Testi problémák, fiúknak

#Testi problémák #fiúknak

318 db cikk a témában

Mit kell tudni a mutálásról?
#mutálás
2022.11.15.

Mit kell tudni a mutálásról?

Azon gondolkozol, hogy miért változik folyton a hangod magassága és hogy mit is jelent ez? Tudd meg a választ, és azt, hogy ez hogyan függ össze a pubertással és a növekedéssel!

Mindent a fogszabályzóról: előnyök és várható eredmény
#fogszabályzó
2022.11.09.

Mindent a fogszabályzóról: előnyök és várható eredmény

A helyben tartó (retenciós) készülékek olyan fogszabályozó eszközök, amelyeket a fogak rendezettségének megtartására használnak. A fogszabályozó orvos breketteket (zárakat) használ a torlódott vagy rosszul nőtt fogazat kiegyenesítésére.

Mit jelez, ha véres az ondó?
#véres ondó
2022.10.16.

Mit jelez, ha véres az ondó?

A véres ondó ijesztő, de viszonylag ritka urológiai tünet, latinul hematospermiának is nevezik. A vér származhat a húgyhólyagból, a húgycsőből, a herékből, az ondóhólyagból, a mellékherékből, a prosztatából. Hátterében banális kőbetegség vagy fertőzések, de akár rosszindulatú elváltozások is állhatnak.

Elegendő alvással a depresszió ellen
#alvás
2021.12.18.

Elegendő alvással a depresszió ellen

Kisebb eséllyel lesznek depressziósok, vagy gondolnak öngyilkosságra azok a tizenévesek, akik legkésőbb este tízkor lefekszenek aludni, mint tovább fennmaradó társaik, derül ki a New York-i Kolumbia Egyetem Klinikai Központjának friss kutatásából.

A fertőzések elkerülésének leghatékonyabb eszköze: a kézmosás
#kézmosás
2021.12.11.

A fertőzések elkerülésének leghatékonyabb eszköze: a kézmosás

Mosd meg a kezed! - hallottad már párszor a szüleidtől, igaz? Lehet, hogy már szinte bosszantó, mégis ez a legjobb megoldás arra, hogy elkerüld a betegségeket. Különösen fontos ez most, hogy ismét közösségben vagy, s az ősz-tél előrehaladtával a vírusok, bacik is támadásba lendülnek.

#védőoltás
2021.11.16.

5 tipp az oltások átvészeléséhez

Ideges vagy az oltások előtt? Nem vagy egyedül. Rengeteg ember retteg az oltásoktól, mert leírhatatlanul félnek a tűktől. Szóval ha legközelebb arra kér egy orvos, hogy tűrd fel a felsőd ujját, próbáld ki az alábbi tippeket.

Movember-mozgalom: srácok, csatlakozzatok!
#prosztata
2021.11.02.

Movember-mozgalom: srácok, csatlakozzatok!

A férfiak jelentős részének tudomása van a prosztatája létezéséről, ugyanis számtalan kellemetlen tünet okozója lehet ez a szerv. Amíg jól működik, jelenléte teljesen észrevétlen marad. Éppen ezért fontos, hogy megóvjuk egészségét tudatos életvitellel, táplálkozással és rendszeres szűréssel. Erre hívja fel a figyelmet idén novemberben is a Movember-mozgalom.

Alacsonyan tartja a tinik koleszterinszintjét a magas D-vitamin szint
#koleszterin
2021.10.27.

Alacsonyan tartja a tinik koleszterinszintjét a magas D-vitamin szint

Összefüggés van a magasabb szérum D-vitamin szint és az alacsonyabb plazma koleszterinszint között az általános iskolásoknál - derül ki a Kelet-Finn Egyetem új kutatásából. Ez része volt a Physical Activity and Nutrition in Children (PANIC) tanulmánynak, amelyben összesen 512 6 és 8 év közötti fiatal vett részt.

#gomba
2021.10.19.

Házi praktikák lábszag ellen

Tartasz attól, hogy lábszagod van? Félsz levenni a cipődet mások előtt a kellemetlenségek miatt? Próbáld ki házi praktikáinkat!

Ártalmas-e vagy sem az önkielégítés?
#önkielégítés
2021.10.15.

Ártalmas-e vagy sem az önkielégítés?

Mítoszok és tévhitek után egyre több cikk jelenik meg arról, hogy az önkielégítés - sem a nőknél sem a férfiaknál - nem káros. (A tévhitek között van az, hogy a maszturbáció vaksághoz vezet vagy szőrt növeszt az illető kezén...)

#omega
2021.09.30.

Jobban olvastak azok a tinik, akik Omega-3-at és Omega 6-ot szedtek

Az tény, hogy az Omega-3 zsírsavakban gazdag halolajat és egyéb kiegészítőket már korábban is ajánlották a terhes nőknek a magzat fejlődésének támogatására. Most azonban az is kiderült, hogy azok a kamaszok, akik Omega 3-at és Omega 6-ot szedtek, jobban tudnak olvasni társaiknál.

#balkezes
2021.09.11.

Balszerencsés, aki balkezes?

Mi lehet a közös Benjamin Franklinben, Albert Einsteinben és Bruce Willisben? A balkezesség, amely az emberiség 10 százalékát érinti. De vajon okosabbak, kreatívabbak a balkezesek, vagy éppen ellenkezőleg: több baleset és lelki sérülés éri őket?

#fogszabályozás
2021.09.09.

Fogszabályzót viselsz? Ezekre mindenképpen figyelj!

A fogszabályzó ma már szerencsére inkább divatos, mint ciki, hiszen azt üzened vele, hogy te igenis törődsz a fogaid egészségével. Ennek megfelelően ma már ezernyi színű gyűrű közül válogathatsz, amivel szuperül kifejezheted az egyéniségedet, akár 2-3 havonta váltogatva a színkombinációt.

#szúnyog
2021.08.15.

Vérszívók vonzásában: szabadulj meg a szúnyogoktól

Ismerős a helyzet? Éppen egy újabb adag husit raksz a grillrácsra, mikor észreveszed, hogy a szúnyogok már meg is kezdték a lakomájukat - rajtad. Miután őrült csapkodásba kezdesz, hogy megszabadulj tőlük, észreveszed, hogy a többiek higgadtan szemlélik mit csinálsz. Őket bezzeg kerülik a vérszívók! Mi lehet ennek az oka?

5 tény, amit eddig nem tudtál a fogaidról
#fogak
2021.08.12.

5 tény, amit eddig nem tudtál a fogaidról

Köztudott, hogy fogainknak szerepük van a rágásban, a beszédhangok képzésében. Lehet, hogy eddig nem tudtál mindent fehéren csillogó fogsorodról? Kapaszkodj meg: nem csak a cukor a fogak első számú ellensége.