Táplálkozás

#Táplálkozás

726 db cikk a témában

#bio
2014.04.18.

Mely ételekből érdemes organikust venni?

A legtöbb étel a boltok polcain nyomokban tartalmaz valamilyen vegyszert. Gyakori a permetezőszerek használata. Az haszonállatok gyakran kapnak antibiotikumot és génmódosított takarmányt. Az organikus élelmiszereknél viszont nem használnak semmilyen mesterséges műtrágyát vagy permetezőszert.

#diéta
2014.04.06.

A leghatékonyabb zsírégető ételek

Közeleg a bikiniszezon, és nem tudod, hogy mit tehetsz az egészségedért és a jó alakért? Összegyűjtöttük a leghatékonyabb zsírégető ételeket - hiszen miért ne segíthetnének Neked az ételek a fogyásban? 1. rész.

#fogyás
2014.04.05.

Fogyás: hogyan NE add fel?

A fogyás gyakran nehéz, nagy akaraterőt és sok időt igényel - ám, ha sikerül, az jelentősen, pozitív irányban változtatja meg az életed, hidd el. Nem csak egy sokkal egészségesebb életmódot jelent, hanem az önbizalmad is jelentősen megnő, hiszen sikerült bebizonyítani magadnak: képes vagy a céljaid elérésére!

#csoki
2014.03.14.

A csokievés életmentő lehet?

Nos, első hallásra lehet, hogy kicsit „erős” ez a megfogalmazás, mégis világszerte egyre több kutatás foglalkozik a csokoládéval és jótékony hatásaival.

#cukorbeteg
2014.03.12.

Előzd meg a cukorbetegséget diétával!

A cukorbetegség alattomos betegség, hiszen sokszor jelentősebb tünetek nélkül rombolja az ember szervezetét. Mivel kezelése sok esetben nehézkes és körülményes, érdemes a megelőzésre nagy gondot fordítani, főleg akkor, amikor már inzulinrezisztencia diagnózisa is fenn áll. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elárulja, milyen étrendet érdemes ebben az esetben követni.

#zsírégetés
2014.02.23.

A hatékony zsírégetés

A közhiedelem szerint csak a zsírbevitelből alakul ki raktározott zsír az emberi szervezetben. Ez nem így van. A zsír egy univerzális raktározó anyag az állatvilágban, így az emberi szervezet is így alakult ki az evolúció során.

#csokoládé
2014.01.28.

Egészséges csokoládé: álom vagy valóság?

Az egészséges csokoládé úgy hangzik, mint egy megvalósult álom, de azért a csokit még nem sorolják teljesen az egészséges ételek közé. A csokoládé hírneve egyre nő azoknak a tanulmányoknak a számával, amelyek szerint ez az édesség szívbarát választás.

#fogyókúra
2013.12.30.

Szívesen fogynánk appok segítségével is

Szilveszterkor a túlsúlyos, elhízott lakosság 2-4 százaléka határozza el rendszeresen, hogy a következő évtől megszabadul a felesleges kilóktól, míg 30-40 százalékuk alkalmanként tesz ilyen fogadalmat.

#karácsony
2013.12.24.

Karácsonyi menük a világ minden tájáról

A karácsonyi menü sok családban évtizedekig változatlan marad, sokaknál a halászlé és a töltött káposzta nélkül nem is lenne teljes az ünnep. De vajon mi kerül az asztalra a Föld másik oldalán? Induljunk hát képzeletben egy Föld körüli utazásra, és kukkantsuk be különböző országok karácsonyi vacsoráiba!

#étel
2013.12.05.

Tápláló ételek kamaszoknak

Ha éhes vagy, Te is legszívesebben egy kis sütivel vagy chips-szel ütnéd el az éhséged? Ezek azonban egészségtelen ételek, sok kalóriát tartalmaznak még kis adagban is. Ha nassolni akarsz, akkor nyúlj egy alma, narancs vagy más gyümölcs után. A gyümölcsökben kevés kalória van, és laktatóak, így nem fogsz hamar megéhezni.

#túlsúly
2013.11.21.

Lehet, hogy csak az agyad éhes?

Az elhízáshoz gyakran egy-egy apróság is elég: ha például az agyunk nem megfelelő módon reagál a csokoládéra. Amennyiben az édesség által alaphelyzetben kiváltott boldogsághormon-termelés elmarad, agyunk elégtelennek veszi a bevitt táplálékot és további élelmet követel...

#cukorbetegség
2013.08.30.

Áfonyával csökkenthető a cukorbetegség kockázata

Több gyümölcs, különösen az áfonya, az alma és a szőlő fogyasztása csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát, ám a gyümölcslének nincs ilyen hatása - állapította meg egy friss nemzetközi kutatás.

#étel
2013.08.22.

Melyik a 6 legkárosabb étel?

A félkész vagy gyorsételek gyorsan, könnyen elkészíthetőek, így jól jöhet azoknak, akiknek nincs idejük, vagy éppen nem tudnak főzni. Ám rengeteg veszély rejlik az előre elkészített ételekben.