Szülőknek, Tanulás

#Szülőknek #Tanulás

31 db cikk a témában

#iskolatáska
2018.09.02.

Családi harc: mi alapján válasszunk iskolatáskát?

Kinek legyen igaza? A szülőnek, aki a gyerek testfejlődését tartja szem előtt, amikor iskolatáskát választanak a csemetének, vagy a gyermeknek, aki szín, minta és forma alapján hozza meg a döntést. Az ortopéd szakorvos szerint az iskolatáska kialakítása és annak szimmetrikus viselése a legfontosabb, hiszen a gerinc megterhelése hosszabb távon jelentős mozgásszervi panaszokhoz vezethet.

#gyermeknevelés
2017.11.03.

Iskolapadban tanulják a gyermeknevelés fortélyait brit szülők

Nagy-Britannia egyik vezető magán lányiskolája speciális kurzust kínál azoknak a felnőtteknek, akik a szoros napirendjük miatt nem tudnak elegendő időt fordítani a gyermekeikre és a legalapvetőbb szülői feladatokkal is nehezen boldogulnak.

#házi feladat
2017.10.04.

A házi feladat letagadása

"Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy a tíz éves lányom rendszeresen és sokat hazudik nekem. Leginkább az iskolai feladatokkal, dolgozatokkal és a házi feladattal kapcsolatban. A dolgozatírásról csak napokkal később értesülök, ráadásul rendszerint gyenge eredménnyel teljesíti azokat a gyermekem, mivel szinte alig tanul valamit." - A szakértő válaszol.

#szülő
2017.02.23.

Ha a kamasz elalszik az órán

Kamaszkorban gyermekének különböző iskolai vagy iskolán kívüli problémákkal kell szembenéznie. Ám szülőként Ön is rengeteget segíthet gyermekének azzal, ha aktívan támogatja és kiáll mellette.

#felsőoktatás
2017.02.09.

Segítsen gyermekének felsőoktatási intézményt választani!

Az iskolaválasztás nem csak a gyerek, hanem az ön életében is egy komoly, kihívásokkal teli fontos mérföldkövet jelent. Ezért fontos, hogy a lehető legjobb tudása szerint segítsen neki, a gyermeke érdekeit, szempontjait szem előtt tartva, hiszen az ő életéről van szó.

Kudarctól való félelem leküzdése - Segítse gyermekét!
#kudarc
2017.02.01.

Kudarctól való félelem leküzdése - Segítse gyermekét!

Az olyan tinédzser, aki fél a hibáktól, nem biztos, hogy sok sikert fog elérni. A csapattól való félelme miatt például nem merhet csatlakozni egy kosárcsapathoz. Vagy például ha fél az egyetemi elutasító levéltől, talán nem fogja beadni a jelentkezést, így lecsúszhat a határidőről.

#szülő
2016.10.16.

Ha a kamasz szétszórt

Kamaszkorban gyermekének különböző iskolai vagy iskolán kívüli problémákkal kell szembenéznie. Ám Ön, mint szülő rengeteget segíthet gyermekének azzal, ha aktívan támogatja és kiáll mellette. Tippjeinket alkalmazva segíthet gyermekének iskolai előmenetelében és céljai megvalósításában.

#olvasás
2016.09.24.

Hogyan vegye rá tini gyermekét az olvasásra?

Sok kiskamasz nehezen birkózik meg az iskolai kötelező olvasmányokkal, saját kedvtelésből pedig alig-alig ülnek le egy könyvet elolvasni, pedig számtalan olyan írás született, amit biztosan élveznének és tanulnának belőle. Íme néhány tipp, hogyan segíthet gyermekének az olvasás élményének megismerésében.

#házimunka
2016.08.29.

Hogyan spóroljon gyermeke iskolai ruháin?

Minden évben a nyár utolsó napjait azzal töltik a szülők és a kamaszok, hogy felkészülnek az iskolára. Elérkezik az idő arra is, hogy új ruhákkal szerelje fel gyermekét az iskolakezdésre - ám ennek nem feltétlenül kell drágának lennie.

#vizsga
2016.03.22.

Hogyan segítsünk a gyerekünknek tanulni?

A záróvizsgákra, az érettségire történő felkészülés igen nagymértékű szorongást, izgalmat, idegeskedést tud okozni a középiskolásoknak. Habár a gyerek saját felelőssége, hogy megfelelően felkészüljön, tanuljon a vizsgáira, azért a szülők is sokat segíthetnek gyermeküknek, hogy eredményes legyen a vizsga.

#jegy
2015.01.17.

10 tipp a félévi bizonyítvány jegyeinek kijavítására

Mindenkivel megtörténhet. Talán tisztában volt vele, hogy gyermekének gondjai vannak bizonyos tárgyakkal, és éppen ezért korrepetálásra is jár. De az is lehet, hogy sokkolja, amikor belenéz a félévi bizonyítványba, és kiderül, hogy nincs minden rendben. Pedig gyermeke eddig ezt állította, mikor Ön rákérdezett, mi újság van az iskolában.

#gyermek
2014.05.06.

Hogyan vegye rá gyermekét, hogy befejezze középiskolai tanulmányait?

A középiskolai bizonyítvány és az érettségi gyakorlatilag elengedhetetlen, ma már alapkövetelménynek számít az életben. Sokszor azonban nem könnyű odáig eljutni, és teljesíteni az összes feltételt. Időre, kitartásra és nem kevés szorgalomra van szüksége a mai fiataloknak ahhoz, hogy sikeresen vegyék az akadályokat, és egy olyan jövő várjon rájuk, amely sokkal inkább lehetőségeket, mintsem korlátokat tartogat a számukra.

#tanulás
2014.05.05.

„Hogyan vegyem rá, hogy tanuljon végre?”

A gyermekek motiválása mindig óriási kérdés. A tanárok éjjel-nappal ezzel küzdenek, miközben a szülők otthon aggódnak, mert nem úgy teljesít a gyermek, mint ahogyan várnánk.

#tanulás
2014.03.21.

Segítsen gyermekének a házi feladatban!

Az általános-, és középiskolás évek során egyre több és több lesz a gyermeke házi feladata, amely egyre nehezedik is, és fokozatosan beleszámít majd a későbbi tanulmányaiba. Éppen ezért annyira fontos, hogy segítsen gyermekének a házi feladata elvégzésében.