Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#veszélyes hulladék
2016.01.08.

Veszélyes hulladékok között élünk. Te hová dobod?

Sajnos nem fordítunk kellő figyelmet arra, hogy a használt elemek, a patronok, festékek, a megunt, régi elektronikai készülékek károsan hatnak környezetünkre, amennyiben ellenőrizetlen körülmények között kerülnek a természetbe. Íme, néhány hasznos tanács.

#tüdőgyulladás
2016.01.07.

A tüdőgyulladás tünetei és kezelése

A tüdőgyulladás akár halált is okozhat, így nem tanácsos otthoni gyógykezeléssel kísérletezni, ha betegnek érzed magad, minél előbb fordulj orvoshoz!

#hideg időjárás
2016.01.06.

A legfontosabb óvintézkedések hideg időjárás esetén

A nagy hideg ugyan nem kedvez a járványok terjedésének, viszont a szervezet lehűlése elősegítheti a fertőző baktériumok, vírusok bejutását szervezetünkbe. Az extrém hideg szempontjából különösen nagy kockázatnak vannak kitéve az idősek, a csecsemők, a krónikus betegségben szenvedők, a fizikálisan vagy mentálisan korlátozottak, a szociálisan hátrányos helyzetűek, a hajléktalanok mellett a fejlődésben lévő a tinédzserek is.

#orr
2015.12.28.

Az orrszárazság okai és kezelése

A száraz orrnyálkahártya feszítő érzése minden lélegzetvételnél nemcsak kellemetlen, de számos egészségügyi problémához is vezethet: gyakori orrvérzés jelentkezhet, a betegek fogékonyabbá válhatnak a fertőzésekre. Mik a kialakulás okai? Hogyan lehet megelőzni?

#tüdőgyulladás
2015.12.26.

A köhögés tüdőgyulladást is jelezhet

Tévhit, hogy a tüdőgyulladás minden esetben egyértelmű, komoly panaszokkal jelentkezik! Az enyhébb, sokszor egyszerű meghűléshez hasonló tünetek - rossz közérzet, hőemelkedés, köhögés - is jelezhetik a betegséget.

#gyertya
2015.12.26.

Ne legyen tűz a gyertyafényből!

Legyen szó Karácsonyról, esetleg egy romantikus vacsoráról, szülinapi buliról, a gyertyafény hangulatosabbá, bensőségesebbé varázsolja az adott pillanatot. De csak akkor, ha biztonságos keretek között használják, mert örök igazság, hogy a tűzzel nem szabad játszani!

#tej
2015.12.17.

Mi a különbség a tehéntej-allergia és a tejcukor érzékenység között?

A két betegség közti különbségek és hasonlóságok gyakran keverednek a köztudatban, pedig lényeges eltéréseket találunk mind a kiváltó okok, mind a kezelés terén. Dr. Hidvégi Edit gasztroenterológus segítségével összegyűjtöttük a témával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

#orrcsepp
2015.12.16.

Lehet orrcsepet túladagolni? - A szakértő válaszol

Az orrcsepp dobozára az van írva, hogy naponta háromszor, de főleg ha suli van, kb. egy óra múlva már nem is érzem a hatását, tehát nekem naponta öt-hatszor kéne befújni. Lehet belőle bajom? - Válogatás a Szakértő válaszol rovatunk kérdéseiből.

#immunrendszer
2015.12.11.

Az immunrendszer betegségei

Az immunrendszer normálistól eltérő működésének következménye immunhiányos állapot, gyakoribbá váló fertőzések, allergia vagy autoimmun betegség is lehet. Dr. Kádár János immunológus segítségével összegyűjtöttük a leggyakrabban előforduló rendellenességeket.

#méh
2015.12.10.

Méhnyakrák: mi növelheti a kockázatát?

A méhnyakrák kialakulását sok külső tényező, életmódbeli szokás befolyásolhatja. Fontos, hogy elővigyázatos legyél, és minden rizikófaktorra figyelj oda!

#szájszag
2015.12.08.

Szájszag: kínos, de kezelhető!

A szájszag igen kellemetlen, zavaró probléma. Legtöbbször az okozza a gondot, hogy akinek szájszaga van, nem érzi ezt, mások pedig nem szólnak, mert nem akarják megsérteni. Hiába azonban a tagadás, ha a probléma létezik.

#aids
2015.12.01.

Az AIDS története

Az AIDS-szel kapcsolatos betegségek több mint 30 millió ember haláláért felelősek 1981 óta, ami sajnos továbbra is növekvő tendenciát mutat. Becslések szerint 33 millió ember fertőzött világszerte a HIV vírussal, ami az AIDS-et okozza. Hogyan jutottunk idáig? Ma van az AIDS-ellenes világnap.

#heregyulladás
2015.12.01.

A heregyulladás (orchitis) tünetei és kezelése

A heregyulladás tünetei közé tartozik a fájdalom, a duzzanat, a ráncok elsimulása, a bőrpír, vér jelenhet meg az ondóban, de általános tünetek is kísérhetik, mint például hőemelkedés vagy láz, hányinger és hányás.