Táplálkozás, ivás

#Táplálkozás #ivás

87 db cikk a témában

#energiaital
2010.06.26.

Energiaital - Ne vedd a szívedre!

Noha az energiaitalok felpörgetnek és növelik a teljesítményt, nem mindig éri meg kipróbálni. Ismerd meg a veszélyeket, melyeket az energiaitalok jelenthetnek a szívedre!

#túra
2010.06.04.

Mi legyen a hátizsákban?

A hétvégétől egyre javuló, nyárias időt jósolnak a meteorológusok, ennek köszönhetően pedig egyre többen terveznek rövidebb-hosszabb túrákat, kirándulásokat. Ez mindenképpen hasznos időtöltés, hiszen a tiszta levegőn gyaloglással töltött órák szinte belülről masszírozzák a szervezetet. Érdemes azonban felkészülnünk a kisebb-nagyobb balesetekre, kényelmetlenségekre is.

#tea
2010.04.25.

Az édesítőszerek is okozhatnak függőséget

A szakértők különösen a gyerekek esetében tartják fontosnak a cukor, édesítőszer és méz nélküli fogyasztást, mivel az apróságok így kisebb valószínűséggel szoknak rá az édes, és azzal együtt hizlaló üdítőitalokra.

#víz
2010.03.29.

Lúgos víz fogyasztása - hatásos?

A barátnőm nemrég vett egy vízszűrőt azzal a céllal, hogy a csapvíz pH értékét lúgosítsa. Azt állítja, hogy a lúgos víz hasznos az ember számára, mert csökkenti a szervezetében a savszintet. Igaz, hogy a magas pH értékű víz valóban egészséges az ember szervezetének?

#edzés
2010.01.21.

Mit kellene inni edzés előtt és után?

Egy edzés után kiszáradtan, egyszerűen rá lehet venni bárkit arra, hogy energiaitalokkal hidratálja magát, bár ez egyáltalán nem helyes. Tény, hogy a víz a leghatásosabb folyadék, hogyha hidratálni és szomjat oltani szeretnél.

#súlycsökkenés
2009.12.21.

Fogyhatsz-e a víztől?

A víz nagyon fontos szerepet játszik egy ember mentális és fizikai egészségében. Rengeteg olyan ember van, aki a sok vízivásnak köszönhető vízvisszatartásban hisz. Felmerül a kérdés, a víz okozhat-e súlygyarapodást?

#kávé
2009.08.16.

A jeges kávé veszélyei

A nagy melegben igazán frissítő egy jó jeges kávé, ám utána jobb, ha kihagyod az ebédet, vagy egyenesen az edzőterembe mégy, mivel egyes jeges kávékkal annyi kalóriát juttatsz a szervezetedbe, mint egy teljes étkezéssel – figyelmeztet egy rákkutató alapítvány.

#tej
2009.08.13.

A tejfogyasztás növeli az élettartamot

Azok a gyerekek, akik sok tejterméket fogyasztanak, például joghurt, sajt, tej, egy tanulmány szerint sokkal tovább élnek, mint a kevésbé „tejivó” társaik. Egy 1930-as tanulmány alapján 75 évvel később kezdték el átnézni az eredményeket Bristolban és Queenslandban a kutatók 4374 angliai gyermek bevonásával. Nyilvánvalóan mára már ők nagypapák és nagymamák.

#hajótörés
2009.07.09.

Tengervíz vagy vizelet?

A víz, mivel az emberi testnek 60% -át adja, nagyon fontos. Szükséges az idegrendszer működéséhez, a hőháztartás szabályozásához, a salakanyagok kiszűréséhez, stb. Víz nélkül 2-4 napon belül beáll a halál. E napok száma függ a fizikai igénybevételtől és a hőmérséklettől. Mit tennél egy hajótörésnél, ha ivóvíz nélkül maradnál?

#light
2009.04.11.

Mit nekünk a light, ha reng tőle a háj

A light, tehát kalóriaszegény termékek fogyasztása is elhízáshoz vezethet, mivel a mesterséges édesítőszerek jobban felerősítik az éhségérzetet – derült ki nemrégiben egy amerikai tanulmányból.