Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

Az autizmus és annak típusai
#autizmus
2020.09.05.

Az autizmus és annak típusai

Az autizmus egy idegi-fejlődési rendellenesség. Okait mai napig kutatják. Az emberek legtöbbje szerint csupán egyféle autizmus létezik. Pedig lényeges eltérések vannak a tünetek között. Az autizmus típusa a tünetek súlyosságától függ.

#kötőhártyagyulladás
2020.09.02.

Milyen tünetekkel jár a kötőhártya-gyulladás?

Nagy valószínűséggel kötőhártya-gyulladásod van, ha úgy érzed, hogy szemedben van valami, amit nem tudsz eltávolítani. Ébredéskor a szemek összeragadhatnak a szemből folyó váladék miatt, a szem fehér része pedig rózsaszínesen elszíneződhet, és a látásélesség is romolhat.

Mi okozhat krónikus veseelégtelenséget?
#vese
2020.08.31.

Mi okozhat krónikus veseelégtelenséget?

Kezdetben akár tünetmentes is lehet a krónikus veseelégtelenség. A betegség előrehaladásával azonban egyre több panasz jelentkezik. Ezek egy része a szervezetben maradt salakanyagok következménye.

#fogszabályozás
2020.08.29.

Fogszabályozás: nem csak hiúság

Fogazatunk fontos szerepet játszik életünkben. Befolyásolja arcunk harmóniáját, beszédünk és artikulációnk módját, mimikánkat és egyéni kisugárzásunkat is.

#metilalkohol
2020.08.27.

A mérgező metilalkohol

A metilalkohol fontos tulajdonsága, hogy a tápcsatornán kívül a bőrről és a légutakból is felszívódik, azaz a metanol lenyelésén kívül a bőrre cseppenése és párolgó gőzének belélegzése is súlyos egészségkárosodást okoz!

#olvasás autóban
2020.08.08.

Miért lesz hányingerünk, ha autóban olvasunk?

Van, aki szerencsés, és autóban is tud olvasni. De a legtöbben rosszul lesznek, ha buszon, autóban vagy éppen vonaton elővesznek egy könyvet vagy újságot, és elkezdik olvasni a szöveget. Miért van ez? A válasz nem is olyan egyszerű. - olvasható az eduline.hu-n.

#dühkitörés
2020.08.01.

A harag és a dühkitörések kezelése

Gyakran előfordul, hogy a nap során felgyülemlett haragot és idegességet épp a hozzánk legközelebb álló személyre zúdítjuk. Tanuld meg, hogyan kerülheted el, hogy a dühödet másokon töltsd ki.

#anális fájdalom
2020.07.30.

Mi a teendő anális fájdalom esetén?

Az anális fájdalom nem az a dolog, amiről sokat beszélnénk, noha igen jelentős lehet. A végbél és a végbélnyílás területén rengeteg idegvégződés van, így bármilyen probléma okozhat enyhe kellemetlenségtől akár kínzó fájdalomig terjedő panaszt.

#méh
2020.04.19.

Hogyan ismerhető fel a méhnyakrák?

A méhnyak sejtjeinek kóros változása ritkán okoz tüneteket. Ha a változás rákos irányt vesz, akkor a következők lehetnek a tünetek.

A csuklás okai
#csuklás
2020.04.15.

A csuklás okai

Tudtad, hogy a csuklás férfiaknál gyakrabban figyelhető meg, mint nőknél? Amennyiben a csuklás perceken, órákon belül vagy különféle házi módszerekkel magától megszűnik, akkor átmeneti, betegség nélkül jelentkező zavarról van szó. Ha azonban makacs és gyakran visszatér, több órán, esetleg napon keresztül tart, nem hagyja a beteget aludni, kivizsgálásra van szükség.

#koronavírus
2020.03.24.

Hogyan védekezzünk fiatalként a koronavírus ellen

Tinédzsernek lenni alapból sem könnyű, de most a koronavírus még jobban megnehezíti ezt. Az iskolabezárások és a különböző rendezvények eltörlése miatt a kamaszok csomó mindent kihagynak – olyan teljesen hétköznapi dolgokat, mint beszélgetni a barátaikkal, vagy részt venni az órákon.

#koronavírus
2020.03.19.

Az immunrendszer szerepe a koronavírus elleni védekezésben

A 2019-nCoV nevű új típusú koronavírus ellen eddig sajnos még nem sikerült védőoltást kidolgozni. Ennek hiányában a megelőzés érdekében jelenleg annyit tehetünk, hogy odafigyelünk a kézhigiéniára, kerüljük a tömeget és ügyelünk rá, hogy immunrendszerünk erős maradjon. Sokan ilyenkor elsősorban a táplálékkiegészítők szedésére gondolnak, ám egészséges emberek esetében az ellenálló képesség növelésének nem ez az elsődleges módja.

#koronavírus
2020.03.16.

Koronavírus járvány - Betartandó óvintézkedések

Az új típusú koronavírus okozta járvány továbbra is terjed, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által hirdetett nemzetközi közegészségügyi vészhelyzet fennáll. A vírus már hazánkban is felütötte fejét. Érdemes tehát szót ejtenünk arról, hogy hogyan előzhető meg a fertőzés, hogyan védekezhetünk ellene.

#hideg végtagok
2020.03.16.

Folyton hideg végtagok - Betegség tünete?

Hideg időben végtagjaink hamar lehűlnek - a jelenség természetes, és ebben a formában egyáltalán nem kóros. A végtagok külső hőmérséklettől független, állandó hideg tapintása azonban betegség jele lehet, amit érdemes kivizsgáltatni.