Zöldövezet, környezettudatosság

#Zöldövezet #környezettudatosság

100 db cikk a témában

#klímaváltozás
2010.03.28.

A klímaváltozás egészségügyi hatásai

A klímaváltozás egészségügyi hatásaira a 90-es évek óta figyelnek a tudósok. Az egészségügyi változásokkal összefüggésbe hozható az időjárás változás, közvetlenül az extrém időjárási helyzetek, közvetetten a környezeti és gazdasági tényezők változásai.

#vegyi anyagok
2010.02.11.

Mennyi vegyi anyagot viselsz nap mint nap?

Kutatások szerint egy átlagos nő teste nap mint nap több mint 500 vegyszerrel kerül kapcsolatba. Manapság ez nem csak a nőkre jellemző, a tusfürdők, samponok, krémek és más kozmetikumok rengeteg vegyi anyagot tartalmaznak. A legtöbb ember elképed, mikor megtudja, hogy valójában mennyi vegyszerrel állnak kapcsolatban. Íme, itt egy teszt , melyből megtudhatod, mennyi vegyi anyagot viselsz magadon nap mint nap.

#környezetvédelem
2009.11.20.

Kövesd a trendet! - A fogyasztási kényszer ellen

Elkészült Budapest internetes Zöld Térképe, amely a lakosok „zöld választását” igyekszik segíteni. A honlapon bioboltok, hulladékszigetek, használt ruha-üzletek, biciklijavítók és sok más érdekesség is helyet kapott. Vess egy pillantást a kínálatukra!

#találmány
2009.10.20.

Ha nem lenne, ki kéne találni! 2.

Hogyan? Mikor? Miért? Ebben a sorozatban arról olvashatsz, miként születtek meg olyan tárgyak, élelmiszerek, stb. melyek nélkül az élet bonyolultabb, esetenként színtelenebb, jelen esetben ízszegényebb lenne.

#csomagolás
2009.09.21.

Csomagolj kreatívan és környezetbarátan!

Színes, képes, formás, figyelemfelkeltő. De valóban praktikus? Milyen, amikor környezetbarát? Egy újabb dolog, ahol nem csak a külső számít: a csomagolás.

#vásárlás
2009.09.18.

Felelősen még élvezetesebb a vásárlás – 2. rész

A cikk első részében azzal kapcsolatosan adtunk tippeket, hogy mire figyelj oda vásárlás közben, az egyes termékek közötti válogatás során. Ebben a részben pedig általános tanácsokat adunk azzal kapcsolatban, hogy „shoppingolás” közben hogyan tudod a környezeted állapotát is szem előtt tartani.

#globális felmelegedés
2009.08.19.

Globális felmelegedés: Veszélyben a Föld?

A globális felmelegedés valóban létezik. A Föld légkörének átlagos hőmérséklete az utóbbi évtizedekben növekedett, mely jelentősen kihat bolygónkra: a jégtömegek olvadnak, a tenger szintje emelkedik, s egyre több az áradás.

#víz
2009.07.08.

Tények, adatok a vízről

Az ember által fogyasztható, felhasználható vízzel, annak hiányával kapcsolatos számos felmérés készült. Ezek közül szedtünk csokorba néhányat: megdöbbentő tények, melyek elgondolkodtatnak a környezet szennyezése és a víz felhasználásának pazarló módja miatt.

#környzetszennyezés
2009.06.19.

A jövő tízparancsolata

A klímaváltozás lassítása, a környezetszennyezés csökkentése, és a takarékos vízhasználat érdekében mindennapi tevékenységed során Te is sokat tehetsz. Ha megfogadod az alábbi tanácsokat, hozzájárulhatsz egészséges, tiszta környezeted megtartásához.