haj
#Testi problémák

7 csodatévő hajpakolás a konyhából

2016.01.23.
2 perces olvasási idő

Mielőtt elindulnál a boltba vagy a drogériába, hogy új hajkondicionálót vegyél, először nézz körül a konyhában, mert olyan hajápolásra alkalmas dolgokra lelhetsz, amiről eddig nem is tudtál.

Ezek az összetevők teljesen természetesek, tényleg csodát tesznek, és a használatukkal biztosan tudod, hogy mit teszel a hajadra, anélkül, hogy meg kellene fejtened azokat a hosszú, bonyolult kémiai neveket, amiket egyébként sem értesz. Szóval, használd az alábbi mesés hajápolókat, egyenesen a konyhából!

Ha az időjárás kárt tett a hajadban

Ha a hajad egyébként is száraz, vagy hosszabb ideig ki volt téve a nap káros sugarainak vagy a száraz téli levegőnek, akkor sürgősen szerezned kell a konyhából valamilyen hajápolót! Keverj össze egy csésze mézet és bármilyen növényi olajat, és ezt vidd fel a törölközőszáraz hajra. 20, de maximum 90 perc után öblítsd le a mézet, és mosd meg a hajad a szokásos módon.

hajpakolás

Zsíros hajra

Ha nem szeretnél minden nap hajat mosni, akkor számodra a kukoricakeményítő (kukoricaliszt) a megoldás! Egy evőkanálnyi mennyiséget szórj a hajtöveidre, és hagyd rajta 10 percig. Fésüld ki a kukoricakeményítőt a hajadból, és meglátod, nincs többé zsíros haj! Győződj meg róla, hogy teljesen kijött a hajadból.

Lapos, tartás nélküli hajra

Ez a módszer kicsit furcsán hangozhat, de hidd el, működni fog! Egy edényben keverj össze egy tojást (sárgája+fehérje) egy evőkanál napraforgóolajjal, és egy fél doboz sörrel. Nedvesítsd be a hajad, vidd fel a pakolást és 15 perc múlva öblítsd le. Miután megmostad a hajad, látni fogod, hogy az dúsabb, mint amilyen korábban volt.

Túl göndör hajra

Vágj félbe egy avokádót, és az egyik felet zúzd össze. Dörzsöld bele a hajadba, és negyedóra után öblítsd le. Ha úgy gondolod, hogy a hajad göndörebb az átlagnál, akkor adj az avokádóhoz egy tojássárgáját vagy keverj hozzá majonézt.

Irritált fejbőrre

Ha azon kapod magad, hogy a fejbőrödet vakargatod, akkor neked hajpakolásra van szükséged! Erre az esetre nagyon egyszerűen megoldást találhatsz. Keverj össze két rész frissen facsart citromlevet, két rész vizet és két rész olívaolajat. Masszírozd be az enyhén nedves hajba, és 20 perc után a rendes samponoddal mosd le. Holnap már nem lesz több vakargatás!

Fényesebb hajért

A magazinokban a nőknek mindig szép sima, fényes hajuk van. Ezt elérned meglepően egyszerű. Csak dörzsölj a hajadba egy kis natúr joghurtot vagy tejfölt! Használj ecsetet, hogy minden hajtincs be legyen fedve. 15-20 perc után öblítsd le, és a hajad csodásan fényes lesz!

Hogy megszabadulj a hajadon lévő vegyszerektől

Végy két evőkanálnyi szódabikarbónát, adj hozzá vizet, és keverd sűrű masszává! Masszírozd be az egész hajadba, 15 perc után öblítsd le és mosd meg a hajadat a szokásos módon!

Ne költsd a pénzt drága pakolásokra, szérumokra és kondicionáló termékekre! Inkább menj be a konyhába, próbáld ki ezeket a 100%-ig természetes hajápolókat! Te milyen természetes hajpakolásokat használsz?

(KamaszPanasz - B. D.)