Betegségek, gyógyszer

#Betegségek #gyógyszer

190 db cikk a témában

#homoki bolha
2010.10.26.

Homoki bolha - Így pusztítja el az emberi testet

Homoki bolha (fekélybolha) által terjesztett járványos betegség, név szerint tungiasis tartja rettegésben Uganda lakosságát. Az elmúlt két hónapban legalább 20 halálos áldozatot, és több mint 20 ezer megbetegedést dokumentáltak.

#láz
2010.10.16.

Amikor a gyógyszertől vagy lázas

Mindenki tudja, hogy ha lázas, gyógyszert kell bevenni annak csillapítására. De mi van akkor, ha a gyógyszer okoz lázat? Mert ilyen is létezik!

#probiotikum
2010.10.13.

Egészségünk őrei: a probiotikumok

A téli időszakban gyakori náthás, meghűléses panaszok megelőzése és kezelése kapcsán egyre többet hallhatjuk a probiotikum kifejezést. Sokan mégsem ismerjük pontos jelentését, nem tudjuk mikor, és hogyan alkalmazhatjuk őket egészségünk védelmében. A probiotikumokról dr. Hidvégi Edit gasztroenterológust, a Budai Allergiaközpont orvosát kérdeztük.

#vízmérgezés
2010.08.27.

Vízmérgezés - mikor jóból is megárt a sok

Ha nagy folyadékvesztés esetén valaki hirtelen felhajt két és fél liter vizet, nagy veszélynek teszi ki magát, mert felbomlik a szervezet biológiai egyensúlya, szakszerűen fogalmazva az ionháztartása. Ezt a folyamatot nevezzük vízmérgezésnek. A betegség agyduzzanatot, kómát, halált is okozhat!

#falgyom
2010.08.03.

Falgyom: gyógynövény, de egyben erős allergén is

Számos, a természetben megtalálható növény vitathatatlan gyógyhatással rendelkezik. A falgyomot vizelethajtó, reumás panaszok, cukorbetegség, cellulitisz, vesebántalmak, magas vérnyomás és légzőszervi megbetegedések kezelésére alkalmazhatjuk eredményesen. Fogyasztása allergiások számára mégsem ajánlott, a legfrissebb vizsgálatok alapján ugyanis erős allergenitással rendelkezik.

#gyógyszer
2010.07.28.

Gyógyszer nélkül is leküzdhetem a betegségeket? - Az orvos válaszol

"Jobban járnék, ha nem szednék minden megfázásra, betegségre tablettákat, mert mindig úgy érzem, hogy nélküle is meg tudok küzdeni a betegséggel. A kérdésem, hogy a gyógyszerszedésnek milyen előnyei és hátrányai vannak." A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#aquapark
2010.07.21.

Ha kihajózol - Biztonságban a vízi járműveken

Amikor az időjárás melegebbre fordul, mindenki szeretne a víz körül lenni. Az uszodában vagy a strandon fetrengeni, ugyanis a víz az egyetlen nyáron, amely felveheti a versenyt a nagy meleggel! Sajnos, általában az emberek többsége csak jól érzi magát, és azon kívül, hogy vet egy pillantást a vízi mentőre, nem is törődik a biztonsággal, pedig nem ártana. Az 5 és 24 éves fiatalok körében ugyanis a vízbe fulladás a második leggyakoribb halálok.

#cisztás fibrózis
2010.06.04.

A cisztás fibrózis veszélyei és kezelése

A cisztás fibrózis vagy más néven mucoviscidosis egy örökletes genetikai betegség. Hazánkban négyezer emberből 1-2 beteg, míg 4-5 százalékunk hordozza a betegséget.

#allergia
2010.05.27.

Allergia: középpontban a megelőzés

Az allergia megelőzési lehetőségeire válaszol. Dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológus főorvosa, a MAKIT Immunterápiás Szekciójának vezetőségi tagja

#tévézés
2010.04.28.

A tévézés ölhet

A tévénézés ártalmas az egészségre: minden televízió előtt töltött óra növeli a halálos szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának, valamint az infarktus és agyvérzés előfordulásának kockázatát.

#lisztérzékenység
2010.03.31.

Meddőséget okozhat a kezeletlen lisztérzékenység?

A lisztérzékenység szerteágazó tünetei miatt a páciensek a legtöbb esetben nem is sejtik, hogy panaszaikat a búza, árpa és rozs elfogyasztása okozza, így nem is fordulnak orvoshoz.