Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#vér
2014.11.16.

Az elhízott tinik hajlamosabbak az impotenciára

A 14-20 év közötti elhízott fiatalok csak feleakkora tesztoszteron-szinttel rendelkeznek, mint vékonyabb társaik, így sokkal nagyobb a veszélye annak, hogy felnőtt korukban impotenciával kell majd küzdeniük – állítja egy új amerikai tanulmány.

#betegség
2014.11.16.

A korai felismerés titka

Sokat hangoztatott kifejezés a korai felismerés, jelentőségét viszont a legtöbben csak akkor érezzük, ha komoly műtéttől, súlyos következménytől menekülünk meg általa. Dr. Szabó Andrea, az Oxygen Medical radiológusa szerint a korai diagnózisok felállításának egyik legalkalmasabb, biztonságos eszköze az ultrahang.

#fogamzásgátló
2014.11.15.

Fogamzásgátló tabletta és fejfájás

Azt már biztosan tudod, hogy a fogamzásgátló tabletta segít a nem kívánt terhesség megelőzésében. Ám nem csak erre jó. Bizonyos esetekben a fogamzásgátló tabletta csökkentheti a migrén gyakoriságát. Másoknál viszont éppen a fogamzásgátló tabletta okozza a fejfájást.

#pajzsmirigy
2014.11.15.

Az elhízás növeli a pajzsmirigybetegségek rizikóját

A mai napig nem eldöntött tény, hogy a gyarapodó súly a pajzsmirigybetegségek egyik tünete vagy éppen az elhízás növeli-e a pajzsmirigy betegségek rizikóját. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa összefoglalta a gyanakvásra okot adó tüneteket.

#rák
2014.11.11.

Gyakori kérdések a rákról

Pedig fontos, hogy ismerjük a rákos betegség mechanizmusát, a kialakulását elősegítő tényezőket, és azt, hogy mit tehetünk a megelőzés érdekében! Ez a tájékoztató röviden összefoglalja a rákkal kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket.

#rák
2014.11.10.

A rákos megbetegedés kezelése

A hagyományos rákkezelés három részből áll: operáció, kemoterápia és sugárterápia. Egy ember akár mindhárom terápiában részt vehet a gyógyulás érdekében, egyeseknek csak az egy vagy két eljáráson kell átesnie.

#reflux
2014.11.08.

Reflux vagy gyomorégés tiniknél

A gyomorégés olyan mellkasi fájdalom, amit a nyelőcsőbe jutó gyomorsav okoz, leggyakrabban savas reflux esetén. Bár nagyon fájdalmas, a gyomorégés egyszerűen kezelhető gyógyszerek és diéta segítségével. Ha gyomorégést tapasztalsz, keresd fel az orvosod.

#baleset
2014.11.06.

Mit tegyél autóbaleset esetén?

A vezetés az egyik legveszélyesebb dolog. Főleg, ha friss a jogsid, vagy valamelyik barátod most szerezte meg. A felelőtlen kocsikázás akár komoly balesethez is vezethet. Nem árt mindenre felkészülni. Cikkünkből rengeteg hasznos dolgot tudhatsz meg arról, hogy mit és hogyan kell cselekedned egy autóbaleset esetén.

#alexitímia
2014.11.06.

Alexitímia, az érzelmi analfabetizmus

Interperszonális, személyközi helyzetben – a családban, ismerősök között, társaságban – többnyire felszabadultan viselkedünk, szabadon tudunk érzelmet nyilvánítani, az öröm, a bánat, a félelem, a harag kontroll nélkül kifejezhető.

#hpv
2014.11.05.

A HPV a férfiakra is veszélyes

Való igaz, hogy a HPV (humán papillomavírus) a legtöbbször a nőket fertőzi meg, ám a férfiak sem védettek ellene. A vírus egyes fajtái rákot okozhatnak, így igen fontos a vírus megelőzése, illetve kezelése.

#vérszegénység
2014.11.03.

Tények és tévhitek a vérszegénységről

A vérszegénység sokak számára egyet jelent bizonyos sztereotípiákkal: ha valaki sápadt, vagy a vérvétel alacsony vasat mutat, akkor az illető biztosan vérszegény, illetve ha sok spenótot eszünk, akkor biztosan búcsút inthetünk ennek a betegségnek. Pedig a sztereotípiák sokszor nem igazak, és téves otthoni diagnózishoz vezethetnek, amivel sokat árthatunk magunknak – tudhatjuk meg dr. Szélessy Zsuzsannától, a Trombózisközpont hematológus főorvosától.

#fog
2014.11.01.

Tegyünk meg mindent fogaink épségéért!

A fogakat támasztó és rögzítő szövetek betegségei megfelelő kezelés nélkül a fogak meglazulását, elvesztését okozhatják. Sajnos felismerésükkor általában már idült betegségek, ugyanis a fogak körüli szövet fertőződésekor sajnos még nem jelentkezünk a fogorvosnál.

#cukorbeteg
2014.10.31.

Az inzulinrezisztencia cukorbetegséget is okozhat

Az inzulinrezisztencia hátterében állhat betegség is, ám sajnos sok esetben nem erről van szó. Napjainkban, amikor a mozgásra nincs elég idő, és sok a hizlaló gyorsétel, akkor bizony az inzulinrezisztencia is könnyebben kialakul.

#elsősegély
2014.10.31.

Elsősegély gáz- és gyógyszermérgezés esetén

Hazánkban sok kétségbeesett ember követ el öngyilkossági kísérletet, amelyeknek a jelentős része sajnos végzetes kimenetelű. Gyakran mérgezéssel próbálnak véget vetni az életüknek.