Testi problémák

#Testi problémák

1089 db cikk a témában

#nőgyógyász
2015.06.10.

Mikor keressem fel a nőgyógyászt?

13 éves lány vagyok, és érdekelne, hogy hány éves kortól ajánlatos nőgyógyászhoz járni? Ugye lehet a nőgyógyászom nő? Nagyon zavarban érezném magam, ha férfi lenne az orvosom. Az egyik osztálytársnőmet is magammal szeretném vinni, hogy ne legyek egyedül. Anyummal túl ciki lenne. - A szakértő válaszol!

#töredezett köröm
2015.06.05.

Mitől lesz töredezett a körmöm?

A töredezett körmök tipikus eredményei a túl sok vízzel való kapcsolatnak - gondolj csak az órákig tartó fürdőzésre, a mosogatásra. A körömlakklemosó is szárítja a körmöket, emellett töredezettek is lehetnek tőle. De fontos tudni, hogy a töredezett körmök nem vitamin- vagy ásványi anyag hiányának jelei.

#szeméremszőrzet
2015.05.27.

A szeméremszőrzetről pro és kontra

Szeméremszőrzete mindenkinek van, de igazából nem mindenki tudja, hogy mit kezdjen vele. Közeledik az igazi nyár, a bikiniszezon, így nem árt beszélni erről a témáról, amely tinik ezreit foglalkoztatja szerte a világon.

#szőrtelenítés
2015.05.25.

Szőrtelenítés sebek nélkül

Sokan már a gondolattól is rosszul vannak, ha forró gyantát kell kenni testrészeikre, a pengétől meg egyenesen rettegnek. Kövesd tippjeinket, hogy elkerüld a sérüléseket!

#futás
2015.05.23.

Vigyázz a térded egészségére!

A futás és a kocogás formában tart, és kikapcsol. Mégis, megfelelő bemelegítés és hirtelen terhelés következtében a térdízület könnyen megsérülhet. Hogyan védd a térded és az ízületeidet?

#fogamzásgátlás
2015.05.23.

Hagyjunk-e szünetet fogamzásgátló tabletta szedésében?

A fogamzásgátló tabletták bevezetésekor minden figyelem a káros mellékhatások kutatására, vizsgálatára fordult. Mára már ismert tény, hogy a tablettaszedésnek nemcsak esetleges mellékhatásai, hanem a fogamzásgátló hatáson túl egyéb előnyei is vannak.

#haj
2015.05.21.

Mitől lesz gyönyörű a hajad?

Rohanás, rohanás, mindig csak rohanás. A hajápoláshoz pedig idő kell. A minimum, amit megtehetsz az, hogy a hajtípusodnak megfelelő sampont használod. De ugye azzal is csak pikk-pakk megmosod a hajad, esetleg teszel rá valami balzsamot. Nem tévedtünk, igaz?

#testmagasság
2015.05.18.

Növekedési rendellenességek: mi az, ami még normális?

Úgy érzed, hogy te vagy a legkisebb ember az osztályodban? Az alacsonyabb fiúk és lányok gyakran alacsonyabb rangúnak érzik magukat – ugyanúgy, mint azok a fiúk, akik korábban érnek és előbb kezdenek el borotválkozni, vagy mint azok a lányok, akik előbb kezdenek el menstruálni.

#bőr
2015.05.15.

Gyakran ismételt kérdések a bőrről

A bőr testünk egyik legnagyobb és legösszetettebb szerve. Szabályozza a test hőmérsékletét, véd a sérülésektől, fertőzésektől, a kiszáradástól.

#pedikűr
2015.05.12.

Pedikűr házilag

Itt a jó idő, előkerülnek a szandálok, papucsok, amelyekben csak az ápolt láb mutat igazán jól. Sokszor elfeledkezünk róla mennyi törődést érdemelnek a lábaink, pedig nap mint nap kemény igénybevételnek vannak kitéve.

#nő
2015.05.09.

Az egészséges hüvelyflóra

Általában amikor baktériumokról van szó, mindig rögtön gyulladásra, fertőző betegségre gondolunk. A baktériumok között vannak halálos betegséget okozók, és olyanok is, amik nélkülözhetetlenek az egészséges élethez.

17 módja a koffeinmentes talponmaradásnak
#ébren maradás
2015.05.07.

17 módja a koffeinmentes talponmaradásnak

Ébren maradni egyszerű… Legalábbis 5 eszpresszóval és egy energiaitallal. Bár így könnyen felpöröghetsz egész napra, de sajnos egyre nagyobb eséllyel kaphatsz szívrohamot is. Tehát itt a nagy kérdés – hogyan is maradhatsz ébren egészségesen, amikor muszáj?

#test
2015.05.05.

Szeresd a tested! Íme, 10 tipp

Hányszor bámultál már bele a tükörbe és mondtad fintorogva, hogy: kövér vagyok? Persze a környezetedben mindenki azt hangoztatja, hogy teljesen normálisan nézel ki, ugye? Itt az idő a pozitív önkép kialakítására! Tudtad-e, hogy a tévés önkép, vagy az alacsony önértékelés akár rossz döntésekhez is vezethet?

#sport
2015.05.04.

A futás egészségügyi előnyei

A futás egészséges és remek sport, ezzel a kijelentéssel mindenki egyetért. De azzal már kevesebben vannak tisztában, hogy hogyan is hat a futás a szervezetünkre, milyen változások mennek végbe a testünkben futás közben.

#menstruáció
2015.05.01.

Ha erős a vérzés…

A nők 12-14 koruktól közel 40 éven át havonta átlagosan 4-7 napig menstruálnak. Bár ezt a rendszeres vérveszteséget a vérképző rendszer működése kompenzálja, ha a menstruációk kórosan hosszabbak vagy erősebbek a szokásosnál, a súlyos, krónikus vérszegénységhez vezethet. A probléma okairól, kezelési lehetőségeiről dr. Hintalan Albert, az Oxygen Medical nőgyógyásza beszélt.