Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#elsősegély
2015.04.26.

Elsősegély kisokos: mi a teendő balesetkor?

Az életben bármi történhet veled, a szeretteiddel vagy a körülötted élő emberekkel. Mit teszel ilyen esetben? Kétségbeesetten rohangálsz fel-alá, vagy megpróbálsz segíteni? Ha valóban segíteni szeretnél, akkor nem árt, ha felkészült vagy a dologra.

#allergia
2015.04.23.

Öt kérdés a szénanátháról

Egyre többen tüsszögnek a pollenszezonban, ezekben a hetekben a nyír-, kőris-, fűz- és platánfára allergiásoknál jelentkeznek a legintenzívebb tünetek. Dr. Pintér Judit allergológust, a Budai Allergiaközpont főorvosát a szénanáthával kapcsolatos, fontosabb tudnivalókról kérdeztük.

#anorexia
2015.04.20.

Egy anorexiás fiú vallomása

Kiskoromban én mindig is egy dagi kisfiú voltam. Imádtam a mamám főztjét, és az evés különös kényelemérzettel töltött el. Bántott a tény, hogy túlsúlyos vagyok, és emiatt sokszor piszkáltak az osztályban is. A gyerekek az általános iskolában nagyon kegyetlenek tudnak lenni, és a megjegyzéseik nagyon rosszul esnek egy magamfajta érzékeny fiúnak.

Háziállatoktól elkapható betegségek
#házikedvenc
2015.04.17.

Háziállatoktól elkapható betegségek

A háziállatok nagyszerű barátok tudnak lenni, ám ők is kaphatnak el vírusokat, amik néha átterjednek az emberekre is. Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan maradhatsz vírusmentes.

#seb
2015.04.12.

Sebek és vérzések ellátása

Egy horzsolás ellátásához természetesen nem kell mentőt hívnod, de artériás vagy vénás sérülés esetén ez legyen az első dolgod!

#nagyszülő
2015.04.04.

Ha a nagyi nem ismer meg

A nagyszülőkhöz mindenkit különleges kötelék fűz. Ők azok, akik „csak” szeretnek, anélkül, hogy piszkálnának, vagy folyton nevelni akarnának. A Nagyi vagy a Nagypapa az, aki soha nem tud ellenállni könyörgő tekintetednek, örökké kényeztet, s ők azok, akik mindig segítenek elsimítani a problémát a szülőkkel vívott harcok során. Ezért is olyan fájó, ha tartósan lebetegednek, esetleg már meg sem ismernek.

Meddig fertőz a herpesz? - A szakértő válaszol
#herpesz
2015.03.29.

Meddig fertőz a herpesz? - A szakértő válaszol

A szájherpesz egészen addig fertőz, amíg el nem múlik teljesen, vagy csak addig, amíg a hólyagocskákat fel nem váltja a seb? Akinek még nem volt ilyen herpesze, azt meg tudom fertőzni?

#baktérium
2015.03.25.

Higiéniával a kínos problémák ellen

Baktériumok, bőrgomba, pattanások, izzadás, rossz lehelet, testszag: a kamaszok rémálmai. Megfelelő higiéniával azonban mind megelőzhető!

#borderline
2015.03.24.

A borderline személyiségzavar

Egyre többet hallani a borderline személyiségzavarról a sajtóban, szakirodalomban. Mi is az a borderline?

#cukorbetegség
2015.03.22.

A cukorbetegséggel való küzdelem II.

Ha a kezelőorvosod utasításai mellett betartasz még néhány alapszabályt, könnyedén karbantarthatod a vércukorszinted, és kevesebb kellemetlen tünettel kell szembesülnöd.

#internet
2015.03.20.

Internetfüggő vagyok, mit tegyek?

„Az érettségi után azt vettem észre magamon, hogy hihetetlenül fura alak lettem. Olyan internetfüggővé váltam, aki naponta több órát tölt a számítógép előtt, több időt, mint amennyit emberekkel tölthetne.”

#fog
2015.03.19.

Mi okozhatja a fogak érzékenységét?

Voltál már úgy, hogy ha hideget, meleget, édeset vagy savanyút ittál, illetve ettél, akkor éles fájdalom nyilallt a fogadba? Ha fogat mosol, akkor is érzed ezt a fájdalmat?

#alvás
2015.03.16.

Jól alvó tinédzserből egészséges felnőtt

A naphosszat az ágyban ejtőző kamaszokról kialakult képpel szemben úgy tűnik, a korosztály tagjai mégsem alszanak eleget. A legfrissebb kutatás szerint valójában épp ellenkezőleg, súlyos alváshiányban szenvednek, ami viszont kedvezőtlenül hat a fejlődésükre.