Testi problémák

#Testi problémák

1090 db cikk a témában

Teherbeesés: mikor van rá legnagyobb esélyem?
#teherbeesés
2022.07.20.

Teherbeesés: mikor van rá legnagyobb esélyem?

A menstruációs cikluson belül mikor a legnagyobb a kockázata a teherbeesésnek? Kétféle választ hallottam: tizennégy nappal a menstruáció előtt vagy tizennéggyel utána. Melyik az igaz?

Meghalnál egy kis napfényért?
#napfény
2022.06.30.

Meghalnál egy kis napfényért?

A szoláriumban alig várod, hogy csőcsere legyen, és szépen lebarnulhass? Amint kisüt az első meleg napsugár, te már kinn fekszel a bikinidben, hogy csokibarna lehess? De belegondoltál, hogy ez milyen következményekkel járhat?

Oxitocin, a szerelem hormonja
#oxitocin
2022.06.25.

Oxitocin, a szerelem hormonja

Az oxitocin elsődlegesen a hipotalamusz magjaiban szintetizálódó polipeptid szerkezetű hormon, amely idegrostokon keresztül jut el a hipofízis hátsó lebenyébe, ahonnan aktív hormonként szabadul fel és kerül a szervezet keringésébe. No de: mi köze van a szerelemhez?

Az alapozónál kezdődik minden
#alapozó
2022.06.21.

Az alapozónál kezdődik minden

Az alapozó lehet a legjobb barátunk és a legnagyobb ellenségünk. Mindenkinek egyedi arca van, egyedi bőrtípussal, egyedi formával és egyedi hibákkal. Ezért nem mindegy, hogy hogyan is alkalmazzuk az alapozót!

Nyári cipőkalauz - Hogyan válassz megfelelő lábbelit?
#nyári cipő
2022.06.02.

Nyári cipőkalauz - Hogyan válassz megfelelő lábbelit?

Az egész testedre hatással van, hogy milyen cipőt viselsz. Sokan nem gondolják, hogy nemcsak boka-, térd, vagy éppen hátfájdalmakat okozhat a magas sarkú viselése, hanem akár fejfájáshoz is vezethet. Nyáron pedig különösen fontos, hogy milyen cipőt választunk.

A legjobb bőrfiatalító: a folyadékpótlás
#bőr
2022.05.30.

A legjobb bőrfiatalító: a folyadékpótlás

A kor előrehaladtával életmódunk egyre inkább nyomot hagy külsőnkön is. Az apróbb ráncok, a szárazabb bőr mind az idő múlásának figyelmeztető jelei. A különböző fiatalító kozmetikai beavatkozások és arcápolók mellett azonban gyakran elfelejtkezünk arról, hogy már egy kis odafigyeléssel is sokat tehetnénk azért, hogy bőrünk üdeségét megőrizzük. Ehhez nélkülözhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék fogyasztás.

Ejakuláció befelé - Ilyen is van?
#szex
2022.05.20.

Ejakuláció befelé - Ilyen is van?

"Nemrég volt az első orális szex élményem a barátnőmmel. Tényleg nagyon jó volt, olyat éreztem, mint maszturbálás alatt még soha (egész testemben remegtem, a talpamtól a fejem búbjáig). Azonban az orgazmusom után szólnom kellett neki, hogy hagyja abba, mert én már elmentem, de ezt ő nem érezte. A kérdésem az, hogy lehetséges ez? Lehet, hogy befelé ejakuláltam?" Válogatás a KamaszPanasz Orvos válaszol rovatából.

Abortusztabletta - Hogy működik?
#abortusz
2022.05.14.

Abortusztabletta - Hogy működik?

Az abortusztablettát csak a terhesség korai szakaszára (7. hétig, egyes országokban a 9. hétig) javasolják. Már ahol engedélyezik az alkalmazását.

A női szeméremtest – egy kis használati útmutató
#női szeméremtest
2022.05.13.

A női szeméremtest – egy kis használati útmutató

Szóval mi is a szeméremtest (más néven „vulva”)? A szeméremtest a női nemi szervek együttese, vagyis a szeméremajkak, a csikló, a hüvely és a húgycső nyílása együtt. A testnek ezt a részét mindenféle vicces módon szokták nevezni, és gyakran összekeverik magával a hüvellyel, azzal a rugalmas csatornával, amely összeköti a külső nemi szerveket a belső nemi szervekkel (a méhnyakkal és a méhhel).

Hogyan zajlik az abortusz?
#abortusz
2022.05.03.

Hogyan zajlik az abortusz?

20 éves vagyok, és lehet, hogy teherbe estem. Mit tehetek, ha nem akarom megtartani a babát? Hogyan zajlik az abortusz?

Természetes hajnövesztő módszerek
#haj
2022.04.19.

Természetes hajnövesztő módszerek

Rengeteg természetes hajápolási szer létezik, amiket akár te magad is elkészíthetsz a saját konyhádban is megtalálható olajokból, fűszerekből és akár gyümölcsökből is!

Házi arcápolók
#arcápoló
2022.04.17.

Házi arcápolók

A környezet káros hatással van a bőrünkre, rengeteg szennyeződés éri az arcbőrünket nap, mint nap. Emellett még mi is tovább szennyezzük a rendszeres alapozó használattal és a gondatlan és rendszertelen arcápolási szokásainkkal. Ha pedig ezekre nem figyelünk, kozmetikushoz hiába megyünk, nem tud percek alatt tökéletesen sima arcbőrt varázsolni.

#halál után
2022.03.29.

Megdöbbentő dolog történik a halál után

Mindenkit foglalkoztat a kérdés: van-e élet a halál után? A tudósok a kérdést még nem tudták megválaszolni, de rájöttek egy igen meglepő dologra: a test halála után egyes gének még működnek.

Menstruálhatok-e ha terhes vagyok?
#menstruáció
2022.03.26.

Menstruálhatok-e ha terhes vagyok?

Nem. A közösségi médiában és az olyan TV műsorokban, mint a „Nem tudtam, hogy terhes vagyok” terjedő tévhitekkel ellentétben terhesség alatt nincs menstruáció, hiszen a rendszeres havi vérzés pontosan azért következik be, mert nem áll fenn terhesség. A petefészekből kilökődő érett petesejt a méhből a hüvelyen át vérzés kíséretében távozik, ha nem termékenyül meg.