Zöldövezet, kirándulás

#Zöldövezet #kirándulás

24 db cikk a témában

#nyár
2012.08.19.

Itthon nyaralni jó: Szeged

Paprika és Pick szalámi. Az ország harmadik legnagyobb városába idén is érdemes ellátogatni, nemcsak a remek múzeumok, és a fantasztikus hangulat, hanem a változatos programok és fesztiválok miatt is.

#tisza-völgy
2012.08.16.

Csak kalandos legyen a túra, ne veszélyes!

Egyre népszerűbb, és nem csupán a fiatalok körében, hogy a megszokott, medencés-napozós nyaralás helyett valami aktívabbat választanak kikapcsolódás gyanánt. Ha valaki a szabadban kerékpározással, kenuzással, futással, kalandpálya-teljesítéssel töltene el pár napot, akkor fogadja meg Hídvégi-Üstös Pál kalandtúra-vezető, és Monspart Sarolta volt tájfutó tanácsait!

#nyár
2012.08.12.

Itthon nyaralni jó: Pécs

Nem csoda, hogy Pécs a kultúra városa, illetve 2010-ben Essen és Isztambul mellett Európa Kulturális Fővárosa (EKF) volt. Rengeteg érdekes program, kiállítás, és koncert várhat Rád, ha idén ellátogatsz Pécs városába.

#nyár
2012.07.27.

Itthon nyaralni jó: Sopron

A VOLT fesztiválon kívül is rengeteg érdekességet tartogat ez a kicsi, de annál nagyszerűbb város. Kanyargós kis utcáival, és ékszerdoboz jellegével rögtön a szívünkbe is zárjuk a várost. Nem nehéz itt látnivalókat keresnünk, szinte azonnal beléjük is botlunk.

#nyár
2012.07.08.

Itthon nyaralni jó: Debrecen

Elérkezett a várva várt vakáció. Mindenki pakol, készülődik vagy esetleg még csak tervezi a nyári kiruccanást. Néhányan a horvát tengerparton, vagy a francia riviérán nyaralhatnak, de hova menjen az, aki marad itthon, Magyarországon? Nekik sem kell aggódni, mert rengeteg lehetőség és program várja az érdeklődőket az ország számos régiójában és városában.

#tisza-völgy
2012.06.15.

A fenntarthatóságról tanult Pataki Zita a Tisza-völgyében

Kötélhídról csobbanás, kenyérlángos-sütés, kincskeresés, a Tiszavölgy Kalandtúra saját lekvárjának elkészítése, drótkötélen átcsusszanás a Túr fölött, evezés ladikkal, íjászkodás, kecskefejés és kecskesajt-kóstolás – ilyen, és sok más ehhez hasonló kalandok várt az ingyenes Tiszavölgy Kalandtúra résztvevőire, akik az izgalmak mellett sok új ismeretet is szereztek a fenntartható életmódról.

#állatvédelem
2010.10.04.

Védd az állatokat!

A Földünkről napról napra tűnnek el újabb és újabb állatfajok az ember tevékenységeinek hibájából, pedig egykor mind része voltak a Földnek. Az állatok pusztulásáért elsősorban az ember terjeszkedése által okozott károk felelősek.

#környezetvédelem
2009.11.20.

Kövesd a trendet! - A fogyasztási kényszer ellen

Elkészült Budapest internetes Zöld Térképe, amely a lakosok „zöld választását” igyekszik segíteni. A honlapon bioboltok, hulladékszigetek, használt ruha-üzletek, biciklijavítók és sok más érdekesség is helyet kapott. Vess egy pillantást a kínálatukra!

#Hortobágy
2009.09.04.

Kirándulj a zöldbe! Úticél: Hortobágy

Mit keresünk a Hortobágyon? Az első találkozás alkalmával a legtöbben a vége nincs messzeséget, a bólogató gémeskutakat, a jószágokat legeltető szilaj pásztorokat, a tárgyakat emelgető, átformáló délibábot keresik a pusztában és általában meg is találják. Másokat meg a színek és fények, a hangulatok világa nyűgözi le.