szakítás
#Táplálkozás

Mit egyél szakítás után?

2015.08.01.
1 perces olvasási idő

Ha épp szerelmi bánat gyötör, természetes, hogy vigaszra van szükséged. Búfelejtőnek ajánlani szeretnénk néhány laktató finomságot, amelyek ízvilága remélhetőleg neked is meghozza az életkedvedet.

Vigaszképpen alapvetően a tiltott finomságokat szoktuk megkívánni. Oké, néha belefér, főleg, ha padlón van az ember, de azért bánj csínján ezekkel az étkekkel! Szerezz örömet magadnak inkább sportolással vagy tölts több időt a nehezebb időszakban a barátaiddal.

Ám a szakítást követő első napokban nem kell sokat gondolkodnod: tedd azt, ami jólesik.

Próbáld ki az alábbi recepteket, érdemes.

Különleges pizza, különleges alkalmakra

Elkészítési idő: kb. 25 perc
Sütési idő: kb. 20 perc
Hozzávalók: 1 fej apróra vágott hagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 2 kis doboz paradicsompüré, két evőkanál mustár, fél teáskanál fokhagymapor, fél teáskanál szárított bazsalikom, fél teáskanál szárított oregánó, fél teáskanál só, csipetnyi bors, fél csupor víz, elősütött pizzatészta, pepperoni paprika, darabolt zöldpaprika, szárított gomba, darabolt Mozzarella sajt.

Melegítsd fel a sütőt körülbelül 180 fokra. Pirítsd meg a hagymát az olajon, add hozzá a paradicsompürét, a mustárt, a fűszereket, majd végül a vizet. Gyakran kevergetve lassú tűzön főzd, míg el nem kezd sűrűsödni a krém. Ha már kevésbé folyós a massza, kend a pizzatésztára, szórd meg a felsorolt hozzávalókkal, utoljára a sajttal. Körülbelül 15-25 perc sütést igényel. Ha a tészta széle pirulni kezd, a sajt megolvadt a tetején, s aranysárga színű lesz, elkészült a mennyei fogás.

Rizspuding

Elkészítési idő: kb. 10 perc
Főzési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók: kb. 2 liter 2,8%-os tej, kb. háromnegyed csupornyi hosszúszemű fehér rizs, 3 felvert tojás, fél csupor cukor, kb. fél csupor tej, egy teáskanál vaníliabél, mazsola, fahéj. (A mazsola akár ki is maradhat belőle.)

Egy szélesebb lábasban, közepes lángon forrald fel a tejet. Ha felfőtt, vedd vissza a lángot, kavard bele a rizst, kevergesd kb. 20 percig fedő nélkül. Egy másik tálban kavard össze a tojást, a cukrot, a tejet, a kikapart vaníliát vagy vaníliacukrot. Lassan, folytonos kevergetés mellett öntsd bele a tejes rizsbe. Forrald össze, s hagyd főni kb. 10 percig, de közben folyamatosan kevergesd. Ha megfőtt a rizs, öntsd bele a masszát egy kisebb tepsibe vagy szögletes edénybe. Szórd meg fahéjjal, hagyd hűlni, majd tedd be a hűtőbe. Néhány óra hűtés után fogyasztható.

Gyors sajttorta

Tuti gyors recept, nehéz bármivel is felülmúlni!
Elkészítési idő: kb. 15 perc
Hozzávalók: kb. 3 nagyobb tubus lágy krémsajt, negyed csésze citromlé, csokiskeksz a tepsi aljára, kb. 1 l dobozos tej, egy sütőforma a tálaláshoz.

Egy közepes méretű edényben jól dolgozd össze a hozzávalókat, míg csomómentes, sima állaga lesz a krémnek. Ezután már csak annyi dolgod van, hogy beleöntsd a sütőedénybe és lehűtsd a masszát.

(O.K.T.)