Testi problémák

#Testi problémák

1089 db cikk a témában

#menstruáció
2017.03.11.

Kérdések a menstruációról

Miért görcsölnek egyes lányok a menstruáció alatt? Nagyon sok lánynál jelentkeznek hasi görcsök a periódusok első pár napjában. A görcsöket a legtöbb esetben a prosztaglandin anyag okozza, amelyet a tested termel, hogy a méhed izmait összehúzza. A jó hír, hogy a görcsök csak egy pár napig tartanak, illetve hogy a fájdalmadat hatékonyan csökkentheted.

#menstruáció
2017.02.23.

Mely ételeket ne fogyaszd menstruáció alatt?

Fájdalmas görcsök, ingerültség, puffadás. Ezek a leggyakoribb tünetek, amik a menstruáció előtt és alatt előfordulhatnak. A menstruációval járó kellemetlenségek mértéke csökkenthető, ha bizonyos ételek fogyasztását kerüljük.

#csók
2017.02.13.

Csókolj magabiztosan, rossz lehelet nélkül!

Jó hír, hogy bármennyire is izgulsz miatta, a csókolózást szinte lehetetlen elrontani. Ha az érzelmek adottak, biztos, hogy a csók sem sikerülhet rosszul. Van azonban egy olyan tényező, ami garantáltan rossz emlékké teheti a romantikus pillanatot: a rossz lehelet. Mit tehetsz ellene?

#farmer
2017.02.08.

Miért ne akarj skinny farmert?

Lehet, hogy nincs tökéletes alakod, de már mindent kipróbáltál, hogy fogyj és aktívabb légy. Ennek ellenére nem érzed úgy, hogy bármit is érne, csak mert még mindig nem jön rád a skinny farmerod?

#kialvatlanság
2017.01.20.

Minden ötödik fiatal rosszul alszik a közösségi média miatt

Minden ötödik fiatal rendszeresen felkel éjjel, hogy ellenőrizze üzeneteit a közösségi médián, s ezért jóval fáradékonyabbak, mint nyugodtan alvó társaik, ami nyomot hagy a közérzetükön - állapította meg egy új kutatás.

#szilveszter
2017.01.01.

Kezdd kipihent külsővel az újévet!

A kevés alvás, az éjszakára le nem mosott smink, vagy a túl sok alkohol is okozhatja, hogy másnap reggel karikás, puffadt szemek néznek vissza a tükörből. Peterman Krisztina szépség-terapeuta, kozmetikus segítségével kipihentebb külsőt varázsolhatsz magadnak.

#férfi test
2016.12.19.

Tévhitek a férfi testről

Rengeteg dolgot hallunk manapság az egészségről, a testünkről és a táplálkozásról. Persze minden második kitalált városi legenda. Most az öt leggyakrabban előforduló mítoszról rántjuk le a leplet, már ami a férfiakat érinti.

#iq
2016.12.17.

Hogyan fejleszthető az IQ?

Volt egy felmérés az iskolában, és az jött ki, hogy 108 az IQ-m. De a barátaimnak ennél magasabb. Nem sokkal, kb. 116-120 körüli az övék is. A kérdésem az, hogy van-e valami összetett gyakorlat, ami növeli az IQ-t?

#borotva
2016.12.12.

Borotválkozási tippek érzékeny bőrhöz

A tested bizonyos részei különleges bánásmódot igényelnek. A hónalj és az intim területek környékén a bőr sokkal érzékenyebb, sérülékenyebb, mint a tested más részén, illetve az ott található szőrzet növekedése eltérő irányú.

#tampon
2016.12.03.

Minden WC-használatkor kell tampont cserélni?

Kedves Szakértő! Ha egy lány tampont használ, vajon szükséges-e kicserélnie azt közvetlenül a mosdó használata után? Attól félek, hogy ha nem így teszek, a tampon nedves madzagja hozzájárul a baktériumok elszaporodásához.

#here
2016.11.25.

A here sérülései

Már belegondolni is rossz. Éppen focizol a többiekkel, amikor valaki a labdát akarja elrúgni, de elvéti, és véletlenül a legérzékenyebb ponton talál el. Vagy rosszul huppansz rá a biciklire...

#óraátállítás
2016.10.29.

Az őszi óraátállítás hatása a szervezetünkre

Vasárnap hivatalosan is elbúcsúzunk a jó időtől, beköszönt a téli időszámítás. Az óraátállításnak köszönhetően ugyan 60 perccel többet alhatunk, de a rövidebb nappalok és az egyre hűvösebb esték a hangulatunkra és a szervezetünkre is hatással lehetnek. A szürke időben hajlamosabbak vagyunk a depresszióra, az átállítás pedig felborítja napi ritmusunkat. Akad ugyanakkor néhány praktika, amellyel felkészülhetünk erre az időszakra, és könnyebben alkalmazkodhatunk a változásokhoz.

#foci
2016.10.25.

Focizol? Vigyázz, memóriaproblémákat okozhat a fejelés!

A focilabdába fejelés hatással van a futballjátékosok agyi funkcióira és memóriájára. Skót tudósok kutatásai szerint apró, de jelentős változás következik be a játékosok agyában, miután húszszor a labdába fejelnek, memóriateljesítményük 41-67 százalékkal csökken, a hatás a fejelés után 24 óráig megfigyelhető.

#székrekedés
2016.09.29.

Mit tegyek tartós székrekedés ellen? - Az orvos válaszol

Talán már 2 hónapja is tart, hogy nem tudok normálisan elmenni WC-re. Minden nap van székletem, de csak nagyon kis mennyiségű. Már próbáltam hashajtót használni, de nem igazán segített. Mit tehetek? - Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.