kisiskoláskor
2015.09.10.

A kisiskoláskor nehézségei

A kisiskoláskor a társadalomba való beilleszkedés kezdeti szakasza, a barátok, ismerősök elfogadásának ideje. A gyermek nagy változások előtt áll, melyek őt magát és a szülőket is megviselhetik megfelelő odafigyelés híján. Amint a gyermek közösségbe kerül, új távlatok nyílnak meg előtte, a családból egy tágabb körbe kerül.

#iskolakezdés
2015.09.01.

A szülők 5 legnagyobb aggodalma az iskola miatt

A tanévkezdés nem csak a gyerekeknek stresszes, hanem a szülőknek is. A 2014-es Ebates-i felmérésből kiderült, hogy a felnőttek 96%-a érezte úgy, hogy az iskolakezdés feszültséget és lelki megpróbáltatást okozott számára.

#nyári szünet
2015.08.14.

Biztonsági lista gyermeke hétvégi kirándulásához

A nyári időszak a szabadtéri programok és sportolás végtelen lehetőségeit is jelenti. Habár nem lehet minden betegséget és sérülést megelőzni, tehet pár lépést, hogy gyermeke biztonságban legyen. Itt van egy lista, a legfontosabb dolgokról:

#nyári szünet
2015.08.13.

Nyári programok tiniknek: 5. hét

Még néhány hét hátravan a nyárból, amit a lehetőségekhez mérten érdemes alaposan kihasználni. A forró napokra jól jöhet egy saját készítésű jeges tea, de megunt ruhadarabjaikat is átalakíthatják csemetéjével. Lássunk néhány közös programot!

#nyári szünet
2015.08.04.

Nyári programok tiniknek: 4. hét

Mit szólnának egy üdítő desszerthez? A visszatérő meleg időben pedig remek alkalmuk lesz egy medencés mulatság szervezéséhez.

#fogamzásgátlás
2015.08.02.

A fiatalok fogamzásgátlása mindenkinek elérhető

A legfrissebb hazai adatok szerint, a 15 éves lányok hetven százaléka már átélt valamilyen szexuális élményt. Nem csoda, ha a nagyobb városokban működő tini ambulanciák, lányka szakrendelések népszerűsége egyre nő.

#hormonális probléma
2015.07.29.

Hormonális probléma is okozhatja, ha túlsúlyos a gyerek

A testsúly mind a felnőtteknél, mind a gyermekeknél igen kényes téma, hiszen nagy befolyással van az ember egészségére, életkilátására és önbecsülésére. Természetesen azt, hogy valaki túlsúlyos vagy vékony, a genetika, és mellette a mozgás és a táplálkozás befolyásolja. Abban az esetben, ha a gyerek minden igyekezet mellet sem tud lefogyni, akkor az bizony hormonális zavarokra is utalhat.

#iskolai tanszünet
2015.07.26.

Távol a bajtól a szünet alatt

A legtöbb szülőben igen ellentmondásos érzelmek keringenek az iskolai szünet hallatán, legyen az téli, nyári, őszi vagy tavaszi. A szülőknek nem kisebb problémával kell szembenézniük, mint a szórakozásra, lazításra vágyó, kalandot kereső tinik terveivel.