Betegségek, gyógyszer

#Betegségek #gyógyszer

190 db cikk a témában

Az Alice Csodaországban-szindróma
#Alice Csodaországban-szindróma
2022.08.18.

Az Alice Csodaországban-szindróma

A betegség (más néven Todd-szindróma) Lewis Carroll azonos című könyve után kapta a nevét. Lényege, hogy a beteg sokkal kisebbnek vagy nagyobbnak látja a környezetében lévő tárgyakat a valódi méretüknél.

Rák és hidegrázás
#fázás
2022.07.01.

Rák és hidegrázás

A hidegrázás pontosan az, aminek hangzik: szó szerinti rázkódás, amit azért érzel, mert nagyon fázol.

Az Osgood-Schlatter-szindróma
#Osgood-Schlatter-szindróma
2022.03.18.

Az Osgood-Schlatter-szindróma

Az Osgood-Schlatter-szindróma olyan állapot, amely fájdalmat és duzzanatot okoz a térdízület alatt, ahol a térdkalács ín a sípcsont (tibia) tetejéhez tapad, egy folthoz, amelyet sípcsont gumónak neveznek. Előfordulhat a térdkalács ín gyulladása is, amely a térdkalács fölé nyúlik.

#felfázás
2021.11.12.

Felfázás - Hogyan gyógyulhatnék meg végre?

"Furcsa, kellemetlen érzést érzek a hüvelybemenet körül. Ha nem vagyok otthon, azonnal haza akarok menni, mert valahogy így érzem magam jobban. Ha nem szűnik, akkor le szoktam tusolni meleg vízzel. Néha csak úgy kijön, néha akkor, ha hidegre ülök, néha pisilés után. Hólyaghurutom lenne?" A szakértő válaszol.

#pajzsmirigy
2021.10.11.

Pajzsmirigybetegségek: 5 tipp a megelőzésért

Meglepő tényezők befolyásolhatják a pajzsmirigy problémák megjelenésének esélyét, valamint a már meglévő panaszok sikeres kezelését. Melyek a legfontosabb alapszabályok, amiket érdemes betartani a mindennapokban?

Diabulémia - Életveszélyes lehet!
#diabulémia
2021.09.16.

Diabulémia - Életveszélyes lehet!

A diabulémia elsősorban a cukorbeteg tinik és fiatal nők körében tapasztalható, újkeletű, ám veszélyes betegség. Ennek során a betegek az inzulinadagjaikkal manipulálva próbálnak meg a felesleges kilóiktól megszabadulni. Mivel a kamaszok körében erős a média által sugallt szépségideálnak való megfelelési kényszer, könnyelműen veszélybe sodorhatják magukat ezzel a dologgal.

#fej
2021.09.14.

Fejfájás és étrend

A fejfájás gyakori probléma, amit mindenki megtapasztal élete során néhányszor. Egyeseknél azonban a fejfájás folyamatosan jelen lehet az életükben, amit többek között a kiegyensúlyozatlan étrend is okozhat. Még migrénes fejfájást is előidézhet a nem megfelelő táplálkozás. Ha rendszeresen tapasztalsz fejfájást, kérj orvosi segítséget!

#cukorbeteg
2021.08.08.

A cukorbetegség megelőzése kamaszkorban

A cukorbetegség rohamosan terjed a fiatalok körében. Nem csupán örökletes hajlam befolyásolja kialakulását, hiszen az a helyes táplálkozással és életmóddal sok esetben megelőzhető.

4 hiba, amit allergiásként elkövethetsz
#allergia
2021.08.04.

4 hiba, amit allergiásként elkövethetsz

Jártál már orvosnál, de úgy gondolod, hogy a tüneteket egyedül is képes vagy csillapítani? Szedsz valamilyen gyógyszert, de nem tudod, pontosan mire? Csak néhány azok közül a tévedések közül, amelyekkel kínszenvedéssé változtathatjuk az allergiaszezont. Szakértőnk segítségével megoldást is kínálunk a problémákra.

#krónikus betegség
2021.07.30.

Hogyan élj együtt egy krónikus betegséggel?

Krónikus betegséggel együtt élni még felnőttként sem egyszerű feladat, - hiszen az élet minden területére kihat - gyermekkorban pedig még hatványozottabban jelentkeznek az ezzel kapcsolatos problémák.

#kánikula
2021.07.03.

Jön a hőség! Mire érdemes odafigyelni?

Nyáron nem árt odafigyelni magunkra! Milyen hatással van a rendkívüli hőség szervezetünkre? Mik a lehetőségeink a védekezésre, és mik a teendőink?

Kamaszkori emésztési gondok: okok és megoldások
#emészt
2021.06.28.

Kamaszkori emésztési gondok: okok és megoldások

A tizenévesek jelentős része küzd olyan emésztési problémákkal, mint a székrekedés, a hasmenés, a puffadás és a hasi fájdalom. Mi okozhatja a tüneteket? Mi lehet a megoldás? Cikkünkből kiderül.

#koronavírus
2021.05.07.

Az MTV dokumentumfilmmel segíti a járványhelyzet miatt lelki gondokkal küzdő fiatalokat

Különleges dokumentumfilmmel hívja fel a figyelmet a tinédzserek járványhelyzet okozta súlyos mentális gondjaira az MTV. A zenecsatornán itthon május 8-án, szombaton 15:05-től látható Each and Every Day című dokumentumfilmben olyan fiatalok szólalnak meg, akik bár lelkileg mélypontra kerültek, de segítséget kértek, és így képesek voltak kimászni a gödörből.

#védőoltás
2020.12.24.

Oltások és baktérium-kivonatok a légúti fertőzések megelőzésére

A védőoltások segítségével napjainkban 26 fertőző betegség esetén az orvostudomány képes megakadályozni, hogy a megfertőződött személynél kialakuljon az adott betegség. Ma már a múlt tragikus emlékei közé tartozik az, hogy bizonyos gyerekkori fertőző kórok (infekciók) halálos áldozatokat szedjenek.