Betegségek

#Betegségek

1303 db cikk a témában

#kiszáradás
2009.07.19.

Top 4 nyári veszély tinikre

Ahogy melegszik az idő, a sürgősségi osztályt is egyre többen keresik fel. A leggyakoribb okok: vágások, törött csontok és fejsérülések.

#petefészek
2009.07.06.

A policisztás petefészek betegség (PCOS)

A PCOS egy mozaikszó, jelentése policisztás ovárium (petefészek) szindróma, vagy ahogyan szerzői névvel jelölik: Stein-Leventhal szindróma. Bár az elnevezés csak a petefészekre utal, valójában igen összetett, több szervet érintő betegségről van szó.

#menstruáció
2009.07.03.

A leggyakrabban előforduló hüvelyfertőzések

A hüvelyben előforduló baktériumok összetételét és mennyiségét számos tényező határozza meg, illetve egyensúlyát könnyen felboríthatja, például a szervezet hormonális állapota, a táplálkozás, bizonyos gyógyszerek alkalmazása, egyes mosakodószerek túl gyakori alkalmazása.

#Michael Jackson
2009.06.26.

Miért halt meg a pop királya, Michael Jackson?

Michael Jackson csütörtökön 50 éves korában meghalt. Jacko, sajtóhírek szerint krónikus gyomorvérzésben, az úgynevezett alfa 1-antitripszin hiány nevű örökletes betegségben szenvedett, illetve a műtétek következtében valószínűleg egy baktériumfaj is megtámadhatta szervezetét.

#hímvessző
2009.06.09.

Amikor sérül a hímvessző

Még belegondolni is fáj! Ritka, ám ha bekövetkezik a férfi nemi szervek sérülése (harapás, szúrás, ütés stb. következtében), kékes elszíneződése, a heves fájdalom, duzzanat sok esetben szakértői segítséget kíván megmentésük érdekben.

#asperger
2009.06.01.

Aspergeres művészek

Az Asperger-szindrómát a mások iránti teljes érdektelenség, zárkózottság, ismétlődő mozdulatsorok, szokatlan válaszok, tárgyakhoz való megmagyarázhatatlan viselkedés, a napi rutinban bekövetkező változás merev elutasítása jellemzi. Előfordulhat bizonyos esetekben a látás, a hallás, az érintés, a szaglás és az ízlelés fokozott érzékenysége is.

#viedójáték
2009.06.01.

Tízből egy fiatal videójáték függő a felhasználók körében

Egy új kutatás eredménye szerint a videójátékot használó fiatalok közel 9 százaléka függő. Ezek a gyerekek nem csak sokat játszanak, hanem a játékhoz való viszonyuk károsan befolyásolja az iskolai teljesítményüket, a családjukkal és barátaikkal való viszonyukat, és komoly betegségekhez, viselkedési zavarokhoz vezethet.

#Asperger
2009.05.18.

Aspergeres tudósok, politikusok

Az Asperger szindrómás betegek beilleszkedési gondokkal, tanulási nehézségekkel küszködnek, jellemzően nyelvi- és kommunikációs nehézségeik vannak, motoros tevékenységeik ismétlési kényszerre utaltak, érzelmi labilitás és éretlenség jellemezi őket. Einstein, Newton és számos híresség is ebben a betegségben szenvedett!

#sertésinfluenza
2009.05.01.

Sertésinfluenza: Mire figyelj?

A híradók, újságok tele vannak a sertésinfluenzáról szóló hírekkel, ami lehet, hogy aggodalommal tölt el, de hidd el, pánikra semmi ok! A hírek leginkább Mexikóra vonatkoznak, és ami ott történik, nem feltétlenül kell, hogy itthon is megtörténjen.

#playstation
2009.03.30.

A túl sok PlayStation fájdalmas bütyköket okozhat

Játékosok vigyázat! A kontroller túl szoros markolása, és a gombok erőteljes nyomogatása egy újfajta, eddig nem ismert bőrbetegséget okoz, melyet a tenyéren keletkező fájdalmas kinövések, dudorok jellemeznek

#madárinfluenza
2009.03.13.

A gyilkos járvány: madárinfluenza

A híradásokban már biztosan hallottál a madárinfluenzáról. Mi is ez a betegség valójában? Kell-e aggódnod miatta? Efféle kérdésekre kerestük a választ.

#skizofrén
2009.03.02.

Híres skizofrének

A skizofrénia egy olyan mentális betegség, amely külső szemlélőknek elég ijesztően hathat. Bár kevés a pontos adat arról, hogy hány embert érint világszerte, íme egy lista, amelyben a leghíresebb tudathasadásos embereket láthatjátok.