Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#ételallergia
2021.07.16.

8 ételallergia tény, amit eddig nem tudtál

Amikor az ételallergiára gondolunk, egyből a vörös és felduzzadt arcra ugrik be. A valóságban azonban a tünetek és ezek az allergiák sokkal bonyolultabbak. Az ételallergiák akkor fordulnak elő, amikor az immunrendszer negatívan reagál a proteinre bizonyos ételekben.

Mit kell tennünk vízi baleset esetén?
#vizi baleset
2021.07.13.

Mit kell tennünk vízi baleset esetén?

Fuldoklás nem csak mély vízben történhet. Kisgyermekek, mozgásban akadályozott vagy ittas személyek akár bokáig érő vízben is komoly bajba kerülhetnek, ha orr- és szájnyílásuk víz alá kerül. Mi magunk is sokat tehetünk a bajba jutott személyért: az időben történő elsősegélynyújtás életet menthet!

#koronavírus
2021.07.09.

A fiatalok számára is aggasztó hír a delta-variáns terjedése

A delta variáns, a koronavírusnak mára az Egyesült Államokban is dominánssá lett változata jóval gyorsabban terjed, s ezért könnyebben, hatékonyabban fertőz, mint a többi törzs. Mindez pedig a fiatalokra nézve is különösen veszélyes.

#kánikula
2021.07.03.

Jön a hőség! Mire érdemes odafigyelni?

Nyáron nem árt odafigyelni magunkra! Milyen hatással van a rendkívüli hőség szervezetünkre? Mik a lehetőségeink a védekezésre, és mik a teendőink?

7 otthoni gyógymód a napégésre
#napozás
2021.06.30.

7 otthoni gyógymód a napégésre

A nyári napozás nemcsak szép bőrszínt eredményezhet, hanem csúnya leégést, fájdalmas bőrproblémákat is okozhat, emellett pedig minden egyes napégéssel növeled az esélyeidet a bőrrák kialakulására.

Kamaszkori emésztési gondok: okok és megoldások
#emészt
2021.06.28.

Kamaszkori emésztési gondok: okok és megoldások

A tizenévesek jelentős része küzd olyan emésztési problémákkal, mint a székrekedés, a hasmenés, a puffadás és a hasi fájdalom. Mi okozhatja a tüneteket? Mi lehet a megoldás? Cikkünkből kiderül.

#asztma
2021.06.26.

Az asztma kevésbé ismert tünetei

Nemcsak a ziháló, kapkodó légzés utalhat asztmára. Sok más tünet, többek között az alvászavar, a sóhajtozás és a szorongás is lehet az asztma tünete. Melyek az asztma kevésbé ismert tünetei?

#laktózérzékenység
2021.06.22.

A laktózérzékenység bármilyen életkorban jelentkezhet

A laktózérzékeny beteg szervezete nem tudja megemészteni a tejcukrot, mivel a lebontásához szükséges enzim hiányzik, vagy működése lecsökkent. A probléma jelentkezhet születéstől fogva bármikor, ám az életkor előrehaladtával egyre gyakoribb.

Ha túl alacsony a vércukorszinted
#vércukorszint
2021.06.17.

Ha túl alacsony a vércukorszinted

Mindegy, hogy mit csinálsz: az agyadnak glükózra van szüksége ahhoz, hogy működjön, még akkor is, ha alszol. A glükóz egy olyan szénhidrát, ami azokból az ételekből származik, amiket elfogyasztasz, és ezt a tested átalakítja, elraktározza.

#koronavírus
2021.06.16.

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete támogatja a 12 év felettiek oltását

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete (HGYE) támogatja a 12 év feletti korosztály COVID-19 elleni védőoltását. A gyermekek körében gyakran enyhe formában zajló fertőzés ellenére érintettségük nem elhanyagolható a közvetlen vírushatás és a járvány járulékos következményei miatt.

#koronavírus
2021.06.10.

Koronavírus - Beolthatók a 12-16 évesek

A kormány szerdán döntött arról, hogy engedélyezi a 12 és 16 év közöttiek koronavírus elleni oltását - jelentette be a miniszterelnök csütörtökön Budapesten a Kormányinfón.

#kontaktlencse
2021.06.05.

Melyik kontaktlencse a megfelelő számodra?

Először is, a kontaktlencsédnek azon a problémán kell segítenie, ami miatt elkezdtél szemüveget vagy lencsét viselni. Vagyis jobb látást kell biztosítania, korrigálni a rövidlátást, a távollátást, a szemtengelyferdülést vagy ezek kombinációját is.

8 érdekes orvosi tévhit
#tévhit
2021.05.28.

8 érdekes orvosi tévhit

Eltűnhet a kontaktlencse vagy a tampon? Aknét okoz a csoki? Úgy éreztük, érdemes listát készíteni a leggyakoribb orvosi tévhitekről, és pontot tenni a legabszurdabb dolgok végére!

#szív-érrendszer
2021.05.25.

Egyre több fiatalt érintenek a szív- és érrendszeri betegségek, mégis kevesen mennek szűrésre

Magyarországon a szív- és érrendszeri betegségek számítanak vezető haláloknak, ráadásul a koronavírus-fertőzés is súlyosabb lehet az ilyen alapbetegséggel küzdők esetében. Sőt, a közvélekedéssel ellentétben ez már nemcsak az idősek betegsége, hanem évről évre egyre több fiatal felnőtt is érintett. Éppen ezért a Dr. Rose Magánkórház Magyarországon egyedülálló szűrőcsomagot vezetett be, melyben egyszerre vizsgálják a szívinfarktus és a stroke kockázatát.