A zsír is kell!
A gyermekek mindennapi étkezésében, étkeztetésében a zsiradékfogyasztás szempontjából igen lényeges a mennyiség és a minőség, a szervezet számára nélkülözhetetlen zsiradékok helyes arányú felhasználása, valamint a megfelelő ételkészítési technikák betartása.
Agresszióra hajlamos csokizabálók
A szülők többsége – ki elveihez, ki pénztárcájához mérten – különböző gyakorisággal ad gyermekeinek csokoládét, amely nem csak az apróságok kedélyállapotára (rövid távon), testsúlyának alakulására és fogsorának állapotára (utóbbi kettő hosszabb távon) hathat ki, hanem arra is, hogy felnőttkorában mennyire lesz hajlamos az agresszióra.
Éttermi tikok – 2. rész
A cikk első részében már felfedtünk néhány titkot arról, hogy az éttermek többsége hogyan húz hasznot a vásárlóból. A teljesség kedvéért, itt a többi trükk.
Éttermi titkok – 1. rész
A következő randi során egy étterembe akartok menni? Vigyázat! Nem is gondolnád, mennyi „sötét titok” áll az éttermek hátterében. Most megtudhatod!
A halfogyasztás veszélyei terhesség alatt
A terhesség során a nőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy mely ételeket és italokat fogyaszthatják, illetve melyeket nem, hogy a baba egészségesen fejlődjön. Nyilvánvaló, hogy egy állapotos nőnek sok zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztania, és az alkoholt el kell kerülnie. De mi a helyzet a hallal?
Evési zavarok – a „zabálásról”
Sok ember küzd evési zavarokkal - például anorexiával vagy bulimiával, és ide tartozik az előbbiek ellentéte, a „túlevés” is. A nagy evők nem hánytatják meg magukat és nem szednek hashajtót, ezért könnyen túlsúlyossá válnak. Vajon mit tehet az, aki bekerül az ördögi körbe?
Hogyan hizlal a TV?
Az amerikaiak átlagban több mint négy órát nézik a TV-t minden nap. Annyira lusták, hogy még a kanapéból sem bírnak felkelni, hogy elkapcsoljanak, mint a régi időkben. Eközben pedig az elhízások száma is egyre növekszik.
5 dolog, amit tudnod kell a falásról
Nos, mindannyian tudjuk milyen az, amikor nekiülünk, és válogatás nélkül falunk. Tömjük magunkba a mérhetetlen mennyiségű kaját, és közben nem is gondolunk arra, hogy ezzel szervezetünknek mekkora kárt okozunk.
A gyorskaják fogyasztásának 6 fő szabálya
Lehet a gyorskaja egy egészséges étrend része? Valószínűleg azt gondolod, nem. A legtöbben úgy vélik, hogy egy étel nem lehet egyszerre gyors és egészséges. Ez azonban nem feltétlenül van így.
Edd magad egészségesre!
Nincs mit szépítgetni a tényeken: gyerekeink jelentős százaléka túlsúlyos. Nem helyesen pufók, hanem túlsúlyos vagy elhízott. Ma Magyarországon száz gyerekből tizenöt kövérnek számít. Egyre több óvodás, kisiskolás küzd meg nap mint nap a testére, lelkére nehezedő túlsúllyal.
A kalória vagy a zsír mennyisége számít?
A kalória az ételek energiatartalmának mérőegysége, a mennyisége azt fejezi ki, hogy mennyi energia szabadul fel a szervezetben az ételben található tápanyagokból, például a zsírból, a proteinből, a szénhidrátból. A zsír egy olyan lényeges tápanyag, ami segít a testnek a zsírban oldódó vitaminokat (A, D, E, K-vitamin) elnyelni, és szállítani őket, ráadásul a zsírnak még számos más funkciója is van.
A sikertelen fogyókúra oka - fehérjék
A fehérjék a táplálékunk 10-15%-át kell, hogy alkossák egészséges ember étrendjében. Legfontosabb forrásai: húsfélék, tojás, tej, sajt, illetve joghurt, hüvelyesek, gabonák, diófélék, magok.
Hizlal-E?!
Pontosan odafigyelsz arra, mennyi kalóriát juttatsz a szervezetedbe, a zsírmentes és alacsony szénhidráttartalmú étkezésre, mégsem fogysz? A jelenségben az adalékanyagok a ludasak, amelyekre kevésbé figyelünk oda.
Diétázási tippek
A jó fogyókúra egyik alapfeltétele a mozgás. Testedzés nélkül ne is álmodj arról, hogy komoly hatást érj el! Válassz egy olyan sportot, amit szívesen csinálsz és próbáld meg heti rendszerességgel űzni.