Testi problémák, lányoknak

#Testi problémák #lányoknak

491 db cikk a témában

7 házi gyógymód szúnyogcsípésre
#szúnyog
2021.07.29.

7 házi gyógymód szúnyogcsípésre

Elképesztően idegesítő, amikor esténként nem lehet kilépni a szabadba a szúnyogok miatt, amik jobb esetben csak a zúgásukkal bosszantanak, rosszabb esetben össze-vissza csípnek és viszkető piros foltokat hagynak maguk után. Még szerencse, hogy van néhány remek házi gyógymód szúnyogcsípésre.

A szép haj titka
#korpás fejbőr
2021.07.22.

A szép haj titka

Egészséges és szép hajra vágysz? Sajnos a haj is elveszítheti a fényét, illetve lassabban nőhet. De semmi nincs veszve, hiszen a következő 5 tipp betartásával igazán gyönyörű, egészséges hajra tehetsz szert.

#napfény
2021.07.19.

Milyen napvédő krémet válasszunk?

A napsugárzás elleni védekezés minden korosztály számára, bőrtípustól függetlenül kiemelten fontos. Milyen faktorszámú készítménnyel védekezhetünk a káros sugarak ellen és mit tegyünk, ha a választott termék mégsem megfelelő?

Az intim higiénia alapjai
#higiénia
2021.07.15.

Az intim higiénia alapjai

A tisztálkodás alapvető szabályait már gyerekkorunkban megtanultuk, de ez a tanulási folyamat nem állhat meg: életkorunknak megfelelően folyamatosan frissíteni kell tudásunkat, hiszen a személyi higiénia hiánya miatt a különféle betegségek könnyebben kialakulhatnak.

Tippek fesztiválozóknak: mit tehetünk a napártalmak ellen?
#napégés
2021.07.12.

Tippek fesztiválozóknak: mit tehetünk a napártalmak ellen?

Nem mindenki képes felmérni a nap erejét, főleg nem, ha egy fesztiválon szórakozik, és nem ügyel kifejezetten ilyen tényezőkre. Ráadásul körülbelül kétezer ember hal meg rosszindulatú anyajegyek miatt az Egyesült Királyságban, és ez a szám sajnos egyre nő.

#bőrtípus
2021.07.09.

Neked milyen a bőrtípusod?

Bőrünk számos változáson megy keresztül az évek folyamán. A kezdetben többnyire normál bőrtípus a serdülő évek hormonális hatásai miatt gyakran zsírosabbá válik, idősebb korban pedig sokan küzdenek az egyre szárazabb bőr okozta kellemetlenségekkel. Az optimális bőrápoláshoz fontos, hogy ismerjük saját bőrtípusunkat és ha szükséges, az épp aktuális állapotnak megfelelően változtassuk a használt kozmetikumokat.

Négy tanács a premenstruációs szindróma enyhítésére
#pms
2021.07.03.

Négy tanács a premenstruációs szindróma enyhítésére

A premenstruációs szindróma (PMS) annyira gyakran fordul elő a nőknél, hogy a menstruációjuk normális velejárójának tekintik. Körülbelül a nők 8-20 százalékának vannak enyhétől egészen a komolyabbakig terjedő tünetei egy vagy két héttel a havi ciklus előtt.

#vitamin
2021.06.30.

Ezekre a vitaminokra van szükséged 16 éves kor fölött

A kamaszkor óriási változásokat jelent mind a testedben, mint a lelkedben. Az addig megszokott gyermeki testedből felnőtt test válik, és ez számtalan anatómiai, biológiai és biokémiai változással jár együtt. Kialakulnak az elsődleges nemi jellegek, kialakul a férfias, illetve a nőies test: a lányok csípője, míg a fiúk válla szélesedik, nem kívánt helyeken jelenik meg szőr, és sokak mindennapjait nehezítik meg ilyenkor a pattanások is. (x)

#kontaktlencse
2021.06.05.

Melyik kontaktlencse a megfelelő számodra?

Először is, a kontaktlencsédnek azon a problémán kell segítenie, ami miatt elkezdtél szemüveget vagy lencsét viselni. Vagyis jobb látást kell biztosítania, korrigálni a rövidlátást, a távollátást, a szemtengelyferdülést vagy ezek kombinációját is.

Karikás szem: mi van a háttérben?
#szem
2021.05.20.

Karikás szem: mi van a háttérben?

A szem körüli bőr igen vékony és érzékeny a testben zajló anyagcsere változásokra, így elég hamar jelzi, ha nincs valami rendben. Mi mindent jelezhet?

Fehérfolyás, hüvelyváladék: mikor normális?
#folyás
2021.05.18.

Fehérfolyás, hüvelyváladék: mikor normális?

Minden lány aggódva néz a bugyijára, amikor életében először valami fura, fehér váladékot talál rajta. Te is ebben a cipőben jársz? Ne aggódj, teljesen normális jelenségről van szó!

#csuklás
2021.05.12.

Mi szünteti meg a csuklást?

A rekeszizom akaratlan összehúzódása miatt kialakuló csuklás kellemetlen tünet lehet. Alapvetően nagyon ritkán van kóros eltérés a hátterében, ezt főleg gyakori és ismétlődő csuklás esetén érdemes háziorvosunknál először vizsgáltatni.

#fogamzásgátló
2021.05.10.

Fogamzásgátlók megfelelő tárolása

Tudtad, hogy a különböző fogamzásgátlók tárolása befolyásolhatja a hatékonyságukat? Akármelyik módszert válaszd is, érdemes megfontolnod a helyes tárolás körülményeit.

#kontaktlencse
2021.05.08.

A kontaktlencse használat alapjai - Miből van a kontaktlencse?

A kontaktlencse egy kiváló megoldás szinte bárkinek, aki látása javítására szorul, és nem akar szemüveget viselni egész nap. A kontaktlencsék manapság népszerűbbek, mint valaha. Az amerikai járványvédelmi- és megelőzési-központ kutatásai szerint, megközelítőleg 40,9 millió felnőtt visel kontaktlencsét, ami az amerikai nagykorú népesség 17%-a. Emellett egyre több fiatal választja a lencsék viselését szemüveg helyett.