Táplálkozás

#Táplálkozás

726 db cikk a témában

#nass
2014.08.27.

Mikor és hogyan együnk zöldséget és gyümölcsöt?

Az egészséges étrend nélkülözhetetlen hozzávalói, nem mindegy azonban, hogy mikor, mennyit és hogyan fogyasztunk. Gyümölcs reggelire, vagy inkább este, zöldség párolva, vagy nyersen? Kérdéseinkre dr. Hidvégi Edit, a Budai Allergiaközpont gasztroenterológusa válaszolt.

#szag
2014.08.15.

A zsíros étrend tönkreteszi a szaglást

Floridai kutatók felfedezték, hogy az elhízás nemcsak több krónikus betegség kockázatát növeli, de a súlygyarapodás a szaglásra is hatással van. Kísérletükben a magas zsírtartalmú étrenden élő egereknél, a szaglás csökkenését igazolták.

#étkezés
2014.08.02.

Okosan az étteremben

Az éttermi étkezés csábít a bőséges, kalóriadús ételek fogyasztására. Szüleink arra tanítanak, hogy amit a tányérunkba raknak, azt illik megennünk. Otthon ez igaz lehet, de mi a helyzet az étteremben? Néhány tipp: hogyan éljünk éttermi kaján, anélkül, hogy meghíznánk?

#egészséges étel
2014.07.26.

Reggeli egészségesen

Azok a tinik, akik megfelelően reggeliznek, sokkal magasabb vitamin- és tápanyagszinttel rendelkeznek, mint az első étkezést kihagyó társaik. Magyarul egészségesebbek!

#reggeli
2014.07.06.

Reggelizz okosan!

Valószínűleg ezerszer hallottad már, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Ez így igaz, a helyes reggeli megalapozza a napodat. Energiát ad egész napra! Mielőtt elindulnál a suliba, vagy nekikezdenél a hétvégi teendőidhez ülj le, és egyél valami egészségeset!

#fogyókúra
2014.06.21.

Koplalás nélkül fogyni – Étkezz rendszeresen!

Vegetáriánus ételeket gyakran enni jó dolog, ráadásul a vega fogásokban legalább 20 %-kal kevesebb kalóriát találhatsz. A növényi alapú fogások tele vannak rostokkal, ami nagyon fontos tápanyag és kalória is kevesebb van bennük. És még további 11 tanács, hogy koplalás nélkül fogyhass!

#táplálkozás
2014.06.16.

Táplálkozási zavarok és következményeik

A férfiak többsége csak legyint, ha a táplálkozási zavarokról hall. Bár a táplálkozás leggyakoribb zavaraiban - az anorexiában és a bulimiában - valóban elsősorban nők szenvednek, egyes rendellenességek éppen a férfiakat veszélyeztetik leginkább.

#fogyás
2014.06.07.

A hormonok miatt nem megy a fogyás

Hogy lehet az, hogy a sikeres fogyókúra után olyan gyorsan újra felbukkannak az olyan nehezen leadott kilók? A kérdésre a választ a hormonok adják meg – írják friss tanulmányukban ausztrál kutatók.

#étel
2014.06.03.

Ételek, melyek javítják az agyműködést

Az étrendünknek tagadhatatlanul egészségügyi hatásai is vannak, például a szív működésére, a testtömeg indexre, a diabétesz kialakulására. Amit elfogyasztunk, az az agyunk működését is befolyásolhatja; az egészségtelen táplálkozás növelheti a pszichiátriai és neurológiai problémák kialakulását, mint például a depresszió, míg az egészséges étrend megóvhat minket.

#egészséges étel
2014.06.01.

Egészséges ételek fiúk számára

Ha szereted a finom, sült húsokat, az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy egészségtelen étrendet folytatnál. Ugyanis a sovány marha- vagy sertéssült tele van értékes fehérjékkel és nem sokkal több zsírt tartalmaz, mint a csirkemell filé.

#zöldség
2014.05.30.

Kérdések és válaszok a gyümölcsfogyasztásról

Egészségesek, frissek, ebben a szezonban könnyen beszerezhetőek és a nyári hőségben akár önálló étkezésként is szívesen választjuk a gyümölcsöket. Szakértő segítségével járjuk körbe a fogyasztásukkal kapcsolatban felmerülő gyakori kérdéseket.

#gyomorbetegség
2014.05.29.

A túl sok só és a gyomorfekély

A sófogyasztást eddig főként a magas vérnyomással hozták összefüggésbe. A gyomorban jelenlévő túlzott sókoncentráció nagyobb aktivitásra készteti a Helicobacter Pylori baktériumot, ami jelentősen növeli a gyomorfekély kockázatát – állítják amerikai tudósok. Dr. Mármarosi István, az Oxygen Medical gasztroenterológus főorvosa a betegség tüneteiről és kezeléséről beszélt.

#táplálkozás
2014.05.25.

Ész nélküli evés: 6 tévhit leleplezése

Azt hiszed, ha kis pohárból iszol, akkor az megvéd attól, hogy sokat igyál? A kis poharak még rosszabbnak bizonyultak a felmérések során, mint a nagyok, mivel a vizuális csalódás miatt körülbelül 34%-kal iszunk többet belőlük, mint a magasabbakból vagy szélesebbekből.

#hús
2014.05.09.

Undorodom a hústól! - a Szakértő válaszol

Egy ideje nem eszem húst, mert az egyik ebédnél valamiért nagyon rosszul esett, azóta nem is bírok ránézni. Nem undorodom tőle, csak akkor, ha arra gondolok, hogy belevághatok vagy beleharaphatok az inakba...