Táplálkozás

#Táplálkozás

726 db cikk a témában

#egészség
2012.11.06.

Hogyan legyél olimpiai bajnok? Egyél tudatosan!

Hogyan segítheti a táplálkozás egy sportoló életét? A pörkölt és a rántott hús ugyan kalóriadús, de valóban megfelel egy sportoló kamasz szükségleteinek? Rossz hírünk van, ezek az étkek nagyon is kerülendők még akkor is, ha rendszeres testmozgással le is adod a bevitt energiát. A chips, kóla és energiaital pedig egyenesen tiltólistás!

#harcosok étrendje
2012.11.06.

Harcosok étrendje: hatékony vagy veszélyes diéta?

Egy merőben új, mégis régóta ismert, de nem definiált módszer a Harcosok étrendje, megalkotója egy kommandós, Ori Hofmekler, akinek étrend- és edzésmódszereivel egyetért jó néhány táplálkozási szakember, orvos, világszínvonalú sportoló, harcművész.

#vegetáriánus étrend
2012.10.30.

Vegetáriánus étrend – Segít-e a cukorbetegeken?

Noha a vegetáriánus étrendre való áttérés valószínűleg nem gyógyít ki senkit a cukorbetegségből, számos előnye lehet a hagyományos étrenddel szemben. Segít kordában tartani a testsúlyt, csökkenti egyes diabéteszhez kapcsolódó szövődmények kockázatát, és még az is előfordulhat, hogy hatására a szervezet jobban reagál az inzulinra.

#édesítőszer
2012.10.10.

Édesítőszerek és az egészség

Bár az édesítőszerekkel kapcsolatos ismeretek meglehetősen hiányosak a lakosság körében, 10-ből 6 ember véli úgy, hogy az egészségtudatosság részét jelentheti ezen cukorpótló szerek alkalmazása – derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb, a felnőtt lakosság körében végzett kutatásából.

#palackozott tea
2012.09.30.

Palackozott tea: egészséges vagy csak felkapott?

A palackozott teában az otthon főzöttel ellentétben nagyon kevés a polifenol, állítják a kutatók. Nagyon divatos az egészségtudatos emberek körében, de nincs annyi pozitív hatása, mint gondolják. Egészségesnek titulálják, mert polifenolokat, antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segíthetnek kivédeni számos betegséget, köztük a rákos megbetegedéseket.

#só
2012.09.23.

Tudtad? A só természetes hangulatfokozó

Annak ellenére, hogy pontosan tisztában vagyunk azzal, mennyire sok veszélye van a túlzott sófogyasztásnak az egészségünkre, újra és újra túlsózzuk ételeinket. Kutatók szerint ennek okát a só természetes hangulatfokozó hatásában kell keresni.

#tibeti sós tea
2012.09.16.

Furcsa ételek, rejtélyek

Hallottál már a tibeti sós teáról? Ismered a maják csokireceptjét? Ha a válaszod nem, itt olvashatsz róluk és egyéb furcsaságokról.

#egészség
2012.09.14.

A tíz legegészségesebb ital

A folyadékivás alapvető része mindennapjainknak. Gyakran hallhatjuk szüleinktől, hogy igyál sok folyadékot, mert az jót tesz az emésztésednek. Na, jó de mit?

#cukor
2012.09.11.

A cukor függőséget okoz!

Kényszeresen kívánod a csokit, a sütit, a fagyit? Nem tudsz ellenállni a csábításnak? Talán nem is gondoltad, de a cukorfogyasztás függőséget, édes ízének hiánya pedig elvonási tüneteket okozhat!

#csokis tej
2012.09.07.

Az ellentmondásos csokis tej

A tej többnyire hasznos a szervezet számára, kivéve ha csokival keverjük. Az évek során az olyan gyerekeket, akik nem szerették a tejet (pedig az fontos D-vitamin és kalciumforrás), egy finom összetevő hozzáadásával vették rá, hogy megigyák azt, mégpedig csokival vagy kakaóval.

#édesítőszerek
2012.08.29.

Természetes és mesterséges édesítők

Átlagos cukorfogyasztásunk naponta 10 dkg, ami évente fejenként 35 kilogrammot tesz ki! Ennek nagyjából a tizede lenne ideális. A „cukor” megnevezés alatt azonban nem csak a kristálycukor értendő, ám sokan tévesen azt hiszik, a barna cukor vagy a méz kevésbé kalóriadús. De vajon melyek az egyes édesítőszerek előnyei és hátrányai? A kérdésre dr. Kocsi Anikó, az Oxygen Medical diabetológusa válaszol.

#ásványvíz
2012.08.26.

Inni kell! - De mit?

Nem egy helyről halljuk mostanában, hogy a legjobb szépség- és egészségrecept a megfelelő mértékű folyadékfogyasztás. A különböző innivalók közül is legjótékonyabb hatású a víz, amelyből ma már számos fajta kapható, a csapvíz egyeduralma régen leáldozott.

#csoki
2012.08.24.

Életmentő lehet a csoki?

Nos, első hallásra lehet, hogy kicsit „erős” ez a megfogalmazás, mégis világszerte egyre több kutatás foglalkozik a csokoládéval és jótékony hatásaival.

#ital
2012.08.21.

Italháború: melyik a legegészségesebb és a legegészségtelenebb?

Van olyan ember a Földön, aki ne szeretné a hideg és ízletes dzsúszt? A színe vibráló, az íze mennyei, az összhatás pedig pontosan megfelel számodra. „De ne olyan gyorsan!” – figyelmeztetnek a dietetikusok. Amíg ugyanis a legjobb minőségű dzsúszok nagy mennyiségű vitamint juttatnak szervezetünkbe, addig a legrosszabb fajták aligha különbek egy pohár folyékony cukornál. A Kamaszpanasz most segít, hogy észrevedd a különbséget!