Zöldövezet

#Zöldövezet

396 db cikk a témában

#expedíció
2013.10.09.

Célba ér öt hónap kaland után az expedíció

Egy fél Föld kerület, azaz húszezer kilométeres út megtétele és öt hónapnyi utazás után október 11-én pénteken egy órakor közös célba futással érkezik haza a Volkswagen Közép-Ázsia Expedíció.

#óceán
2013.10.04.

Gyorsan romlik az óceánok egészsége

A világ óceánjainak "egészségi állapota" a korábban véltnél jóval gyorsabban romlik - figyelmeztet az óceánok állapotát vizsgáló nemzetközi program (International Programme on the State of the Ocean, IPSO) új jelentése, amely szerint a nagy tengereknek számos fenyegetéssel kell szembenézniük.

#kutya
2013.09.22.

Hogyan válaszd ki a legmegfelelőbb kutyát?

A döntés, hogy menhelyről fogadsz be egy kutyát, több okból is nagyszerű. Nemcsak egy életre szóló barátot fogsz szerezni, de meg is nyitod az otthonod egy rászoruló állat előtt.

#globális felmelegedés
2013.08.04.

A globális felmelegedés és hatásai

A globális felmelegedés jelenleg az egyik legfontosabb probléma, mely a természetvédő embereket foglalkoztatja. A felmérések szerint ez a folyamat már csak akkor lehetne visszafordítható, ha leállítanák az összes káros anyagot kibocsátó gyárat. A gyárak nagy mértékben szennyezik a levegőt, hozzájárulva a globális felmelegedéshez.

#víz
2013.07.12.

Jó a tavak és folyók vízminősége

Az Országos Környezetegészségügyi Intézethez eljuttatott adatok szerint a hazai felszíni vizek szinte kivétel nélkül „megfelelő” minősítést kaptak azokon a helyeken, ahol kijelölt fürdőhely található. A rendkívüli dunai árhullám levonulása után folyamatosan nyitják meg azokat a strandokat is, ahol korábban az árvíz miatt tilos volt fürdőzni.

#expedíció
2013.06.26.

Expedíció Ázsiában: túl az ötezredik kilométeren

Közel másfél hónap után már Közép-Ázsia előszobájában, a Kaukázusban várja a Hídvégi-Üstös Pál sportoló által vezetett csapat, hogy beléphessen Iránba, ám a csapat most kényszerpihenőt tart, ugyanis megsérült az expedíció vezetője. A május 11. óta úton lévő felfedezők már több mint 5000 kilométert tettek meg, biológus és turkológus kollégák segítségével Vámbéry Ármin nyomában járva tárták fel, ismerték meg a vidéket, Rodostóban pedig testvériskolát is szereztek a zuglói Herman Ottó Általános Iskolának.

#macska
2013.06.16.

A macskák fogászati problémái

A házimacskák fogászati problémáinak okozója részben a táplálkozás. A macskák testfelépítése lehetővé teszi, hogy képesek legyenek vadászni, kisebb állatokat elkapni, és ezeket teljesen, vagy részben felfalni.

#kutya
2013.06.02.

Kiscica vagy kölyökkutya a házban

Az állatkölykök aranyosak, de gyakran kártékonyak. Adunk pár tippet, hogyan védd meg őket és az otthonodat is! Ha nem akarod, hogy a cicád vagy a kutyusod a szekrény mögé vagy a fiók alá szoruljon, érdemes alaposan átvizsgálni a lakást „kölyök szemmel”, még mielőtt a kedvenc megérkezik.

#környezetvédelem
2013.02.09.

Vásárolj zölden, életet menthetsz!

Ami a bevásárlószatyrokat illeti, a műanyag vagy papír dilemmája épp akkora talány, mint a tyúk vagy a tojás. Az igazság az, hogy a statisztika mindkét fajta zacskó esetében nyugtalanító. Egyik sem tűnik igazán megfelelőnek, de van néhány egyszerű megoldás, amely segíthet, hogy valóban környezetbarát megoldást találjunk.

#nasa
2012.12.18.

Világvége: mit mond a NASA?

A NASA kutatói eloszlatják a világvége körüli félelmeket. A maja apokalipszis pusztán rémhír – erről próbálják meggyőzni a kutatók a riadt fiatalokat és az öngyilkos-hajlamú tinédzsereket, akik valóban attól tartanak, hogy december 21-én eljön a végítélet napja.

#ünnep
2012.12.12.

Rebeka kipróbálja: DIY karácsony

Már lassan mindenkit megfertőz a karácsonyi láz. Egyre közelebb kerülünk az ünnephez, és egyre inkább azon kezdünk el aggódni, hogy kinek mit vegyünk, mit készítsünk, illetve, hogy lesz-e elég pénzünk, időnk és energiánk az ünnepre.

#vásárlás
2012.10.07.

Felelősen még élvezetesebb a vásárlás – 1.rész

Téged is gyakran küld el édesanyád a boltba? Hogyan vásárolsz ilyenkor? Milyenek a vásárlási szokásaid? A legtöbb ember ész nélkül vásárol a hipermarketekben, s közben nem is gondol arra, hogy mennyit árthat ezzel a környezetének.

#kutya
2012.10.04.

Hogyan neveljünk kölyökkutyát?

Édes kis szőrpamacs csillogó gombszemekkel és sok-sok szeretettel - ilyen egy igazi kölyökkutya, akinek sok törődésre és gondoskodásra van szüksége. Mindezt Te is megadhatod neki. Ha kiskutyát szeretnél, jó, ha tisztában vagy a kutyatartás és ápolás alapszabályaival. Ma van az Állatok Világnapja!

#nyár
2012.08.19.

Itthon nyaralni jó: Szeged

Paprika és Pick szalámi. Az ország harmadik legnagyobb városába idén is érdemes ellátogatni, nemcsak a remek múzeumok, és a fantasztikus hangulat, hanem a változatos programok és fesztiválok miatt is.