Betegségek, balesetek

#Betegségek #balesetek

118 db cikk a témában

#tűz
2015.10.15.

Tennivalók tűz esetén

A tűzvédelmi szabályok és gyakorlatok szerves részei az iskolai vagy munkahelyi életnek: felkészítenek arra, hogy mit kell tenned akkor, ha tűz üt ki a környezetedben. Mi van, ha az otthonodban van tűz? Tényleg tudnád, hogy mit kellene tenned vész esetén? Sokakat felzaklathat ez a téma, ugyanis senki sem szeret belegondolni, hogy a szerettei megsérülhetnek, illetve, hogy minden holmija eléghet. De ezeket a kellemetlen dolgokat megelőzheted, ha felkészülsz.

#ultrahang
2015.08.26.

Mi mindenre deríthet fényt az ultrahangos vizsgálat?

Az ultrahang szó hallatán a szemünk előtt többnyire a vizsgálóasztalon nagy pocakkal fekvő, izgatott kismama képe jelenik meg. A képalkotó vizsgálat felhasználási köre a valóságban azonban a növekvő magzat fejlettségének és nemének meghatározásánál jóval szélesebb. Az ultrahang diagnosztikáról dr. Szabó Andrea radiológus beszélt.

#térd
2015.08.22.

5 ok, ami miatt fájhat a térdünk

Alig van olyan ember, aki ne tapasztalta volna már a térdfájdalom érzését. Dr. Dobos Márta, ortopéd orvos a leggyakoribb okokról és azok kezelési lehetőségeiről beszélt.

#nyár
2015.07.03.

Hogyan kerüljük el a nyár veszélyeit?

Nyár, brutális meleg, szikrázó napsütés. Mindenki nyaralni szeretne menni. Milyen jó is lenne egy tó partján ülni és lógatni a lábunkat. Azonban ez a kikapcsolódás rengeteg veszélyt is rejt magában!

#ájul
2015.05.19.

Ájulás: mi okozhatja?

Az ájulás gyakori a tinik körében. A jó hír az, hogy a legtöbb esetben ez nem valami súlyos betegség jele.

#elsősegély
2015.04.26.

Elsősegély kisokos: mi a teendő balesetkor?

Az életben bármi történhet veled, a szeretteiddel vagy a körülötted élő emberekkel. Mit teszel ilyen esetben? Kétségbeesetten rohangálsz fel-alá, vagy megpróbálsz segíteni? Ha valóban segíteni szeretnél, akkor nem árt, ha felkészült vagy a dologra.

#seb
2015.04.12.

Sebek és vérzések ellátása

Egy horzsolás ellátásához természetesen nem kell mentőt hívnod, de artériás vagy vénás sérülés esetén ez legyen az első dolgod!

#légutak
2014.11.27.

Idegen test a légútban - Hogyan segíts, ha baj van?

A légzés egyik alapfeltétele, hogy átjárható, szabad légutakkal rendelkezzünk. Orron és szájon át is tudunk levegőt venni, de mindenki tapasztalta, hogy már az orrnyálkahártya duzzanata, az orrlyukak elzáródása is kellemetlen légszomjérzést okoz.

#hátfájás
2014.11.24.

Hát- és derékfájás, mit lehet ellene tenni?

Fáj a hátad vagy a derekad? Ötből négy ember szenved ettől a fájdalomtól élete során. A hátfájás az ötödik leggyakoribb probléma, amivel az emberek felkeresik a háziorvosukat.

#baleset
2014.11.06.

Mit tegyél autóbaleset esetén?

A vezetés az egyik legveszélyesebb dolog. Főleg, ha friss a jogsid, vagy valamelyik barátod most szerezte meg. A felelőtlen kocsikázás akár komoly balesethez is vezethet. Nem árt mindenre felkészülni. Cikkünkből rengeteg hasznos dolgot tudhatsz meg arról, hogy mit és hogyan kell cselekedned egy autóbaleset esetén.

#orvos
2014.10.30.

Hogyan jelentkezz be orvoshoz?

Hogyan dönthetjük el, milyen szakorvosi vizsgálatra van szükségünk? Milyen tüneteket kell megosztanunk egy magánorvosi rendelőben azzal a személlyel, aki felveszi a telefont? Hava Róbert, az Oxygen Medical vezető asszisztense ad tanácsokat.

#heg
2014.10.16.

Bőrsérülések kezelése 7 lépésben

Rengeteg módja van a bőrsérülések kezelésének, nem árt megismerni ezeket. A bőröd a tested legnagyobb szerve, így biztos azt akarod, hogy egészséges maradjon. A horzsolások elkerülhetetlenek, és valószínűleg rengeteget fogsz szerezni az életed során.

#vér
2014.10.03.

Hogyan működik a transzfúzió?

A transzfúzió naponta életeket ment. Vérátömlesztést azoknál alkalmaznak, akik megsebesültek, műtétre volt szükségük, akiknek a rákos megbetegedésük miatt kezelése volt szükségük, valamint azoknál, akik olyan betegségben szenvednek, amely a vérükkel kapcsolatos, amilyen például a sarlós vérszegénység.