Testi problémák, higiénia

#Testi problémák #higiénia

181 db cikk a témában

15 lépéses útmutató a vaginádhoz
#vagina
2024.07.01.

15 lépéses útmutató a vaginádhoz

Sok lány nincs azzal tisztában, hogy mi számít normálisnak és mi nem. Ez rengeteg aggódást és idegeskedést szül. Nem tudják, mi is zajlik bennük pontosan. És hajlamosak mindig a legrosszabbat feltételezni.

Fekete a körmöd? Mitől lehet?
#köröm
2024.06.17.

Fekete a körmöd? Mitől lehet?

A fekete köröm olyan sérülés miatt fordulhat elő, amely zúzódást okoz, egy úgynevezett subungualis hematómát, bár más okai is lehetnek, például benövés vagy fertőzés. Megelőzhető? Hogyan kezelhető?

7 tipp, hogy előkészítsd a lábfejed a szandálokhoz
#nyár
2024.06.06.

7 tipp, hogy előkészítsd a lábfejed a szandálokhoz

Nincs is annál nagyobb szívás, mint amikor felveszed az új szandálod, csakis azért, hogy felfedezd, milyen szörnyen néz ki a lábfejed. Amikor zokniban volt a lábfejed egész télen, könnyen elhanyagolhattad őket: például a lábkörmöd furcsa alakokat vehet fel, kiszáradhat, kirepedezhet.

Strandolás a menstruáció alatt
#menstruáció
2024.06.04.

Strandolás a menstruáció alatt

Alig egy szempillantás alatt régi jó ismerősünk, az anyatermészet akár kész horrorrá változtathatja a nyári mókát. De ne félj! Megtaláljuk a megoldást a kényes esetekre.

A fülzsír eltávolítása
#fül
2024.05.28.

A fülzsír eltávolítása

A fülzsír sokak számára visszataszító dolog, pedig több fontos szerepe is van. Cikkünkből megtudhatod, hogy mik is ezek pontosan, és hogy mi a fültisztítás helyes technikája.

Beszéljünk az első menstruációról!
#menstruáció
2024.05.10.

Beszéljünk az első menstruációról!

Amikor először hallottad azt a szót, hogy menstruáció, biztosan kíváncsi voltál, mi is az, és hogy mikor lesz meg az első alkalom. Habár a legtöbb lány 11 és 14 éves korában menstruál először, bármikor megtörténhet 9 és 16 éves kor között.

Felüdülés a testnek: tavaszi szépségtippek
#bőr
2024.05.08.

Felüdülés a testnek: tavaszi szépségtippek

Itt a tavasz, a nap ragyog, és itt az ideje, hogy a te bőröd is csodálatosan egészséges, és fénylő legyen! A legtermészetesebb módja a bőrápolásnak természetesen a sok víz fogyasztása, illetve rengeteg zöldség és gyümölcs ropogtatása, és persze a kiadós alvás. A másik jó módszer a szépségápolókkal való kényeztetés, természetesen legjobb bioösszetevőkből, akár házilag elkészítve.

Benőtt lábköröm
#lábköröm
2024.05.05.

Benőtt lábköröm

Veled is előfordult már, hogy a nagy lábujjad látszólag minden ok nélkül elkezdett lüktetni? Nem ütötted be, szóval akkor mégis miért dagadt be és miért virít pirosan? Később piszkos-fehér színű folyadékot vettél észre a lábkörmöd felső sarkában? Ez bizony a benőtt köröm. Hogyan kezelhető?

Bőrünk és az avokádóolaj
#avokádó
2024.04.20.

Bőrünk és az avokádóolaj

Ha az a célunk, hogy egészséges és ragyogó arcbőrünk legyen, miközben a pattanásokkal és száraz bőrrel küszködünk, akkor fontoljuk meg, hogy a szokásos bőrápoló termékek helyett inkább egy sokkal természetesebb megoldást válasszunk: az avokádót.

Lehet szájvizet tenni a szájzuhanyba? Fogorvosok a TikTok trendről
#szájzuhany
2024.04.13.

Lehet szájvizet tenni a szájzuhanyba? Fogorvosok a TikTok trendről

Ahogy a neve is sugallja, a szájzuhanyt eredetileg vízzel való használatra szánták. Az eszköz – amely segítségével eltávolíthatjuk a fogak közé szorult ételdarabkákat – jó a nehezen elérhető helyekre is a szájban. Egy népszerű TikTok trendnek köszönhetően mostanság sokan más folyadékokat, például szájvizet vagy hidrogén-peroxidot tesznek a szájzuhanyba. De mit szólnak ehhez a szakértők?

A zsíros haj ápolása
#haj
2024.04.10.

A zsíros haj ápolása

Zsíros haj és bőr - a kamaszkor velejárója. Úgy tűnhet, hogy minden nap máshol nő új szőrzeted, és minden ok nélkül izzad a tested, olyan szagokat érzel magadon, amelyeket azelőtt soha. Mit kell tenned ilyenkor?

Bőrápolási tippek kamaszoknak
#bőrápolás
2024.03.01.

Bőrápolási tippek kamaszoknak

A kamaszkor az az időszak, amikor különösen oda kell figyelned a bőröd ápolására. Ebben az időben a bőröd sokat változik, a gyermek bőrből felnőtt bőr lesz. Ám fontos, hogy ne az anyukád bőrápolási termékeit használd, ugyanis az anyukád bőrtípusa valószínűleg eltér a tiédtől.

Hajmosás – jólesik naponta, de nem árt a fejbőrödnek?
#testápolás
2024.02.27.

Hajmosás – jólesik naponta, de nem árt a fejbőrödnek?

Sokszor nincs is jobb annál, mint este a zuhany alatt állva végiggondolni a nap eseményeit, élvezni ahogy a víz végigcsorog a fejeden, s kellemesen hűsít. A túl sok hajmosás azonban eltávolíthatja a fejbőr által termelt faggyút, ami létfontosságú az egészséges, fényes hajhoz.

Mit tehetsz a testszag ellen?
#testszag
2024.02.25.

Mit tehetsz a testszag ellen?

Nagyon sok feszültségtől, kínos helyzettől és gúnyolódástól kímélhetnénk meg magunkat, ha mindig frissen és üdén, „szagmentesen” tudnánk megjelenni mások előtt. Ám sajnos ez nincs így. Vannak, akik kevésbé izzadnak, és vannak, akik nagyon is. Vannak erős testszagú emberek és olyan szerencsések is, akiknek a maraton lefutása után sincs kellemetlen hónaljszaguk.