Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#karácsony
2020.12.14.

5 tipp, hogy az ünnepek alatt is egészséges maradj!

Anyukád idegösszeomlást kapott a konyhában, a kisgyerekek az utolsó sütin veszekedtek, a nagybátyád majdnem megfulladt az ünnepi pulyka habzsolásától, és közben a legjobb barátodnak is szüksége volt rád. Viszlát tavalyi ünnepi emlékek!

#vese
2020.12.07.

Hogyan védd a vesédet?

A vesék a hasi szervektől, és a hátizmoktól védve rejtőzködnek az emberi szervezetben, és méregtelenítik a szervezetünket. Hiányukban a méreganyagok felhalmozódnak, ezért is fontos, hogy megelőzzük a megbetegedését.

#depresszió
2020.11.25.

Középpontban a depresszió

A depresszió manapság nyolcból legalább egy tinit érint, tehát gyakorinak mondható. Bárki áldozatául eshet, bár egyes tanulmányok szerint a lányok hajlamosabbak rá, mint a fiúk.

#nátha
2020.11.14.

A nátha eddigi legjobb ellenszere

Többen átestek már rajta, de sokan még csak most küzdenek az idei szezon első megfázásával. Szinte törvényszerű, hogy az ősz minden évben náthával kezdődjön. Vajon létezik biztos módszer a megelőzésre?

#hideg
2020.11.13.

Óvintézkedések hideg idő esetére

A természet újból megmutatja könyörtelen erejét, ugyanis egyre hidegebb van odakint. Nyakunkon a mínuszok, ezért nem árt felkészülni, hogy megvédjük magunkat és szeretteinket a hideg okozta veszélyektől. Akár komoly egészségügyi kockázattal is számolhat az, aki nem veszi komolyan a téli öltözködés szabályait.

#depresszió
2020.11.03.

Amikor a depresszió fáj

A depresszió ugyanúgy a test betegsége is, mint a léleké. Gondold végig: a legfőbb tünetek a test különböző szerveiben jelentkeznek. A depresszió mindig valamiféle étvágyváltozásban is megmutatkozik, általában csökken, de előfordulhat, mint a depresszió altípusában is, hogy az étvágy nő.

#stressz
2020.11.01.

Stresszes és szétszórt vagyok a suli miatt

Tisztelt Szakértő! Úgy érzem, hogy elértem a tűréshatárom végpontját. Nem tudom, még mekkora stresszt tudnék elviselni. Nem igazán szeretnék pszichológushoz járni. Fogalmam sincs, mitévő legyek. Úgy gondolom, az okozza a problémámat, hogy nehéz koncentrálnom, odafigyelnem a dolgokra. A gondolataim össze-vissza csaponganak.

#koronavírus
2020.10.19.

Ha ez a tüneted, 80% eséllyel COVID-od van

Csaknem lehetetlen előre megjósolni, hogy egy-egy megfertőződött a SARS-CoV-2 melyik tünetét fogja tapasztalni magán. Van, aki súlyosan megbetegszik, szervei károsodnak, nem tud levegőt venni, mások „csak” köhögnek, hasi (gyomor, bélrendszeri) panaszokat éreznek.

#koronavírus
2020.10.16.

Koronavírus: te is segíthetsz!

Tavaly még iskolába jártunk, sportoltunk, rendezvényekre jártunk és a barátainkkal lógtunk. Pár hónapja azonban minden megváltozott, az új normához pedig kénytelenek vagyunk alkalmazkodni. Az egyik legfontosabb, amit tehetünk, a társadalmi távolságtartás.

Hirtelen jelentkező csalánkiütések: mit tehetsz?
#csalán
2020.10.02.

Hirtelen jelentkező csalánkiütések: mit tehetsz?

A hirtelen megjelenő csalánkiütések kellemetlen viszketéssel, gyakran riasztó formában törnek ránk. A tünetek igen kellemetlenek, ráadásul sok esetben korlátozhatnak a mindennapi tevékenységeidben. Lássuk, mit kell tudnod róla.

#koronavírus
2020.09.28.

Hogyan védhetik meg a tinédzserek mentális egészségüket a koronavírus idején?

Tinédzsernek lenni mindig nehéz, a koronavírus (COVID-19) pedig még nehezebbé teszi. Az iskolabezárások és a lemondott események miatt sokan talán életetek legnagyobb pillanatait hagyjátok ki - csakúgy, mint a mindennapi pillanataitokat, például a barátokkal való beszélgetést és az osztályban való részvételt.

#húgyúti fertőzés
2020.09.25.

Nemi élet és húgyúti fertőzések

A külvilágból a húgycsőbe került kórokozók gyakran okoznak gyulladást. Általában a nemi élet megkezdését követően jön létre a húgycső fertőzése. Legtöbbször a közösülés során kerülnek a kórokozók a húgycsőbe, de elhanyagolt makkgyulladásról, fertőzött kézről is bejuthatnak. A nőknél gyakori gombás fertőzés nem terjed a férfi húgycsőre, csak a makkot és a fitymát betegíti meg.

#koronavírus
2020.09.21.

A koronavírus-járvány a fiatal felnőttek mentális egészségére a legártalmasabb

A fiatal felnőttek esetében a legnagyobb a valószínűsége a mentális egészségügyi problémák előfordulásának a COVID-19 világjárvány idején, míg az idősebbek esetében – akiket a vírus okozta megbetegedés a leginkább veszélyeztet – fordul elő a legkevesebb stressz és szorongás - derül ki az amerikai Nemzeti Közvéleménykutató Központ (NORC) önbevalláson alapuló felmérésből.

#hpv
2020.09.15.

A HPV megelőzése, kezelése

Egyetlen biztos módszer van arra, hogy valóban elkerüld a HPV vírus kialakulását: folytass monogám szexuális kapcsolatot nem fertőzött partnerrel. Sose felejtsd el, hogy nagyon sok ember nem is tud a fertőzöttségéről.

A HPV megelőzése
#HPV
2020.09.14.

A HPV megelőzése

A HPV a leggyakoribb olyan szexuális úton terjedő betegség, amely kiemelten a fiatal, akár kamasz korosztályt érinti. Tudd meg, hogyan előzheted meg a fertőzést!