Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#betegség
2014.06.04.

Az ortopédiai implantátumok allergiát okozhatnak

A műtét után jelentkező panaszokat gyakran a beültetett fém implantátummal szembeni érzékenység, allergia okozza. Tüneteket az elterjedt, gyakran használt fémek is okozhatnak, a műtéti beavatkozás előtt ezért fontos allergia tesztet végeztetni.

#székrekedés
2014.06.03.

A Guillain-Barre szindróma és tünetei

A betegség egyike a számos, igen ritka, autoimmun, a perifériás - elsősorban a motoros - idegeket érintő gyulladásoknak. Klasszikus formájában jellegzetes tünet a kéz, illetve a láb ujjaiban kezdődő, majd fokozatosan a test felé terjedő zsibbadás, hangyamászásérzés.

#orvos
2014.06.02.

Hogyan előzhetjük meg a komoly betegségek kialakulását?

Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO nemrégiben megnevezte azokat a rizikófaktorokat, amelyek a négy legelterjedtebb krónikus betegség hátterében állhatnak. Dr. Marton Anna, az Oxygen Medical belgyógyász, kardiológus, diabetológusa az egyén felelősségére hívta fel a figyelmet.

#dohányzás
2014.05.28.

A dohányzás miatt súlyosabb lesz az asztmád

Ha asztmás vagy, a dohányzás különösen kockázatos, mivel rendkívül káros a tüdődre. Ha valaki cigizik, akkor gyakran köhög, zihál és fullad. Ennek oka, hogy a dohányzás irritálja a légutakat, duzzadttá, váladékossá teszi őket. Hasonló tüneteket okoz, mint az asztmás roham.

#achilles-ín
2014.05.26.

Mit jelent az Achilles-ín gyulladás?

Az Achilles-ín egy vastag ín, mely a lábszárizomtól a sarokcsontig ér. Nevét Achilles görög istenről kapta, aki a mítosz szerint csak a sarkán volt sebezhető.

#csalánkiütés
2014.05.26.

A csalánkiütés okai, kezelése

Majdnem minden negyedik ember szenved csalánkiütéstől vagy más, hasonló jellegű allergiás reakciótól. Ezek legfőbb okozója a meleg és az allergia.

A körömgomba okai, megelőzése, kezelése
#köröm
2014.05.25.

A körömgomba okai, megelőzése, kezelése

A gomba kialakulásának két legfőbb oka, ha valamilyen nyirkos közegben mezítláb járunk, vagy ha más fertőzöttel érintkezünk. A fertőzés legkönnyebben edzőteremben, zuhanykabinokban és uszodákban alakulhat ki és terjed.

#allergia
2014.05.20.

Mivel jár a penicillin allergia?

Egészségügyi és anyagi következményekkel is jár, ha egy beteg, a korábban felmerült penicillin allergia gyanúja miatt kap a betegségére az előírttól eltérő kezelést. Felesleges, pontatlan és költséges – jellemzi a diagnózis nélkül, kizárólag a beteg beszámolója alapján történő terápia módosítást a Journal of Allergy and Clinical Immunology.

#térdsérülés
2014.05.16.

A leggyakoribb térdsérülések

Egy felmérés szerint az ortopédiai szakrendeléseket az elmúlt években térdproblémák miatt keresték fel legtöbben. A térd ízületei rendkívüli sérülékenyek; a sérült ízületeket sokszor műtét nélkül is sikeresen lehet kezelni, gyakran azonban az operáció a helyreállítás egyetlen módja.

#pajzsmirigy
2014.05.13.

A pajzsmirigydaganat tünetei

Többségük jól kezelhető, a gyógyulási arány magasabb, mint más daganatos betegségek esetében. Rendszerint a nyelési nehézség, nyaki duzzanat és tartós rekedtség viszi orvoshoz a beteget. A betegséggel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat Prof. Balázs Csaba endokrinológus foglalta össze.

#vérszegénység
2014.05.11.

A tartós fáradtság vérszegénységre utalhat

Az emberek a rohanó életmód miatt sokszor érezhetik magukat fáradtnak. De amikor ez tartósan fennáll, akkor el kell gondolkodni azon, hogy más is állhat a hátterében, mint a rengeteg munka.

#kórház
2014.05.10.

Tanácsok a kórházi tartózkodásod idejére

Kórházban ragadtál? Kórházban tartózkodni, akármilyen időtartamról is legyen szó, nem valami olyan dolog, amit a tinik vagy az emberek maguktól választanának. Néhány tippet szeretnénk megosztani veled, melyekkel a legtöbbet tudod kihozni a kórházi tartózkodásodból, és pár olyan dolgot is olvashatsz, melyen érdemes elgondolkodnod.