Betegségek, bőr

#Betegségek #bőr

139 db cikk a témában

#akné
2013.12.28.

5 gyors tipp a pattanásos bőr védelme érdekében

A pattanásos bőrt általában a faggyúmirigyek túlzott működése okozza. Hatásukra a pórusaid eltömődnek: a piszok, az elhalt hámsejtek és a felgyülemlett baktériumok bőrgyulladást okoznak, ami mitesszer vagy pattanás formájában mutatkozik meg.

#akné
2013.12.27.

Hogyan juss túl a pattanások érzelmi megpróbáltatásain?

A pattanás nem csak egy bőrbetegség, gyakran jár együtt lelki betegségekkel is. A pattanások pszichológiai és társadalmi hatásai sem elhanyagolhatóak, mivel súlyos rövid- és hosszú távú következményei lehetnek. Jó hír azonban, hogy ezek a tünetek kontrollálhatóak.

#akné
2013.12.25.

Téli aknekezelő tippek

A téli időjárás nem csak a hangulatodra, de a bőrödre is hatással van. Azonban csak néhány változtatás szükséges a bőrápolási szokásaidon ahhoz, hogy javulás álljon be a pattanásaid állapotában.

#betegség
2013.12.09.

Rákkezelés és bőrproblémák

A száraz bőr és a töredező köröm igen gyakori rákkezelés esetén. A jó hír az, hogy nem tart örökké, és kezelésük is egyszerű.

#ekcéma
2013.12.06.

Az ekcéma típusai

A betegség különböző formáinak megismerése azért fontos, mert az eltérő típusú ekcémák másfajta kezelést igényelnek. Az allergiás bőrbetegségek leggyakoribb változatait dr. Garaczi Edina bőrgyógyász-allergológus, a Budai Allergiaközpont orvosa ismertette.

#bőr
2013.11.29.

10 tipp a téli bőrvédelemhez

A nemrég beköszöntött hideg, az alacsonyabb páratartalom, a lakások fűtése különösen megviselheti a bőrünket. A szárazság mellett gyakran jelentkezik egy másik, kellemetlen tünet is: a viszketés. Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Medical bőrgyógyásza 10 hasznos tippel szolgál a bőr védelmében.

#tél
2013.11.18.

Téli viszketés és száraz bőr

Rendszeresen viszket a bőröd a téli időszakban? Ha hajlamos vagy a különféle bőrproblémákra, akkor az ősz a legmegfelelőbb időszak, hogy megtedd a szükséges megelőző lépéseket.

#akne
2013.11.13.

Az akné kialakulásának okai

Az akné többnyire fiatalkorban jelentkezik, bár idősebb korban is előfordulhat. A férfiakat a probléma jobban érinti, hiszen az ő szervezetük több tesztoszteront termel.

#pattanás
2013.11.07.

Pattanásos a bőröm, mi okozza? - Az orvos válaszol

Már évek óta pattanásos a bőröm, néha jobban, máskor kevésbé. Közben pedig száraz is. Másfél hónapja szedek fogamzásgátlót hormonproblémák miatt. A hormonzavar okozza a pattanásaimat is? - Válogatás az Orvos Válaszol rovat cikkeiből.

#akne
2013.11.04.

Tippek az akne kezelésére fiúknak

A fiúknak a tesztoszteron - a domináns férfi nemi hormon - miatt vastagabb a bőrük, így eleve hajlamosabb a pattanásos bőrre. Ez különösen kamaszkorban jelent problémát. Mit tehetsz a pattanások ellen?

#hüllő
2013.03.09.

Veszélyes házikedvencek

Körülbelül a háztartások 3%-ában van valamilyen hüllő. A hüllők - beleértve a teknősöket, a gyíkokat és a kígyókat – olyan baktériumokat hordoznak, amelyek emberre is ártalmas betegségeket terjeszthetnek. A legnagyobb veszélyt kétségkívül a szalmonella jelenti.

#mobil
2013.01.01.

A mobiltelefon bőrkiütéseket okozhat

Azon mobilozók, akiknek készüléke nikkelt tartalmaz, csúnya kiütésekkel számolhatnak, ha intenzíven használják azt - áll egy új kutatási anyagban. A szakértők a jelenséget mobiltelefon dermatitis-nek nevezték el.

#pikkelysömör
2012.10.29.

Miért alakul ki a pikkelysömör?

A pikkelysömör olyan krónikus betegség, amelynek kialakulásáért nagyrészben az öröklődés okolható. Férfiakat, vagy nőket érint inkább? Járhat egyéb problémákkal, mi köze például a diabéteszhez? Ma van a Pikkelysömör Világnap.

#nap
2012.10.24.

Szolárium és melanóma: a fiatal nők a legnagyobb veszélyben

Eltervezted, hogy egy szoláriumban fogod megszerezni az áhítatott bronzos bőrt a bálra vagy ballagásra? Fiatalabbak esetében fontolóra kellene venni a döntést. A bőrrákos esetek száma folyamatosan nő, leginkább a fiatal felnőttek körében, és a szoláriumok jelentik az egyik legnagyobb rizikófaktort.