Drog, cigi, alkohol, drog

#Drog, cigi, alkohol #drog

106 db cikk a témában

#szex
2011.07.06.

Kábítószer és szex

A drogok elég sokfélék lehetnek attól függően, hogy milyen erősek és milyen hatást gyakorolnak rád. Néhány drog depresszáns (mint az alkohol) és álmossá, nyugodtabbá tesz. A marihuána (fű, spangli, joint) is ebbe a kategóriába esik.

#szex
2011.07.01.

A piától és a drogoktól jobb lesz a szex?

Szex, pia, és drogok. Jó bulinak tűnik? Nos, lehet. De veszélyt is jelenthet, különösen, ha egyszerre csinálod mindet. A társaságban kézről kézre jár az ital és a kábítószer. Miért?

#cannabis
2011.06.27.

A cannabis károsíthatja a DNS szerkezetét

Kutatók bebizonyították, hogy a cannabis (kender) károsíthatja az emberi DNS-t, s akár daganat kialakulásához vezethet. A tudósok a kutatás során egy új technológia segítségével olyan borjak DNS-ét vizsgálták, amelyek vadkenderből sodrott cigarettafüstnek voltak kitéve.

#drog
2011.05.20.

Kábítószer-használat: növekszik a tinik körében

Az én gyerekem aztán nem! Ő csak kipróbálta. Csak néha szív el egy füves cigit. – Ilyen és ehhez hasonló kifogásokat keresnek a kábítószerező fiatalok szülei, leginkább önmaguk ámítására. Egy nemrégiben született tanulmány rávilágít a részletekre.

#drog
2011.05.06.

Ne légy kísérleti patkány!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy elsősorban a kíváncsiság hajtja a fiatalokat a drogfogyasztás irányába. Sokan közülük megmaradnak az egyszeri kipróbálás szintjén.

#drog
2011.04.28.

Börtön helyett vár a drogambulancia

Egy nagyobb Drogambulancia évente kb. 1000 klienst fogad. A páciensek nagyobb hányada illegális szerhasználó, ezért valamilyen kábítószer-függőségben szenved. Alkoholizmus és játékszenvedély miatt, illetve egyéb mentális problémákkal is felkeresik a szakrendelést.

#cannabis
2011.01.27.

A tinik nyugtatóként használják a Cannabist? Helytelen megoldás!

Amikor a szokásos gyógymódok befuccsolnak, néhány tini a droghoz, pontosabban a Cannabishoz fordul. Egy napjainkban felszínre került kutatásból ugyanis kiderült, hogy az amerikai tinik nagy része azért szívja a Cannabist, hogy „megnyugodjon, meggyógyuljon”, nem pedig azért, hogy egész este partizzon.

A füves cigi hatással lehet a tanulásra?
#drog
2010.12.07.

A füves cigi hatással lehet a tanulásra?

"Nem túl sokat füvezek, különösen nem akkor, amikor iskolaidő van. Az elmúlt évben talán havonta egyszer, ha rágyújtottam. Azonban most, hogy tavaszodik, nehéz megállni, hogy ne szívjak. Aggódom, hogy ez talán rossz hatással lesz a jövőbeli tanulási képességeimre. Van ok az aggodalmamra?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#poppers
2010.11.10.

A poppers partidrog szemkárosító hatása

A poppers-zel (Bad Red, Bronx, G.I. One, Rush) való kísérletezés – ami tulajdonképpen alkyl-nitritek belélegzését jelenti – komoly és maradandó retinakárosodást okozhat, mondják a szemész főorvosok. Franciaországban egy három hónapos időszak alatt négy fiatal szenvedett el szemkárosodást poppers használata miatt.