Testi problémák, alvás

#Testi problémák #alvás

61 db cikk a témában

#fogcsikorgatás
2014.02.25.

A fogcsikorgatás migrénhez vezethet

A fogszorítás és csikorgatás hátterében az állhat, hogy az alsó és felső fogak kiegyensúlyozatlan érintkezése miatt az állkapocs ízület nem tudja elérni a nyugalmi záródási pontját. Akár egy nagyobb korona, egy magasabb tömés is okozhatja az ízület erőlködését. – mondja dr. Benkő Krisztina, az Oxygen Medical fogszakorvosa.

#alvás
2014.02.06.

Nem tudok elaludni

"Napok óta nem tudok elaludni. Ha sírok, megkönnyebbülök. Egyszer már sikerült valamivel hamarabb elaludni. Olyan érzésem van nappal, mintha aludnék, este pedig teljesen éber vagyok." Nóra

#fog
2014.02.04.

Rossz szokások, melyek ártalmasak a fogakra

Odafigyelsz a fogaidra, mosod őket, gyakran használsz fogselymet és évente kétszer még a fogorvosodat is meglátogatod? Helyesen teszed. Valószínű neked is van legalább egy rossz szokásod, ami mellett a jók eltörpülnek és veszélyezteti fogaid épségét. Itt egy lista az öt legrosszabb fogászati szokásról, és hogy hogyan szokj le róluk.

#képernyő
2013.10.29.

Kevesebb mint két órát szabadna képernyő előtt tölteni

A fiataloknak naponta kevesebb mint két órát szabadna képernyő előtt tölteniük szórakozás céljából, és a televíziót, illetve az internet-hozzáférést is száműzni kellene a szobájukból - ismertette új irányelveit az Amerikai Gyermekgyógyászok Szövetségének (AAP) Kommunikációs- és Médiatanácsa.

#alvás
2013.08.20.

10 tipp a tökéletes alváshoz

Ha gondjaid vannak az alvással, meg kell változtatnod az alvási szokásaid, hogy tökéletesen pihenhess. Cikkünkben 10 tippet olvashatsz arról, hogy hogyan teheted kellemessé az alvással töltött óráidat.

#alvás
2013.05.02.

Alvási tippek az energiával teli reggelekért

Energiánk megőrzésének egyik fő kulcsa a jó alvás. Most eláruljuk, hogyan kerülhetsz a legjobb formába! Tudtad, hogy még a nyolc órányi pihenés esetén sem biztos, hogy a szervezeted kipiheni magát?

#alvás
2012.03.16.

Ki mint veti ágyát... – Az alvás világnapja

Az alvás kiemelkedően fontos része mindennapjainknak, mégis egyre rosszabbul alszunk. Erre hívja fel a figyelmet minden évben az aktuális üzenetet kiemelve a World Association of Sleep Medicine, idéntől a nemzetközi szervezet partnereként a hazai alváskultúrában végzett tevékenységét elismerve a World Sleep Day Hungary is.

#alvás
2012.02.20.

Műtéti megoldások a horkolás kezelésére

Horkolásgátló spray, speciális párna, orrszárny tágító. Bizonyos termékek gyors megoldást ígérnek a horkolás megszüntetésére, alapos kivizsgálás nélkül azonban alkalmazásukkal akár el is fedhetjük a valódi, súlyosabb problémát. Milyen esetben jelentenek megoldást az alternatív eszközök és mikor van szükség műtétre?

#álmatlanság
2011.11.05.

Ébren maradni egy álmatlan éjszaka után

Azon kívül, hogy el akarsz kerülni mindenféle éles tárgyat, illetve nagy gépet a házban, egy ébren töltött éjszaka más veszélyeket is tartogat. Sajnos ez a helyzet néha elkerülhetetlen. Ha követed ezt a három tippet az ébren maradáshoz, sokkal elviselhetőbbé válnak az álmatlan éjszaka utóhatásai.

#szépségápolás
2010.10.02.

Szépségápolás természetesen, mint a régi időkben

Évszázados szépségápolási trükkökkel is nagyszerű hatást lehet elérni, nem kell feltétlenül méregdrága kozmetikumokra, szolárium és kondi-bérletre költeni, hogy szép és fitt legyél: így még spórolhatsz is.

#alvás
2010.09.22.

A kevés alvás elhízáshoz vezethet

Egy amerikai kutatás nemrégiben kimutatta, hogy azok a fiatalok, akik hétköznapokon kevesebb, mint 8 órát alszanak, sokkal több zsíros ételt fogyasztanak, mint azok, akik 8 óránál többet alszanak.

#évszakváltozás
2010.09.03.

Az évszakok váltakozása felboríthatja a tinik alvási szokásait

Amikor a napok egyre hosszabbá válnak a tavasz folyamán a tinédzsereknél hormonális változások indulnak meg. Ezek a változások kitolhatják a lefekvés időpontját, amely több komoly problémához is vezethet, így például alváshiányhoz, vagy hangulatváltozáshoz - mutatták ki amerikai kutatók.

#alvás
2010.05.26.

Alvás közben is megoldhatod a problémákat

Friss kutatásokból megtudhatjuk, ha a szervezetünk megkapja a számára elegendő alvást, sokkal jobban tud teljesíteni, és a problémákat is könnyedebben, tiszta fejjel tudjuk megoldani.