Zöldövezet, higiénia

#Zöldövezet #higiénia

21 db cikk a témában

Veszélyes baktériumok a telefonodon
#mobil
2022.11.26.

Veszélyes baktériumok a telefonodon

Kutatások szerint a mobilok 16%-a E. coli baktériummal szennyezett. A jelenség egyszerű magyarázata az, hogy vannak, akik nem mosnak kezet a mosdóhasználat után. Milyen veszélyeket rejtegethet a telefonod?

#vegyszer
2021.06.08.

Rebeka kipróbálta: tippek a vegyszermentesség jegyében

Az ember sokszor nem törődik a szépségápoló szerek minőségével, és károsító hatásával. Sok ember ezen akarja megspórolni a pénzt, és bele sem gondol, hogy a vegyszerek és egyéb káros anyagok milyen súlyos problémát okozhatnak 10-20 év múlva. Ami a bőrön át felszívódik, az eljut a testünk minden részébe a vér útján. Elsősorban persze látható jelei lesznek a túlzásba vitt kencehasználatnak (például : ekcéma) , de akár rákos megbetegedés is lehet a vége.

#vegyszer
2012.06.21.

Rebeka újabb kísérlete: egy hét vegyszermentesen

Vajon mennyi vegyszert és káros anyagot viszünk be a szervezetünkbe nap mint nap? Nemcsak a feldolgozott élelmiszerekkel, vagy a dohányzás által, hanem bizony a kozmetikumaink, napi tisztálkodáshoz használt kencéink is tömérdek ilyet tartalmaznak. Rebeka most ezen próbál meg változtatni.

#baktérium
2011.05.27.

A háztartásban előforduló kórokozók

Egy tanulmány szerint a konyhában több kórokozó lehet, mint a fürdőszobában. Olyan helyeken bújnak meg, ahol a legkevésbé számítanak rájuk.