Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#napozás
2015.05.31.

Jó-e a jég az égett bőrre?

Noha a jégpakolás enyhíti a belső fájdalmakat, a gyógyulási idő elhúzódik. Legalábbis ezt támasztják alá azok a kutatások, melyek az elmúlt években a forrázások és napégések gyógymódjait vizsgálták.

#szín
2015.05.30.

A színtévesztésről

A színlátás zavarai lehetnek öröklöttek vagy szerzettek. A férfiakat 20-szor gyakrabban érinti, mint a nőket. Az emberiség körülbelül 4 százaléka különböző mértékben összecseréli a színeket. Magyarországon mintegy 400.000, az egész világon körülbelül 200 millió színtévesztő él.

#hajtépés
2015.05.28.

Mániákus hajtépő vagyok: hogyan kezeljem a trichotillomaniámat?

Trichotillomaniám van. Ha az anyukámnak beszélek róla, azt mondja, hogy vegyek erőt magamon és csak hagyjam abba. De sajnos ez nagyon nehéz, és ő nem érti meg. Szinte szálanként tépem a hajamat, a saját fejemről. Végigsimítom a kezemmel, és a száraz, vagy göndörödő szálakat kitépem. Néha észreveszem, hogy csinálom, néha nem. Esetleg ez örökletes? Már a nagymamám is csinálta, meg pár nagynéném is. Talán menjek orvoshoz? Bár még nincsenek kopasz foltjaim. Még…

#allergia
2015.05.26.

Mi ronthatja az allergiát?

Ha szezonális allergiás vagy, valószínűleg van néhány trükk, amivel elkerülheted a kiváltó okokat, például, hogy nem futsz a szabadban, amikor sok pollen van a levegőben, vagy zárva tartod az ablakot, és távol ülsz le a légkondicionálótól. Íme, néhány kevésbé nyilvánvaló tényező, amik rosszabbá tehetik a tüneteidet.

#cukorbeteg
2015.05.23.

Szuper ételek cukorbetegeknek

Mindenki tudja, hogy bizonyos ételek fogyasztását csökkentenie kell, vagy teljesen el kell hagynia annak, aki cukorbeteg. Ugyanakkor vannak olyan élelmiszerek is, melyek segítenek a diabétesz kezelésében. Ezek a szuperkaják alacsony zsírtartalmúak, ellenben a vitamin-, ásványianyag- és rosttartalmuk magas. Fogyaszd őket rendszeresen, és meglátod, sokat segítenek a betegséged kezelésében.

#gyógymód
2015.05.22.

15 bizarr otthoni gyógymód, mely tényleg működik!

Gondoltad volna, hogy a fejfájást ceruzával is gyógyíthatod? Vagy hogy az iPod és a szigetelőszalag is tudományosan bizonyított hatásos gyógyszerként működik? Cikkünkből megtudhatod, hogyan.

#ájul
2015.05.19.

Ájulás: mi okozhatja?

Az ájulás gyakori a tinik körében. A jó hír az, hogy a legtöbb esetben ez nem valami súlyos betegség jele.

#hallássérült
2015.05.15.

Rajtad is múlik! Hogyan segíthetsz hallássérült társaidnak?

Az egészséges emberek közül sokan zavarba jönnek akkor, ha sérültekkel találkoznak. Nem tudják, hogyan viselkedjenek velük, mit tehetnek értük, hogyan segíthetnek nekik. A fiataloknak – ha a családjukban vagy ismerőseik között nincs ilyen példa – még nehezebb helyesen viselkedni, még akkor is, ha a legjobb szándék vezérli őket.

#allergia
2015.05.11.

Mi az a mogyoróallergia?

A mogyoró napjainkban az egyik leggyakoribb allergiát kiváltó élelmiszer, és néha olyan ételekben is felbukkan, amelyekben nem is gondolnánk!

#migrén
2015.05.10.

Kamaszkori migrén - Mi okozza?

A migrén jellegzetesen kamaszkorban kezdődik, és a lányoknál háromszor gyakoribb az előfordulási aránya, mint a fiúknál. A fizikai fájdalom mellé gyakran társul iskolai hiányzás, vagy rendszeres kórházlátogatás. Íme néhány tipp a kezelésére.

#cukorbeteg
2015.05.09.

Megelőzhető a cukorbetegség?

Ha sportolsz, valószínű, hogy használsz bukósisakot, fejvédőt, lábszárvédőt, nyújtasz az edzés előtt annak érdekében, hogy megelőzd a sérüléseket. Miért ne vigyáznál a táplálkozás és a mozgás segítségével az épségeden kívül egészségedre is?

#cukorbetegség
2015.05.02.

Híres cukorbetegek

A cukorbetegség egyike a legelterjedtebb betegségeknek a világon. Ez a betegség annyira elterjedt, hogy a sztárokat sem kíméli. Színészek, írók, zenészek, politikusok, gazdasági vezetők: mindenki küzd ezzel a kellemetlen betegséggel.

#petefészekciszta
2015.04.28.

Tudnivalók a petefészekcisztáról

Petefészekciszta akár serdülőkorban lévő lányoknál is kialakulhat. Ebben a korban a ciszták általában jóindulatúak, mégis orvosi kezelésükre lehet szükség, amennyiben panaszt okoznak.