Szülőknek

#Szülőknek

578 db cikk a témában

#smink
2014.07.31.

Hasznos sminkelési tanácsok kamaszoknak

Sok apukának és anyukának kell hosszú ideig veszekednie a tini lányával a túlzott sminkelés miatt. Néhány ilyen kamaszoknak szóló sminkelési tanács segítségével a gyermeke tündöklően, de egyszerre teljesen természetesen nézhet ki.

#cyber
2014.07.29.

Cyber zaklatás: új problémák, új taktikák

A zaklatás komoly probléma, amely a technikai fejlődésnek köszönhetően újabb és újabb zaklatási formákat szül. Az internet világában egyre jobban elharapódzhat a zaklatás, és igen komoly veszélyeket rejt, hiszen tömegeket lehet elérni mindössze pár kattintással.

#bizalmi szerződés
2014.07.28.

Bizalmi szerződés szülő és gyermek között

A bizalom nagyon fontos szerepet játszik a szülő-gyerek kapcsolatban. Normális esetben alapból adott a kölcsönös bizalom. De mi van akkor, ha az egyik fél visszaél a bizalommal? Egy írott, szerződésjellegű paktum segítheti a szülőket, hogy jobban bízzanak gyermekükben. Némi útmutató, hogyan kezdjen hozzá az egyezkedéshez.

#randi
2014.07.24.

Mit tehet a szülő, ha gyermeke randizik?

Kamasz gyermeke randizni szeretne? Mielőtt még pánikba esne, cikkünk egy kis segítséget nyújthat mind Önnek, mind pedig gyermekének a tinédzser-randevúk útvesztőjében.

#szakítás
2014.07.23.

Hogy segítsen, ha gyermeke érzelmi válságba került?

Egy párkapcsolat véget érése az egyik legnagyobb érzelmi válságot okozó esemény, ami csak előfordulhat egy tini életében. A csalódás, sértődés, megalázottság érzése szinte elviselhetetlen tud lenni egy olyan tini számára, aki még nem igazán látja racionálisan a dolgokat.

#ösztöndíj
2014.07.22.

Hogyan segítsen gyermekének felkészülni az egyetemre?

Ha gyermeke egyetemre, főiskolába megy, az is az otthon elhagyásának egy fajtája. Sokkal inkább csak kis lépés a teljes kiköltözés felé, hiszen a legtöbb szünet alatt otthon lesznek, és szinte minden olyan lesz, mint az egyetem előtt.

#gyerek
2014.07.22.

Hogyan kezelje a vitákat gyermekével?

Még az olyan családok esetében is, ahol az idő nagy részében minden a legnagyobb rendben folyik, előfordulhatnak néha-néha ellentétek, viták, eltérő érdekek. A kérdés, hogy az ilyen helyzeteket hogyan lehet jól kezelni.

#szex
2014.07.21.

Ne rontsa el a kapcsolatát gyermekével!

Ha a gyermeke azzal áll Ön elé, hogy a szexuális orientáltsága eltér az átlagostól - homoszexuális, biszexuális, leszbikus -, akkor valószínű, hogy az első sokkhatást követő pár percben szörnyű érzések és gondolatok keríthetik hatalmukba. Lehet dühös, haragos, szomorú, hitetlen és csalódott.

#sexting
2014.07.18.

A filmes szexjelenetek hatása a tinikre

Kutatások szerint a szexuális tartalommal rendelkező filmek nézése negatívan befolyásolja a tinédzserek szexuális életét, korai nemi aktivitást és veszélyes szexuális viselkedést okozva.

#blog
2014.07.17.

Mit mondjon blogoló gyermekének?

Ha kamasz gyermeke úgy döntött, hogy szeretné életét ilyen formában publikálni, érdemes támogatnia. Ez nem csak rendszeres elfoglaltságot ad a kamasznak, de szórakoztató és nevelő elfoglaltság is. Ám előfordulhat, hogy gyermeke nem tud a blogolás bizonyos "sötét" oldalairól. Cikkünkben szeretnénk megosztani Önnel a 3 legfontosabb dolgot, amit érdemes megvitatnia a blogoló kamasszal.

#lopás
2014.07.17.

Mit tegyünk, ha lop a gyermekünk?

Egy gyermek, főleg indoklás nélkül nem biztos, hogy megérti, mi az, ami a mi erkölcsi normáinknak nem felel meg. Ami veszélyes, azt tiltsuk! De a gyermek mindenkori életkori fejlettségének megfelelő szinten sose felejtsük el megmagyarázni, hogy miért.

#barát
2014.07.16.

Hogyan bánjon gyermeke barátaival?

Ahogy a gyermeke szépen fejlődik és belép a tini korba, egyre jobban kialakul a saját személyisége, és elkezd függetlenedni szüleitől. Ön pedig egyszer csak azt veszi észre, hogy a gyereke barátai nagyobb befolyással vannak rá, mint Ön.

#fitt
2014.07.16.

Fitnesz és a tinik

A tinédzserévek során a legtöbb fiatal veszít a gyerekkori megszokott, izgő-mozgó lendületéből, és kevésbé érdekli őket az aktív életvitel. Az iskolai élet, a barátok, a diákmunka és más elfoglaltságok mellett már nem jut idejük és figyelmük másra.