Táplálkozás

#Táplálkozás

726 db cikk a témában

#táplálkozás
2015.08.17.

Miért kell a zsír?

A zsírsavak az emberi szervezet számára elengedhetetlenül fontos tápanyagok. Belőlük nyerjük az szervezet mindennapi működéséhez szükséges energia egy részét. Energiaszükségletünk 30%-át a táplálékkal elfogyasztott zsíroknak kell fedezni. Valamint kiemelt figyelmet kell fordítanunk a különböző zsírsavak és más tápanyagok optimális egyensúlyára is. Különösen igaz ez a fejlődésben levő gyermekek étrendjének összeállításánál.

#cukros üdítő
2015.08.10.

Nyári felfrissülés vagy plusz kalória?

Sokan számolják az ételek kalóriatartalmát diéta során, de sajnos a legtöbb esetben megfeledkeznek az innivalókról. Nagy hiba azt hinni, hogy folyadékkal nem vihetünk be nagy mennyiségű kalóriát a szervezetünkbe. Átlagban a napi összes kalória ötödét az innivalókkal juttatjuk a szervezetbe. Nézzük, mely italok segítik és melyek gátolják a fogyókúrázókat a súlycsökkentésben!

#rák
2015.08.08.

Kemoterápia: fontos a megfelelő étel és tápanyag

A kemoterápia nehéz időszak egy rákos beteg életében. A megfelelő étel- és italválasztással azonban javulhat a közérzeted, továbbá elősegíted a szervezeted mielőbbi regenerálódását. A kemoterápia mellékhatásaival szemben is hatékonyak lehetnek a jól megválasztott táplálékok.

#gluténmentes
2015.08.08.

Könnyű, gluténmentes menü a kánikulai hétvégére

Az újabb nyári forró hétvége kétség kívül nem a „húsleves rántott hússal” vasárnapi klasszikus ideje lesz. A hőségben sem nehéz ételeket fogyasztani, sem pedig a sütőt - túl hosszú időre - bekapcsolni nem esik jól. Varga Dóra, dietetikus ezért könnyű, gyorsan elkészíthető, gluténérzékenyek számára is fogyasztható menüsort ajánl a hétvégére.

#hobbi
2015.08.05.

A legjobb ételek, hogy jobban bírd a sportolást

A megfelelő minőségű és mennyiségű edzés nagyon fontos a sportolók számára, hogy jól tudjanak teljesíteni. Ezzel együtt pedig oda kell figyelniük arra is, hogy mit esznek, hogy valóban a legtöbbet tudják kihozni magukból.

#szakítás
2015.08.01.

Mit egyél szakítás után?

Ha épp szerelmi bánat gyötör, természetes, hogy vigaszra van szükséged. Búfelejtőnek ajánlani szeretnénk néhány laktató finomságot, amelyek ízvilága remélhetőleg neked is meghozza az életkedvedet.

#szénhidrát
2015.07.30.

7 kiváló szénhidrát a fogyáshoz

Ahhoz, hogy fogyj és egészséges maradj, a szénhidrátok létfontosságúak. De melyek azok a szénhidrátok, amelyektől fogyni lehet?

Izomnövelő étrend fiúk számára
#izom
2015.07.28.

Izomnövelő étrend fiúk számára

A feszes, szálkás alkat igen vonzó tud lenni a strandon, ám sokan úgy gondolják, hogy az edzőteremben töltött idő függvénye, hogy mikor sikerül elérni az áhított izomtónust. Az izmok kidolgozására tett erőfeszítés azonban nem a súlyzózással, hanem a konyhában kezdődik.

#üdítő
2015.07.26.

Top 10 karcsúsító összetevő nyári italokhoz

Ha le akarsz adni néhány kilót, nem árt ismerni néhány finom karcsúsító összetevőt, amiből remek nyár ital készíthető. Ezen a nyáron helyettesítsd a cukros összetevőket zsírégető összetevőkkel!

#táplálékkiegészítő
2015.07.15.

Mire jók a táplálékkiegészítők?

Sokan bíznak a különböző táplálékkiegészítő bogyókban, pezsgőtablettákban, pedig ezek se jók mindenre. Milyen esetben és hogyan használhatjuk őket nyugodtan, és mikor érdemes orvoshoz fordulni?

#táplálkozás
2015.07.14.

Hízás és szénhidrátok

Ételeink apró tápanyagmolekulái bonyolult utat járnak be a szervezetben, míg felhasználásra kerülnek. Talán iskolai tanulmányaidból még rémlik, hogy milyen anatómiai útvonalon halad az étel, és milyen biokémiai folyamatok mennek végbe lebontásuk során, de most itt nem a száraz tények közlése a célom, hanem az, hogy rávilágítsak az egyes élettani és biokémiai folyamatok mindennapi életünkben betöltött jelentőségére.

#folyadékpótlás
2015.07.10.

Így növeld a napi folyadékbevitelt

Nehezen tudod a napi minimum folyadékmennyiséget meginni? Sosem vagy szomjas vagy elfelejted, hogy innod kellene? Minden évszakban fontos, hogy elegendő folyadékot fogyassz, de ez kiemelten fontos a nyári melegben, illetve akkor, ha erős fizikai igénybevételnek - pl. rendszeres sportolás - van kitéve a szervezeted. Íme, néhány tipp, amivel egyszerűbb dolgod lesz.

#turmix
2015.07.05.

A legfinomabb nyári turmixok

Egyszerű, gyors, praktikus receptek a vitamindús, édes élvezetekhez! Fogyaszd reggelire, desszertként vagy akár két étkezés között.

#jegestea
2015.07.03.

A fiúkra veszélyes a jeges tea!

Fiúk, jó lesz vigyázni! Bármilyen népszerű és frissítő hatású is a jeges tea, nagy mennyiség fogyasztása sajnos nálatok növeli a vesekő kialakulásának a kockázatát!