Betegségek

#Betegségek

1304 db cikk a témában

#vese
2013.07.29.

Új vesével 15 évesen

Dávid alig egy hónapja kapott új vesét, hetente jár utógondozásra, mindennap gyógyszert kell szednie, figyelnie kell az étkezésre - gyökeresen megváltozott az élete. Történész szeretne lenni, szeptembertől kezdi a gimnáziumot.

#gyógyszer
2013.07.19.

Még a patikai vásárlók körében sem egyértelmű a gyógyszer fogalma

A vény nélkül kapható gyógyszerek (OTC) hipermarketben vagy drogériában történő vásárlásának lehetőségével csak kevesen élnek, de nagy a tudatlanság a lakosság körében azzal kapcsolatban is, mi minősül egyáltalán gyógyszernek – többek között ezeket állapította meg a Szinapszis Kft. egy friss kutatásából, amelyet a cég a WEBBeteg.hu egészségportál megbízásából készített.

#utazás
2013.07.17.

Utazás és egészség: nem csak az oltás fontos

Az utazók számára gyakran jelentenek erőpróbát az országok közötti kulturális, higiénés, etikai és gazdasági különbségek. Nem csak az egészségi problémák – mint például a gyomor-bél panaszok, a láz és a fertőzések – elkerülése fontos. Előzetesen tájékozódni kell a célországra jellemző szokásokról, kultúráról, életmódról és politikai helyzetről.

#klór
2013.07.05.

Klórgáz: veszélyes vegyszer

Az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat tavaly 101 klórmérgezéses esetről szerzett tudomást. A balesetek többsége a háztartásokban következik be, ezért is fontos, hogy a klórtartalmú és a savas tisztítószerekkel óvatosan bánjunk.

#nyár
2013.07.05.

Figyelj az egészségedre utazás alatt is!

Ha követed tanácsainkat, egyszerűen és hatékonyan csökkentheted a balesetek és betegségek esélyét utazás alatt. Ésszerű és hasznos tippejeinket követve szinte biztos, hogy biztonságosan és gondatlanul vakációzhatsz, anélkül, hogy bármilyen bajod esne!

#allergia
2013.07.03.

Mit tegyél, ha allergiás vagy a rovarcsípésre?

Bár a legtöbb ember egész jól tolerálja a rovarcsípéseket, egyeseknél komoly allergiás reakciókat válthat ki. Ha te is érzékeny vagy a rovarcsípésekre, akkor maradj távol azoktól a rovaroktól, amik csípnek! Készülj fel, hogy tudd, mi tévő legyél abban az esetben, ha rád találnak.

#allergia
2013.07.02.

Allergia vagy nátha?

A légkondicionáló berendezések, hűtött üdítők, vagy a jelenleg is jellemző változékony időjárás miatt nyáron is könnyen megfázhatunk. A klasszikus náthás panaszok könnyen összetéveszthetők az ebben az időszakban gyakori allergiás tünetekkel. Szakértőnk segítségével a kettő közti hasonlóságokat és különbségeket vesszük sorra.

#álmosság
2013.06.13.

A fáradtság és az álmosság okai

Az iskolában, a sportpályán, otthon - mindennap helyt kell állnod, ám ez nehezen megy, ha folyton fáradt vagy, és olyan álmos, hogy legszívesebben a nap bármely pillanatában bebújnál az ágyba. Mitől lehet az ember fáradt és álmos? Mit lehet ellene tenni?

#tömegkölekedés
2013.06.10.

Ha buszon utazol, kisebb eséllyel kapod el az influenzát

Az uralkodó nézettel ellentétben a tömegközlekedés nem melegágya a fertőző betegségek terjedésének, sőt: használói kisebb arányban betegednek meg influenzától, mint például az autóval közlekedők.

#PTSD
2013.05.15.

Milyen betegségben szenved Ironman?

Újabb mozi- és szuperhős szenved pszichés problémától. A Vasember nem tud aludni, rémálmok gyötrik, és képtelen a vele történtekről beszélni. Magánélete romokban, és csak arra tud gondolni, hogy hogyan védje meg szeretteit. A mindennapokban is pánik jellegű tünetek gyötrik. Ez a PTSD tünetei. Mi az a PTSD?

#sebellátás
2013.05.12.

Sebellátás: attól függ, milyen típusú a vérzés

Tízből csupán két esetben segítenek az autósok, ha balesetet látnak. Te mit tennél akkor, ha sérültet látnál az utcán? Odasietnél és alkalmaznád az elsősegélynyújtást, vagy gyorsan továbbállnál? Ismered a sebellátás folyamatát?

#alvás
2013.04.07.

Bizarr alvási rendellenességek

Hallottál már olyanról, aki hetekig aludt szinte egyfolytában? És olyanról, aki álmában evett? Létezik néhány nagyon ritka alvási rendellenesség, amely jelentősen megkeseríti az ebben szenvedők életét.

#vese-transzplantáció
2013.03.14.

Mi történik a vese-transzplantáció során és után?

Miután bekerülsz a kórházba, valószínűleg vérmintát kell adnod, amellyel egy antitestre vonatkozó tesztet futtatnak le. Ez azért szükséges, mert a teszt során kiderül, hogy az immunrendszered be fogja-e fogadni az új vesét. Ha a teszt eredménye megfelelő, és megvan a megfelelő vese, kezdődhet az átültetés. Ma van a Vese Világnapja.