Táplálkozás

#Táplálkozás

732 db cikk a témában

#diéta
2015.04.29.

Fehérje diéta

Miért kezdj el magas fehérjetartalmú diétát? Az elsődleges cél a súlyvesztés. A protein tartalmú ételek fogyasztása általában kevesebb szénhidrát bevitelével is jár. Egy általános diétában a napi kalóriák 10-15%-a protein, míg ebben a diétában ez a szám akár 30-50% is lehet.

#tanulás
2015.04.28.

Energia: melyik ételből igen és melyikből nem?

Az érettségi időszak közben sokaknak van szükségük az energiára. Az éjszakázós tanulás, a kora reggeli kelés… A vége mindig az lesz, hogy minél több energiához szeretnél jutni. Na de milyen formában is a legjobb ez neked és a testednek?

#fog
2015.04.27.

Melyik ital az egészségesebb a fogaidnak?

Ha a fogaid egészségéről van szó, akkor legtöbbször arról hallhatsz, hogy milyen a helyes fogápolás, jók-e a fogmosási szokásaid. Azonban az, hogy mit fogyasztasz el napközben, szintén nagy mértékben hozzájárul a fogak állapotához. Most megmutatjuk, hogy mit igyál, ha szeretnéd megőrizni a fogaid épségét.

#paleolit diéta
2015.04.23.

10 dolog, amire megtanít a paleo

Paleolit étrend: vannak, akik nagyon támogatják, s akadnak ellenzői is. Az igazság az, hogy olyan szabályai is vannak, amiket annak is érdemes megfogadnia, aki sosem vágna bele egy paleo diétába.

#táplálkozás
2015.04.16.

Elég fehérjét fogyasztasz?

A tápanyag-összetételre vonatkozó címkékből sok információt nyerhetünk a fehérjékről. De a három tápanyagfajtából (fehérjék, zsírok és szénhidrátok) mégis a fehérjéről tudunk a legkevesebbet.

#sport
2015.04.12.

Étkezés a focimeccsed előtt

Amikor a sportolók egy megmérettetésre készülnek, akkor a megfelelő tápanyagellátás, ami a szükséges erőt, kitartást és koncentrációt biztosítaná, könnyen feledésbe merülhet.

#táplálkozás
2015.04.09.

Ételek, amik segítenek koncentrálni

A helyes táplálkozás biztosítja, hogy agyunk megfelelően működjön. Az alábbi ételek segítenek abban, hogy a nap minden percében képes legyél összpontosítani.

#fogfehérítés
2015.04.07.

14 étel a fényesebb mosolyért

A fogmosáson, fogselymen és a fogorvosnál tett rendszeres látogatásokon túl a táplálkozással is hozzájárulhatsz fogaid egészségéhez és szépségéhez. Bizonyos ételek fogyasztása erősítheti a fogzománcot, segíthet megelőzni a fogszuvasodást, és elhárítani az ínyfertőzéseket, sőt akár még fehérítheti is a fogaidat. Íme, 14 egészséges étel, melyeket érdemes elkezdened rendszeresen fogyasztani.

#ecet
2015.04.05.

Mi mindenre jó az ecet?

A háztartásban főként főzésre vagy tisztítószerként, vízkőoldásra alkalmazzuk. Az élelmiszeriparban az ecetsavat E260-nal jelölik és savanyúság szabályozására használják.

#szénhidrátok
2015.04.02.

Szénhidrátok: milyen a jó típus?

Mivel a szénhidrátoknak rengeteg fajtája van, így nem csoda, hogy a legtöbb ember alapjaiban fordul eme tápanyagcsoport ellen. Valójában azonban nem tudják, hogy a szénhidrátoknak vannak számunkra hasznos fajtái is.

#kókuszvíz
2015.03.28.

Kókuszvíz: a sportolók barátja

Alacsony kalóriatartalmú, természetesen zsír- és koleszterinmentes, több káliumot tartalmaz, mint 4 banán, szuper hidratációt biztosít- ez csak néhány pozitívuma a számos előnnyel rendelkező népszerű amerikai őrületnek: a kókuszvíznek.

#protein
2015.03.27.

A jó öreg protein

A fehérje segíthet a nem kívánt kilók leadásában, valamint abban is, hogy a gyomrodat teletömd. De fontos, hogy a megfelelő mennyiségű és megfelelő fajta proteint fogyaszd, hogy egészségügyileg is profitálj belőle.

#margarin
2015.03.25.

Dióhéjban a margarin történetéről és gyártásáról

Vajon mi a közös a margarinban és a gyöngyben? Tényleg 140 éve találták fel a margarint? Vajon ma hogyan gyártják a margarint? Cikkünkben utánajártunk ezeknek a kérdéseknek, bepillantást nyújtunk a margarin történelmébe és bemutatjuk a korszerű margaringyártás folyamatát.

#akne
2015.03.18.

10 étel, mely legyőzi az aknét és véd a bőrrák ellen

Az UV sugarak a bőrben védekezési mechanizmust, gyulladás formájában jelentkező immunreakciót indítanak el, amit napégésként ismerünk. A fényvédő faktort tartalmazó készítmények alkalmazása nem csak nyáron javasolt, hanem az átmeneti időszakokban, pl. tavasszal, sőt télen is. Ha kombinálod a naptej használatát bizonyos élelmiszerek fogyasztásával, akkor fokozottan véded a bőröd a pattanások és a bőrrák kialakulásától!

#hal
2015.03.16.

Ezért fogyassz rendszeresen halat

A sült vagy grillezett hal fogyasztása csökkenti egyes szívproblémák kialakulásának esélyét, a rántott változat azonban éppen ellenkező hatást válthat ki.