Táplálkozás, energiaital

#Táplálkozás #energiaital

25 db cikk a témában

#üdítő
2011.12.01.

A cukrozott üdítők főleg a nők számára veszélyesek

Azok a nők, akik rendszeresen és bőségesen isznak sok cukrot tartalmazó üdítőket, szívük és anyagcseréjük szempontjából kockázatosan élnek - hangzott el az Amerikai Szív Szövetség idei kongresszusán.

#energiaital
2011.09.25.

Energiaitalok – tényleg használ vagy csak reklámfogás?

Az energiaitalok divatba jöttekor úgy gondolták, hogy az elvesztett energiát fogja pótolni. Azonban mára egészen megváltozott a szerepük. Minden nagyobb buli elengedhetetlen kelléke, tulajdonképpen buli italként fogyasztjuk.

#cukor
2011.05.13.

Ne idd magad kövérre!

A cukor is az élelmiszercsoportok közé tartozik? Úgy tűnik, igen, mivel kiderült, hogy a kamaszok által bevitt kalória kb. háromnegyedét a cukor teszi ki. Miért gond ez?

#energiaital
2011.02.24.

A cukormentes energiaital segíthet a fogyásban?

Sajnos a csodarecept a súlycsökkenésre és a felpörgésre nem egy fémdobozban rejlik. Az energiaitaloknak magas a koffeintartalmuk, amitől sokkal éberebb leszel, a fáradtságot és az unalmadat is elnyomja.

#sportital
2010.10.31.

Sportitalok - Valóban egészségesek?

Ez egy népszerű tévhit, hiszen egyszerű azt hinni, hogy ha a sportitalokat a sporttal, tehát egy fizikai aktivitással kapcsolunk össze szorosan, akkor muszáj egészségesnek lenniük – mondják a Texasi Egyetem kutatói.

#energiaital
2010.09.08.

Energiaitalok: cukor és koffein, semmi más?

Az energiaitalok és a különféle tápanyag szeletek mindig nagy szavakkal és ígéretekkel kecsegtetnek minket. Némelyik azt mondja, hogy növeli az energiát és az éberséget, mások extra tápanyagokat ajánlanak, és van, amelyik azt állítja, hogy növeli a teljesítő és koncentrációképességet! De miután elnézel a reklám mellett, és beleolvasol a tápanyaglistába, a legvalószínűbb, hogy egy nagy adag cukrot fogsz kapni, koffeinnel körítve!

#energiaital
2010.07.08.

Energiaital szomjoltásra? Rossz ötlet!

Gyerekek és koffeinre érzékenyek számára kifejezetten ellenjavalltak az ilyen készítmények – hívja fel a figyelmet a németországi Országos Kockázatelemző Intézet aktuális közleményében. Hogy az energiaitalok nem minden kockázat nélkül fogyaszthatók, az is jelzi, hogy számos országban az italok kereskedelmi forgalomból való kivonását tervezik. Az elképzelések szerint ezután már csak a gyógyszertárakban lesz megengedett árusítása.

#energiaital
2010.06.26.

Energiaital - Ne vedd a szívedre!

Noha az energiaitalok felpörgetnek és növelik a teljesítményt, nem mindig éri meg kipróbálni. Ismerd meg a veszélyeket, melyeket az energiaitalok jelenthetnek a szívedre!

#tea
2010.04.25.

Az édesítőszerek is okozhatnak függőséget

A szakértők különösen a gyerekek esetében tartják fontosnak a cukor, édesítőszer és méz nélküli fogyasztást, mivel az apróságok így kisebb valószínűséggel szoknak rá az édes, és azzal együtt hizlaló üdítőitalokra.

#energiaital
2009.10.30.

A pörgésnek ára van! Az energiaitalokról

Manapság az energiaitalok egyre nagyobb teret hódítanak a piacon, és már minden egyes boltban beszerezhetünk egy dobozzal. De mi is valójában ez az energia ital? Mi az oka annak, hogy ennyire népszerű? Mik a hatásai a szervezetre?