Testi problémák

#Testi problémák

1089 db cikk a témában

#reggel
2015.03.30.

Hogy jól induljon a reggel!

Nehezedre esik kimászni az ágyból, rohannak a percek, s Te még mindig nem tudod mit vegyél fel, nem reggeliztél, és hol lehet a matekkönyv? Íme 8 tipp, hogy nyugodtan, összeszedetten és vidáman kezdhesd a napod!

Meddig fertőz a herpesz? - A szakértő válaszol
#herpesz
2015.03.29.

Meddig fertőz a herpesz? - A szakértő válaszol

A szájherpesz egészen addig fertőz, amíg el nem múlik teljesen, vagy csak addig, amíg a hólyagocskákat fel nem váltja a seb? Akinek még nem volt ilyen herpesze, azt meg tudom fertőzni?

#feromon
2015.03.27.

Feromonok és a vonzerő

Hallottál már feromonnal dúsított parfümről? Reklámokból ismerhetjük már ezt a kifejezést, amelyek olyan kémiai vegyületekre utalnak, amelyek az állatok és az emberek testében is megtalálhatóak. Ezek az anyagok szerepet játszanak például a párválasztásban is.

#farmer
2015.03.27.

A farmer leggings egészségügyi kockázatai

A farmer anyagból készült leggings, avagy a jeggings ismét divatba jött az utóbbi időben. Ám ez a viselet felvethet egy nagy kérdést – vajon teljesen biztonságosak és nincs fertőzésveszélyük?

#szemüveg
2015.03.25.

Szemüveg és kontaktlencse tizenévesen

Látásproblémák bármely életkorban jelentkezhetnek, ám fontos tudni, ha nem kezeljük, rettenetes fejfájást és olvasási nehézséget okozhatnak. Jó hír, hogy szemüveg viselésével a legtöbb látásprobléma könnyen kezelhető, de a szükséges szemüveg kiválasztása nem mindig zajlik könnyen.

#baktérium
2015.03.25.

Higiéniával a kínos problémák ellen

Baktériumok, bőrgomba, pattanások, izzadás, rossz lehelet, testszag: a kamaszok rémálmai. Megfelelő higiéniával azonban mind megelőzhető!

#testkép
2015.03.24.

Milyen a testképed?

Elégedett vagy a testeddel? Hallom ahogy ezt mondod: „Nos, elégedett vagyok a karjaimmal, de a combjaim túl vastagok, kicsit nagy a fenekem és…” Nem, ez nem az amikor elégedett vagy a testeddel. Egy egészséges testkép azt jelenti, hogy jól érzed magad a bőrödben, a kis hibák ellenére is. Jól hangzik, de hogy valósítsd meg?

#elpirul
2015.03.21.

Sokszor elpirulsz? Mi az oka?

Vannak pirulós emberek, és vannak olyanok is, akik még soha életükben nem pirultak el. Furcsa dolog, nem is született eddig mindent elsöprő magyarázat rá.

#bőrápolás
2015.03.18.

Milyen típusú a bőröd?

Bőröd - főleg ebben a korban - igen nagy törődést, és odafigyelést igényel. Ahhoz, hogy szép üde legyen, bizony el kell kezdened a napi bőrápolást. Ami eleinte egy szükséges nyűgnek tűnik, az később napi rutinná válik.

#kardio edzés
2015.03.18.

A kardio edzés az agyunkat is megtornáztatja

Komoly és kemény edzések után bomba alakod lehet, ezt ma már szinte mindenki tudja a kardio edzésekről. Azonban mostani kutatások kimutatták, hogy nem csak a testnek tesz jót ez a fajta edzés, hanem az agyunkat is kellőképpen megtornáztatja. Itt az idő, hogy megtanuljuk kihasználni a kardio egész testre vonatkozó jótékony hatásait.

#menstruáció
2015.03.16.

Fájdalmak a mellben menstruáció előtt

Mielőtt elkezdődne a menstruációm, fájdalmat érzek a melleimben. Ez minden alkalommal előfordul. Akkor fog elmúlni, amikor a melleim már nem nőnek tovább? Egy kényelmesebb melltartó segíthetne?

#horkol
2015.03.15.

Orrsövényferdülés miatt is horkolhatunk

Visszatérő arcüreggyulladást, gyakori légúti fertőzéseket és horkolást is okozhat. Az orrsövényferdülésről dr.Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, a Fül-orr-gége Központ orvosa nyilatkozott.

#mitesszer
2015.03.12.

Mit tehetsz a mitesszer ellen?

Az akne és a pattanás a tinédzserek leggyakoribb bőrpanasza. Ők azok, akik reggelente árgus szemekkel figyelik magukat a tükörben, hogy elmúlt-e a régi mitesszer, vagy keletkezett-e új pattanás. Amúgy is problémás életükben néha központi szerepet kap a „Hogy nézek ki!” felkiáltás. Hogy ne váljon a bőrünk csúnyává, kellő odafigyeléssel sokat tehetünk a bőrpanaszok kialakulása ellen.

#boxeralsó
2015.03.10.

Okozhat-e gondot a szoros fehérnemű?

"Az egészséges viselet szempontjából mi szól a különböző férfi fehérneműk, az alsónadrágok (feszes alsók) és boxeralsók mellett vagy ellen? Sok srác a feszesre esküszik, de néhányan úgy gondolják, hogy egészségesebb laza alsót húzni."

#kozmetikumok
2015.03.10.

A kozmetikai allergia

A krémek, samponok, dezodorok, arcfestékek, parfümök és más kozmetikumok mindennapos használói vagyunk. Egy felnőtt átlagosan napi 7 féle kozmetikai terméket ken magára. Bár a kozmetikumok használatával bőrünket szebbnek és egészségesebbnek látjuk, ezek a szerek bőrirritációt és allergiás reakciót is kiválthatnak. Főleg a kozmetikumokban lévő illatosító anyagok és tartósítószerek azok, amelyek allergénként viselkednek.